Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Έγκλημα χωρίς προηγούμενο

Οι επέτειοι είναι για να μας θυμίζουν και τα καλά και τα κακά. Αυτές, όμως, που αφορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι για να μας θυμίζουν τα εγκλήματα της Αριστεράς. Πέρασαν ακριβώς δύο χρόνια από τότε που ψηφίστηκε από τη Βουλή το τρίτο Μνημόνιο. Ήταν 14 Αυγούστου 2015 και η Παναγιά η Μεγαλόχαρη δεν μας έκανε τη… χάρη να ξαποστείλει τους ανθρώπους που γονάτισαν τη χώρα. Να θυμίσουμε ότι το μνημόνιο αυτό ψηφίστηκε με το πιστόλι στον κρόταφο και από τα άλλα κόμματα διότι η κυβέρνηση Τσίπρα είχε καταφέρει να οδηγήσει την οικονομία ένα βήμα από την έξοδο από το ευρώ.
Εκείνο το τρίτο μνημόνιο, η συμφωνία με την οποία υποτίθεται ότι θα βγαίναμε από την κρίση, έγινε κιόλας δύο ετών και ο απολογισμός που γίνεται δείχνει ότι όχι μόνο δεν άλλαξε τη ζωή μας αλλά την χειροτέρευσε επειδή η κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη. Τα δύο αυτά χρόνια έγιναν τόσα πολλά λάθη που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε σάκο του μποξ για τους ξένους. Ο Τσίπρας και η εγκληματική συμμορία του μας οδήγησαν ουσιαστικά και στο πρόσφατο άτυπο τέταρτο μνημόνιο αλλά
χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς λύση για το χρέος ενώ οδεύουμε σε ένα πέμπτο του χρόνου το καλοκαίρι.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία τα οποία δεν είναι στημένα από το Μαξίμου ή τον υπουργό Διαστήματος.
Οι εξαγωγές παραμένουν σε αξία χαµηλότερες κατά 4 δισ. ευρώ σε σχέση µε τα επίπεδα του 2015 σύµφωνα µε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (σ.σ. τα τελευταία στοιχεία φτάνουν έως και το 1ο τρίµηνο του 2017).
Οι επενδύσεις (οι οποίες είχαν ήδη εξαερωθεί αφού βρισκόντουσαν σε επίπεδα πάνω των 50 δισ. ευρώ προ κρίσης) µειώθηκαν την τελευταία 2ετία κατά 1,2 δισ. ευρώ.
Το ΑΕΠ, σύµφωνα µε τα ίδια στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σηµειώνει απώλειες 1,3 δισ. ευρώ σε σχέση µε το 2015 και η κατανάλωση είναι µειωµένη κατά 1,2 δισ. ευρώ.
Η αύξηση στο εισόδηµα εξαρτηµένης εργασίας την τελευταία διετία είναι µόνο 699 εκατ. ευρώ, παρ’ ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι επιδοματική.
Το ποσοστό ανεργίας (στο 21,7% τον Ιούνιο του 2017) παραµένει, όπως ανακοίνωσε την προηγούµενη Πέµπτη η Κοµισιόν, στα υψηλότερα επίπεδα στην Ε.Ε., όταν ο µέσος όρος στα κράτη υποχώρησε στο 9,1%. Και η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί δημιουργεί θέσεις εργασίας των 400 ευρώ και της ημιαπασχόλησης.
Την τελευταία διετία τα λουκέτα στην αγορά έφτασαν σε 64.182 λόγω της απίστευτης φορολόγησης των επιχειρηματιών.
Συνολικά οι φόροι και εισφορές έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία κατά 4,7 δισ. ευρώ, ενώ η αύξηση των εισφορών έφτασε στο 1,3 δισ. ευρώ.
Στα 3,4 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης µε το µεγαλύτερο µερίδιο να πληρώνουν οι επιχειρηµατίες: οι φόροι στην παραγωγή και στις εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,3 δισ. ευρώ, ενώ κατά 1,1 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι αυξήθηκαν οι φόροι εισοδήµατος, πλούτου και άλλων κατηγοριών.
Μαζί µε τα 6,5 δισ. ευρώ των παρεµβάσεων (2018-2021) που θεσπίστηκαν τον προηγούµενο Μάιο, η συνολική αξία των µέτρων του 3ου Μνηµονίου φτάνει στα 16,7 δισ. ευρώ σύµφωνα µε στοιχεία της Επιτροπής και του ΥΠΟΙΚ.
Περιλαµβάνουν 3,2 δισ. ευρώ της συµφωνίας του 2015, ακόµη 5,6 δισ. ευρώ που συµφωνήθηκαν πέρυσι αλλά και µέτρα αξίας 1,4 δισ. ευρώ του 2016 ως μαξιλάρι ασφαλείας.
Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να υλοποιήσει 367 προαπαιτούμενα από το 2015 και οι δανειστές ζητούν κι άλλα ακόμη.
Τι να πούμε βεβαίως για τη μείωση των καταθέσεων, για την εκτίναξη στα 106 δις ευρώ των κόκκινων δανείων, για το εντυπωσιακό ποσό των 95 δις ευρώ που χρωστάνε οι Έλληνες σε φόρους. Τι να πούμε για το γεγονός ότι έχει διαλυθεί την τελευταία διετία η κοινωνική ασφάλιση, τα χρέη στον ΕΦΚΑ αυξάνονται δραματικά ενώ πάνω από 100 χιλιάδες μπλοκάκια έκλεισαν γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν τη λαίλαπα του Κατρούγκαλου.
Αυτό είναι λοιπόν το success story της κυβέρνησης Τσίπρα; Γι’ αυτό ψηφίσαμε το μνημόνιο του 2015; Και γιατί δεν μας άρεσε όπως ήταν η Ελλάδα το 2014, όπως την παρέλαβε ο Τσίπρας από τον Σαμαρά και μας αρέσουν όλα αυτά τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν;
Αυτή τη διετία συνετελέσθη ένα πραγματικό έγκλημα που δεν έχει προηγούμενο. Όχι μόνο γιατί ήταν οικονομικό αλλά γιατί ήταν και βαθύτατα πολιτικό. Ο κόσμος επέλεξε τον τρόπο της Αριστεράς κι όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά είναι συμμέτοχος στην τεράστια καταστροφή που ζούμε. Μέχρι πότε όμως θα πληρώνουμε όλοι ένα.. στιγμιαίο λάθος;
Η Μεγαλόχαρη θα πρέπει να ασχοληθεί με την Ελλάδα αυτή τη φορά. Δεν είναι καλό να την μπλέκουμε όμως χρειάζεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να διώξουμε τους εγκληματίες που μας κυβερνούν.
antinews.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά