Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Υπουργοί Παιδείας με κλήρωση...

Ζούμε στον αστερισμό της ισοπέδωσης εν ονόματι της δημοκρατίας. Αφού το εμπόριο ελπίδας εξάντλησε πλέον την όποια δυναμική του το νέο κυβερνητικό «αφήγημα» με καθοδήγηση του πρωθυπουργού είναι το εμπόριο ισότητας. Προς τα κάτω βέβαια γιατί είμαστε κατά του επάρατου ανταγωνισμού αφού όπως είπε ο ίδιος κ.Τσίπρας δεν πρόκειται να επιτρέψει συνθήκες...ακαδημαϊκού survivor.
Έτσι μετά τον πρωτοποριακό νόμο για την παιδεία, που καταργεί τα ξενόφερτα συμβούλια με τους διεθνώς αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς και μας επαναφέρει στο λαμπρό καθεστώς της δεκαετίας του 80 ήρθε και η ώρα να τελειώνουμε με τις επιβραβεύσεις των μαθητών που ανταγωνίζονται για να διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο του σημαιοφόρου. Γιατί όπως είπε ο πρωτοπόρος υπουργός της Παιδείας «στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους»!
Ο πολυμαθής στην ιδεολογική στρεψοδικία κ. Γαβρόγλου δεν τόλμησε βέβαια να καταργήσει ως αναχρονιστικές τις παρελάσεις όπως ζητούσε στο παρελθόν η Αριστερά, αλλα αποφάσισε να μας κάνει μαθήματα ισότητας πιστεύοντας ότι θα ευχαριστήσει το ακροατήριο του. Η επιβράβευση, η αριστεία είναι προφανώς κατάλοιπα του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, που οι σύγχρονοι οραματιστές μιας κομμουνιστικής ουτοπίας δεν μπορούν να ανεχθούν.

Κι αφού δεν μπορούμε να πετύχουμε την ισότητα με άλλο τρόπο, αφού δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο άνευ προσπάθειας ξεμπερδεύουμε με μια κλήρωση. Έτσι ούτε οι μαθητές θα πονοκεφαλιάζουν, ούτε οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα έχουν την άχαρη δουλειά να επιλέγουν...

Αφού λοιπόν ούτε η γνώση, ούτε η αριστεία είναι προτέρημα,αφού όλοι έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούν το σχολείο τους γιατί να μην γενικεύσουμε την κλήρωση σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής; Γιατί όλοι οι βουλευτές για παράδειγμα να μην έχουν δικαίωμα να διεκδικούν, ως ίσοι μεταξύ ίσων ένα υπουργικό αξίωμα; Ίσως έτσι θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουμε κάποτε ένα πραγματικά άξιο, ικανό και αποτελεσματικό υπουργό Παιδείας...

Άλλωστε η μισή Ελλάδα ελπίζει κάθε βδομάδα ότι θα λύσει τα προβλήματα της στο joker. Μπορούμε λοιπόν, όπως στην αρχαία Αθήνα να φτάσουμε στο ανώτατο επίπεδο δημοκρατίας, εκλέγοντας με κλήρωση αυτούς που θα μας κυβερνούν.
ΤΟ ΒΗΜΑ

5 σχόλια:

  1. <......και η ώρα να τελειώνουμε με τις επιβραβεύσεις των μαθητών που ανταγωνίζονται για να διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο του σημαιοφόρου. Γιατί όπως είπε ο πρωτοπόρος υπουργός της Παιδείας «στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους.>

    1.Ο επίζηλος τιτλος του σημαιοφορου όπως είναι σημερα ικανοποπιει πρωτίστως τους γονεις που πληρωνουν αδρα τα ιδιαιτερα μαθηματα του κανακαρη τους , διοτι θεωρουν ότι η επιτυχια του σπορου τους αντανακλάται πανω τους κι ετσι ανεβαινουν κι αυτοι μεσα στη μιζερη κοινωνια μας που αξιολογει τα ατομα της με βαση εσφαλμένα κριτήρια.

    2. Κάθε παιδι οφειλει να αγαπα τη πατριδα του και να μπορει γεματο περιφενεια να βαστα τη σημαια μας !

    3. Οι αριστουχοι μαθητες των φροντιστηριων δεν ειναι και οι καλιτεροι χαρακτήρες ! Πολλα παραδείγματα επιβεβαιωνουν τουτο το γεγονος.

    4.Οι αριστούχοι στα σχολεια που εισαγωνται αργωτερα στα πανεπιστημια δεν γινονται και οι καλιτεροι γιατροι η μηχανολογοι.

    Τελικα:
    5. Πρεπει να ειμαστε η πιο ευτυχισμενη χωρα στον κοσμο αφου δεν εχουμε αλλα προβλήματα εκτος από το ποιος θα κρατησει ψηλα τη σημαια μας στις παρελασεις και στις δοξολογιες ώστε να μπορουν οι πατεράδες των επιδοτημενων με ειδικα μαθηματα παιδιων τους να λιαζιοντα παραφουσκωμένοι από περιφανεια στον λαμπερο ηλιο μας!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ."Οι αριστούχοι στα σχολεια που εισαγωνται αργωτερα στα πανεπιστημια δεν γινονται και οι καλιτεροι γιατροι η μηχανολογοι."

    και οι ντενεκέδες καταληψίες ακριβώς το ίδιο π.χ ένας που έφτασε να γίνει και πρωθυπουργός(τρομάρα του) έκανε υπουργούς αυτούς που του έδωσαν πτυχίο στο Πολυτεχνείο(Μπαλτά και Φωτίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με τοσους λαθρομεταναστες που εβαλε το συριζομπαχαλο στα σχολεια, η κληρωση θα ειναι μεταξυ των ταλιμπαν και των τζιχαντιστών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και οι ντενεκέδες καταληψίες ακριβώς το ίδιο π.χ ένας που έφτασε να γίνει και πρωθυπουργός(τρομάρα του) έκανε υπουργούς αυτούς που του έδωσαν πτυχίο στο Πολυτεχνείο(Μπαλτά και Φωτίου)

    Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 - 4:07:00 μ.μ. EEST
    Φιλαρακι αυτή ακριβως είναι η διαφορα!
    Τον κ. Τσιπρα θα τον αναγραψει η ιστορια μας σαν τον πρωτο και καλιτερο πρωθυπουργο της Χωρας μας των νεοτερων χρονων , αν και σαν μαθητης δεν υπηρξε ποτε αριστούχος, ενω ο αρχοντας Κουλης της ΝΔ παραταξης που με τη στηριξη του μπαμπα του πρωτευε στα ιδιωτικα σχολεια εδω και στην Αμερική κι εμαθε να διακονει τον ηθικο μανιχαϊσμο, το εμεις ολοι οι καλοι της ΝΔ κατω από μενα και ολοι οι αλλοι οι κακοι και διαολοι από την άλλη, αυτή δηλαδή την διαρκη συγκρουση των πολιτικως αντιπάλων πλευρών, με την οποια διαιρει τον λαο μας και τον πληγωνει ανεπανωρθοτα, θα παραμεινει στα αρχεια της ιστοριας μας σαν το λυσσασμενο κουταβι της γνωστης οικογενειοκρατίας που επεδιωξε να αναλαβει την ηγεσια σε τουτον τον αθανατο και μοναδικο στον κοσμο τοπο μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5:56
    και στη κορφή κανέλα
    πάντως να συνεχίσεις να παίρνεις τα χάπια σου για την περίπτωση Κούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά