Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Φαλαγγίτες

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: το ΚΙΝΑΛ δέχεται μια ανοίκεια και χυδαία επίθεση.
Ανοίκεια από την πλευρά της κυβέρνησης που αποφάσισε να ποδηγετήσει με νταηλίκι μια αντίπαλη παράταξη.
Χυδαία από μια εσωτερική «πέμπτη φάλαγγα» που υποκινείται από την κυβέρνηση και λειτουργεί ως βραχίονας των κυβερνητικών επιδιώξεων στον χώρο της αντιπολίτευσης.
Ο λόγος; Απλός.
Είναι η απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει στο παιχνίδι μετά τις εκλογές.
Ξέρει πλέον ότι θα χάσει. Ξέρει ότι απέτυχε να διασπάσει, να ελέγξει  ή να αποδυναμώσει τη ΝΔ. Ξέρει ότι η πολιτική αλλαγή δεν περνάει από το χέρι του και οι ψηφοφόροι μάλλον την έχουν προεξοφλήσει.
Τι του μένει; Μια προσπάθεια ναρκοθέτησης της επόμενης διακυβέρνησης. Ελπίζουν σε μια δεξιά παρένθεση μήπως γλιτώσουν τα μετεκλογικά επαπειλούμενα.
Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Μόνο αν υπονομευθεί η πολιτική σταθερότητα και η επόμενη Βουλή δεν διαθέτει προεδρική πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.
Νά το λοιπόν το ΚΙΝΑΛ. Αφού απέτυχαν να αποσταθεροποιήσουν τη ΝΔ, οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι θεωρούν ότι αποτελεί τον αδύναμο κρίκο μιας τέτοιας πλειοψηφίας. Εχουν πέσει να το ξεπουπουλιάσουν.
Εως εδώ ας πούμε ότι η υπόθεση έχει κάποια λογική.
Η οποία εξανεμίζεται όταν στη σκηνή ανεβαίνουν οι «φαλαγγίτες». Τι προσδοκούν άραγε και πού αποβλέπουν;
Απλώς στον έπαινο του (κυβερνητικού) Τύπου και των σοφιστών; Η «Αυγή», η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ μπορεί να έχουν αιφνιδίως μετατραπεί σε διαφημιστές τους αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι τους αρκεί.
Δεν έχω καν πειστεί ότι το κίνητρό τους είναι ενιαίο, ακόμη κι αν δεν είναι ανιδιοτελές.
Ο ένας είναι κοινός τυχοδιώκτης που τον πήραν χαμπάρι στην Κεντροαριστερά. Ο άλλος είναι προ πολλού ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικά και τώρα προβάρει τη στολή. Κάποιος ψάχνει τα ξεφτισμένα του γαλόνια και τον δουλεύει ο Τσίπρας. Αλλος ζητάει απλώς σημασία κι άλλος πασχίζει να σώσει τη γυναίκα του από τον Πολάκη. Τρέχα γύρευε.
Αν είχαν ανιδιοτελείς προθέσεις, θα ακολουθούσαν την έντιμη στάση του Κύρκου. Διαφωνεί με το ΚΙΝΑΛ κι ως εκ τούτου δηλώνει ότι δεν μετέχει στο ΚΙΝΑΛ ούτε θα πολιτευθεί με το ΚΙΝΑΛ διότι προτίθεται να αναζητήσει τη «χαμένη Αριστερά».
Με γεια του, με χαρά του. Μακάρι να την βρει.
Αλλά οι υπόλοιποι; Αναζητούν την χαμένη καρέκλα ή απλώς κάποιο μέλλον;  
Διότι τα πράγματα στην πολιτική είναι απλά: όποιος θεωρεί καλό πράγμα τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, δεν έχει παρά να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ.
Η Κεντροαριστερά θα βολευτεί με τους υπόλοιπους. 
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. http://nonews-news.blogspot.gr/2018/05/blog-post_3059.html#more

    Ο πραγματικος καταστροφεας του Πασοκ και απορω αφου ο Γιωργος δεν το εκανε τοτε κακως, γιατι η Φωφη τον κρατα ακομα και δεν τον στελνει εκει που ανηκει πραγματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά