Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Μ. Θεοδωράκης για Τσίπρα: Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Με ένα άρθρο γεμάτο αιχμές ο Μίκης Θεοδωράκης παίρνει θέση για το άρθρο του πρωθυπουργού στο οποίο σύγκρινε τον εαυτό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι χάρη τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας κατόρθωσε να σχηματίσει μια «κουτσή» κυβέρνηση.
Σε σχόλιο που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης γράφει:
«Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει και να ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά όντας ο ίδιος «κουτσός» (με «κουτσή πλειοψηφία), με μια «κουτσή» Βουλή και «κουτσή» κυβέρνηση, χάρη στην
συνταγματική αναθεώρηση του 1986, τότε που ο Α. Παπανδρέου έκοψε από το τότε ισχύον Σύνταγμα το ένα «πόδι» (από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας), για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός!

Από τότε η Ελλάδα βαδίζει κουτσά-στραβά και ανώμαλα χωρίς καμία ένσταση από τους εναπομείναντες θεσμούς (την Βουλή και την Δικαιοσύνη) που σιωπούν εκ του πονηρού. Ιδιαίτερα όσοι έχουν την ελπίδα να κυβερνήσουν την κουτσή χώρα έχοντας και αυτοί «κουτσή πλειοψηφία», όπως γίνεται από το 1986 έως σήμερα.

Όσο για τον ελληνικό λαό, φαίνεται πως του αρέσει να παραμένει «ευκολόπιστος και προδομένος» κατά την ρήση του εθνικού μας ποιητή.

Σε όποιον λαό της γης τολμήσεις να πεις ότι αυτή τη τραυματισμένη χώρα έχει κυβέρνηση του 15%, θα βάλει τα γέλια πιστεύοντας ότι πρόκειται για τραγική φάρσα. Μόνο εδώ ο μισός πληθυσμός κλαίει ενώ ο άλλος μισός ετοιμάζεται να κλάψει, γιατί κανείς δεν του εξήγησε ότι ο Βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός και το κοστούμι του κυβερνήτη που φοράει είναι -όπως το πουκάμισο του Σεφέρη- αδειανό!

Αθήνα, 12.9.2017
Μίκης Θεοδωράκης»

liberal.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τωρα Μικη ειναι αργα και εσυ βοηθησες το αμορφωτο ζαβο και μας το φορτωσατε στις πλατες μας να ξεφτιλιζει μια ολοκληρη χωρα

Η Πελασγία από ψηλά