Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Δειλία

Στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ορίζονται με κλήρωση οι σημαιοφόροι της τελευταίας τάξης του Δημοτικού Σχολείου μπορεί να διακρίνει κανείς τη διαφορά ανάμεσα στην ιδεοληψία και την ιδεολογία, ανάμεσα στην εμμονή και την καθαρή και έντιμη στάση. Γιατί μια πραγματικά αριστερή κυβέρνηση, πιστή στις αξίες της, δεν θα επέλεγε να κάνει σημαιοφόρους τους πιο τυχερούς αντί των αρίστων. Αντίθετα, θα καταργούσε τις στρατιωτικού τύπου μαθητικές παρελάσεις, αυτό το κατάλοιπο της μεταξικής δικτατορίας.
Θα ήταν λάθος να αναζητηθούν οι λόγοι αυτής της επιλογής μόνο στο γεγονός ότι η κυβερνώσα Αριστερά είναι δέσμια του ακροδεξιού εταίρου της. Θα πρέπει να αναζητηθούν και στη δειλία της να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος του υπερσυντηρητισμού από το οποίο εξάλλου άντλησε πελατεία με όχημα τις εθνικολαϊκιστικές κορόνες στις οποίες επιδιδόταν κατά κόρον την εποχή της αντιμνημονιακής της ζέσης. Αλλά θα πρέπει να αναζητηθούν και στη στρατηγική της απόφαση να μη συγκρουστεί ποτέ και σε τίποτε με την Εκκλησία, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έβαλε στο ράφι άλλο ένα πάγιο αριστερό αίτημα, την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία.
Η κυβέρνηση ύψωσε για ακόμη μια φορά σημαία ευκαιρίας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει μία εμμονή της που φαίνεται να είναι και η μοναδική της αξία. Και αυτή δεν είναι άλλη από εκείνη του ισοπεδωτισμού, από έναν εξισωτισμό προς τα κάτω. Ολο και πιο κάτω.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά