Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Κυβερνητικά fake news

Στο μεταξύ, από επιτυχία σε επιτυχία πορεύεται η κυβέρνηση στον ανηλεή και ασυμβίβαστο, θα τον χαρακτηρίσω, αγώνα που διεξάγει με αυταπάρνηση κατά των fake news. Τελευταία μεγάλη ...επιτυχία της, η δημοσιοποίηση του βίντεο που αποδεικνύει ότι όχι μόνο υπήρξε διπλωματικό επεισόδιο στην Κομοτηνή μεταξύ του προέδρου Ερντογάν και του υφυπουργού Αμανατίδη αλλά ήταν και σοβαρό. Η κυβέρνηση το διέψευδε κανονικά και επίμονα ως περιστατικό αποδίδοντάς το στην ύπουλη κριτική της αντιπολίτευσης και των μέσων ενημέρωσης που την πολεμούν (υποτίθεται). Και τι αποδείχθηκε από το βίντεο που πρόβαλε ο Σκάι; Οτι ο σουλτάνος όχι μόνο επιβλήθηκε στον κακομοίρη τον υφυπουργό μας, αλλά η εικόνα ήταν τέτοια που πρόσβαλε εντελώς ολόκληρη τη χώρα.
Fake news ο Τύπος; Οχι βέβαια. Fake news, και δη χονδροειδέστατα παράγει η κυβέρνηση…
Απών
Στο περιθώριο όμως αυτής της υπόθεσης, υπάρχει και κάτι άλλο, το οποίο ειλικρινά δεν ξέρω πια πού να το αποδώσω, και τι διάλο συμβαίνει. Αφορά και πάλι τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά. Δεν φτάνει που απουσίαζε από τη χώρα τις παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν, για δώδεκα ολόκληρες ημέρες, διάστημα κατά το οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται επικεφαλής της προετοιμασίας της επίσκεψης, αλλά έστειλε και τον υφυπουργό Αμανατίδη να συνοδεύσει στην κρίσιμη από κάθε άποψη επίσκεψη του Ερντογάν στην Κομοτηνή. Αντί να πάει εκείνος.
Διερωτώμαι αν την Παρασκευή είχε κάτι πιο ιδιαίτερο, πιο επείγον, πιο σημαντικό να κάνει, από το να μεταβεί αυτός στην Κομοτηνή, και να είναι εκείνος ο οποίος θα χειριζόταν το πρόβλημα με την απαίτηση του Ερντογάν να απευθυνθεί σε δημόσια συγκέντρωση στο μειονοτικό σχολείο.
Ρώτησα κάτι φίλους διπλωματικούς που έχω και δεν βρήκα έναν να υποστηρίξει τη θέση Κοτζιά. Ολοι μηδενός εξαιρουμένου μού ανέφεραν ότι ο Κοτζιάς έπρεπε να πάει Κομοτηνή, ειδικά μετά τα όσα είχαν προηγηθεί κατά την παραμονή του Ερντογάν στην Αθήνα.
Επρεπε, αλλά…
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ
    ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά