Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Σειρήνες

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει μια ψευδή πραγματικότητα - μια πραγματικότητα «εσωτερικού» που όμως βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με την πραγματικότητα «εξωτερικού». Με την πραγματικότητα, δηλαδή, που περιγράφουν ο ένας μετά τον άλλον οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με τελευταίο στη σειρά τον Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Με αποκλειστική του παρέμβαση στα «ΝΕΑ», ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστειλε το δικό του μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα την τέταρτη αξιολόγηση, ενώ τονίζει την ανάγκη να εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και μετά τη λήξη του προγράμματος ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.
Τα μηνύματα που φτάνουν σωρηδόν το τελευταίο διάστημα από τους δανειστές δεν συνιστούν μόνο προειδοποίηση. Φανερώνουν και την ανησυχία τους ότι, προκειμένου να υπηρετήσει τις εκλογικές της στοχεύσεις, η κυβέρνηση θα παραβεί όρους και συμφωνίες που έχει η ίδια συνομολογήσει αυτά τα τρία χρόνια που κυβερνά τη χώρα.
Η ανησυχία αυτή όμως δεν είναι μονομερής. Την ίδια ανησυχία μοιράζονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και βεβαίως όσοι δεν παρασύρονται από την πραγματικότητα «εσωτερικού». Ανησυχία που έχει την ίδια βάση: ότι ο δρόμος προς μια κανονικότητα, που δεν θα δώσει μία αλλά πολλές ανάσες στην ελληνική οικονομία και τους έλληνες πολίτες, μπορεί να τιναχθεί ανά πάσα στιγμή στον αέρα.
Ο κίνδυνος αυτός είναι πάντα υπαρκτός. Οσο μακριά κι αν βρίσκεται η Αργεντινή, η οποία πριν από μερικές ημέρες υποχρεώθηκε να προσφύγει και πάλι στο ΔΝΤ, τόσο οικεία μάς είναι η νοοτροπία της πολιτικής της τάξης, τόσο κοντινή η συνήθειά της να παραδίδεται στις σειρήνες του λαϊκισμού.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά