Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Στο 30,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στο 18,5% ο ΣΥΡΙΖΑ - Στις 39 μονάδες η διαφορά με το κυβερνών κόμμα στην παράσταση νίκης.

Με διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει την προτίμηση του 30,5% των ερωτηθέντων, την ώρα που το κυβερνητικό κόμμα βρίσκεται στο 18,5%. 
Πολύ μεγάλη, δε, είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης, καθώς ανέρχεται στις 39 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, το 67% «βλέπουν» επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται μόλις σε 18%. Τελευταία κοινοβουλευτική δύναμη είναι δημοσκοπικά το ΚΚΕ, με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% που απαιτείται για είσοδο στη Βουλή.

Ποτάμι... μετακινήσεων προς ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη


Η έρευνα αποτυπώνει σημαντικές μετατοπίσεις ψηφοφόρων στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, με το Ποτάμι να πέφτει στο αναιμικό 0,5%, καθώς οι ψηφοφόροι του κινούνται πρωτίστως προς τη ΝΔ και δευτερευόντως προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Συγκριμένα, περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του Ποταμιού υπολογίζεται ότι μετακινούνται προς τη ΝΔ, ενώ περισσότεροι από δύο στους δέκα φεύγουν για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης τη βαθιά δυσαρέσκεια των πολιτών με το κυβερνητικό έργο και την ευρεία απαισιοδοξία για το μέλλον, με την πλειοψηφία ωστόσο να τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.



Η μεγάλη ανατροπή από το ΠΑΣΟΚ


Σημαντική θεωρείται η ανατροπή στην τρίτη θέση, καθώς το ΠΑΣΟΚ, μετά τις διεργασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα, «τσίμπησε» δύο μονάδες σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση, καθώς ανήλθε από το 6,5%, στο 85%, ξεπερνώντας τη Χρυσή Αυγή. Η δημοσκόπηση έγινε το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου, ενώ δηλαδή ήταν σε εξέλιξη οι διεργασίες στην κεντροαριστερά, σε δείγμα 1.112 ατόμων.

Μέρισμα για όλους με οριζόντια μείωση φορολογίας


Όσον αφορά το ερώτημα για το κοινωνικό μέρισμα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και συγκεκριμένα το 86%, θεωρεί ότι προέρχεται από τις επιβαρύνσεις στην τσέπη του εργαζόμενου, ενώ μόλις το 5,5% δηλώνει υπέρ. Οι 7 στους 10 πολίτες, δε, δήλωσαν ότι το δίκαιο για τη διανομή του πλεονάσματος, θα ήταν μία οριζόντια μείωση της φορολογίας, ώστε να επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες.



Δυσαρέσκεια αλλά «όχι» σε πρόωρες εκλογές


Σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, τρεις στους τέσσερις πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο έως το τέλος της θητείας της, ενώ πάνω από το 90% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο. Ωστόσο, το 53,8% δηλώνει αντίθετο σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και προτιμά να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την τετραετία.


Σε λάθος κατεύθυνση η κυβέρνηση, λένε οι 8 στους δέκα
Στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, οι πολίτες εμφανίστηκαν και πάλι αντίθετοι με τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς οι 8 στους 10 (78%), θεωρούν πως δεν ακολουθεί το σωστό μονοπάτι.

Συντριπτικό το ποσοστό απαισιοδοξίας για έξοδο από τα μνημόνια


Συντριπτικό είναι και το ποσοστό απαισιοδοξίας ενόψει της εξόδου από τα μνημόνια, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των στελεχών της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Το 76% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι είναι απίθανο να βγει η χώρα σύντομα από τα μνημόνια, ενώ μόλις το 7% δήλωσε αισιόδοξο.

«Ψήφο» στην αυτόνομη πορεία της Κεντροαριστεράς

Την αυτόνομη πορεία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς επιθυμεί το 56% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προσδοκώντας σε μία νέα προσπάθεια προς την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα. Ένα ποσοστό 13% δήλωσε ότι επιθυμεί την απορρόφηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

7 σχόλια:

  1. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ : Δεν γουστάρουμε άλλο κοπρίτες (Καρανίκας), τραμπούκους (Πολάκης), φορομπήχτες (Τσακαλώτος), μπουζουκόβιους (Κωσταντινέας), παλιοπασόκια (Κουρουμπλής), αποτυχημένους (Σπιρτζης), διαπλεκόμενους (Παπάς), αόρατους (Σταθάκης), φραπεδιάρηδες (Φλαμπουράρης), ψεύτες (Κατρούγκαλος), λαθρολάγνους (Μουζάλας), παρανοικούς (Μπαλτάς), μπαχαλακηδοκολλητάρια (Τόσκας), τζογαδόρους (Καμμένος) και τουρίστες (Τσίπρας). Τόσο απλά....Οχι ο Μητσοτάκης,ακόμα και το Circo Medrano να αναλάβει την διακυβέρνηση, θα είναι 10 φορές καλύτερο απο αυτούς τους γελοίους.....από αυτό το άσυλο ανιάτων.
    Οι εναπομείναντες ψηφοφόροι συριζα ελεεινοί και τρισάθλιοι περιμένουν διορισμό να λιγδωσει το αντεράκι τους.
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημοσκοπήσεις είναι ίσως ένας δείκτης αντίστασης, όταν οι δημοσκοπούμενοι πολίτες αρνούνται να δώσουν αυτοδυναμία σε κάποιον από τους εμπαίκτες μας. Αλλά αυτό δεν αρκεί, δεν δηλώνει την επίγνωση του εμπαιγμού που συνεχίζεται αμείωτος τόσο από τους κυβερνώντες όσο και από την αντιπολίτευση.
    Εμφάνισε ποτέ η Ν.Δ. συγκεκριμένο προγραμματισμό (όχι ρητορικές αοριστίες και γενικόλογες επαγγελίες) για ριζικά καινούργιο ασφαλιστικό σύστημα;
    Μίλησε ποτέ για εξ υπαρχής σχεδιασμό της οργάνωσης και λειτουργίας κάθε υπουργείου; Δεσμεύτηκε ποτέ με συγκεκριμένη επαγγελία μέτρων για την απαλλαγή της κοινωνίας από τον καθημερινό εφιάλτη του παρακράτους των Εξαρχείων;
    Ψέλλισε έστω ποτέ κάποια πρόταση διαχείρισης της οικονομίας διαφορετική από τις προκρούστειες μεθόδους της διεθνούς τοκογλυφίας;

    Ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει ένα τυπικό προϊόν του ολοκληρωτισμού των ΜΜΕ, ένας διαχειριστής εντυπώσεων παγιδευμένος από τους διαφημιστές στην κοινοτοπία.
    Η Ν.Δ. δεν παράγει πολιτική, δεν παρήγαγε ποτέ πολιτική, επαγγελλόταν πάντοτε κατορθώματα διαχειριστικής πρακτικής. Διότι δεν είχε ποτέ κοινωνική πρόταση, κάποιον στόχο διαφορετικόν από τα σκοπούμενα του Ιστορικού Υλισμού.
    Οι επιφάσεις «πατριωτισμού» ή εμμονής σε παραδοσιακές «αξίες» έκαναν εναργέστερο το τραγικό κενό απουσίας κριτηρίου ποιότητας ή «νοήματος» της ύπαρξης και της συνύπαρξης, διαφορετικού από τον καταναλωτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Μπραβο τεμπελαρα μου! Κανε ομως καμια άλλη παραγωγικη δουλειτσα από το να συγκεντρωνεις υποτιμητικα επιθετα για τους πολιτικους αντιπαλους σου!
    Ακαρπη δουλεια!
    Συναμα δειχνουν όλα αυτά το που ζεις, τι αναπνεεις και τι σκεπτεσαι μεσα στο κύκλωμα! Ζεις εκτος τοπου και χρονου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 8:53 ΜΕ ΤΟ 9:24
    Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10:35:00 π.μ. EET
    Εσυ παλι στη βιασυνη σου κι επιπολαοτητα σου ουτε καν διαβασες και καταλαβες το σχολιο του 9:24:00 π.μ. EET που απευθύνεται στον Γ.Κ Τρίτη, - 7:05:00 π.μ. EET, το πρωτο σχολιο.!!
    Με αλλα λογια, Ελληνικες καταστασεις ,όπως λενε και για αλλα πραγματα πολλοι ευρωπαιοι με το ο,τι γινεται εκει στην ακρη των Βαλκανιων, οπου ο κ. Τσιπρας προσπαθει να συμμορφωσει τα ασυμμόρφωτα και να βαλλει σειρα και ταξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΤΑΞΕΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΟΛΙΓΟΜΥΑΛΟ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ(ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) ΕΙΝΑΙ Ο 11:04
    ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΛΙΟΥΜ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταστροφή με τα capital control καμία ευθύνη, καταστροφή με φωτιές καμία ευθύνη, καταστροφή με Σαρωνικό καμία ευθύνη καμία ευθύνη, πλημμύρες σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα την Μανδρα και Νέα Περαμο καμία ευθύνη, μπαχαλάκηδες και δολοφόνοι σε όλοι τη Ελλάδα με το νόμο Παρασκευοπούλου καμία ευθύνη,ακούμε διάφορα σκάνδαλα καμία ευθύνη, έλεος πια!!
    ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΗΤΗ ΠΟΥΘΕΝΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά