Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Τα λουλούδια στην κυρία από μένα

«Τις γυναίκες δεν πρέπει να τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλα» λέει η λαϊκή ρήση. Ούτε να τις μπουγελώνουμε με γαρίφαλα – ερχόμαστε να προσθέσουμε, ύστερα από τις εικόνες από τη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης και το ψυχαναγκαστικό ξεφάντωμα του Ιβάν Σαββίδη. Η εικόνα του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να λούζει σχεδόν απαθής την Πάολα με ντάνες λουλουδιών, ξανά και ξανά, σαν να πρόκειται για κακόγουστη λούπα, έχει κάτι το αστείο και το άβολο ταυτόχρονα: το κάνει άτσαλα, σαν αγγαρεία, σαν μαθητής του Δημοτικού που ήρθε με μεταγραφή από άλλη χώρα, ίσως και από άλλο πλανήτη και δεν τον καλεί κανείς σε κανένα πάρτι. Κι όταν τελικά κάποιος του κάνει τη χάρη και τον καλέσει, εκείνος, επειδή ακριβώς δεν ξέρει πώς να φερθεί, αρχίζει να πασαλείβει τους πάντες με τούρτα. Καθισμένος επί σκηνής, στο
διπλανό σκαμπό από εκείνο της τραγουδίστριας, έπαιρνε με σιγουριά τα δισκάκια με τα γαρίφαλα και αμέσως μετά τα προσγείωνε στο απορημένο κεφάλι της αμήχανα και μηχανικά, λες και κάνει κάποια δουλειά, σα να βγάζει την υποχρέωση, σα να πασχίζει να γίνει η ψυχή της παρέας, γλεντζές, Ελληνάρας, χαβαλές και έξω καρδιά, έστω για ένα βράδυ. Ατάραχη φαινομενικά η Πάολα, κρατούσε το μικρόφωνο και την ψυχραιμία της, ενώ ο Ιβάν της χαλούσε τα μαλλιά ξανά και ξανά, μπερδεύοντας την αποθέωση με την απομυθοποίηση της ντίβας. Κάποια στιγμή, από τις πολλές λουλουδάτες «σφαλιάρες», τα μαλλιά τής έκρυψαν εντελώς το πρόσωπο, θυμίζοντας καζούρα που κάνουμε σε κάποιον που ξέρουμε καλά, ενώ έχουμε μεθύσει ένα βράδυ στο σπίτι του. Η τραγουδίστρια δέχτηκε λοιπόν αναντίρρητα τον σφοδρό λουλουδοπόλεμο. Αυτός που τον είχε κηρύξει εναντίον της, δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε μεσήλικας με λεφτά και κατανάλωση – σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να τον κατεβάσει από την πίστα, ή να ζητήσει από τους σεκιουριτάδες του μαγαζιού να το κάνουν για εκείνη. Σε μια τραγελαφική του προσπάθεια να ξαναγίνει ένας από μας –είναι ακόμη νωπή η εικόνα του να εισβάλει στο γήπεδο με το πιστόλι του σε κοινή θέα–, προσπάθησε λοιπόν να διασκεδάσει α λα ελληνικά. Μετά το όπλο που συμβολίζει ανατριχιαστικά τον πόλεμο, περνάμε στον λουλουδοπόλεμο. Μόνο που και σε αυτήν την περίπτωση, έγινε με τρόπο επιθετικό και συμβολισμούς επιβολής. Η μαγκιά της Πάολα ήταν ότι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι έστω στις καθυστερήσεις: τραγούδησε και του αφιέρωσε ένα ποντιακό τραγούδι που τον έκανε να δακρύσει. Εξυπνη και ψύχραιμη κίνηση εκείνου που δέχεται την εισβολή, να καταφέρνει να κατευνάσει τελικά τον εισβολέα, ποντάροντας στην ευαίσθητη πλευρά του. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φόρεσαν μάσκες με τη μορφή του Ιβάν Σαββίδη στον τελικό κυπέλλου, καθώς εκείνος ήταν τιμωρημένος και δεν μπορούσε να παραστεί. Η τιμωρία του έληξε όταν πήγε πρώτο τραπέζι πίστα στο πάρτι των πανηγυρισμών. Για «να κάνει ζημιά», για να ξαναμπεί στην παρέα, από τη Ρωσία με αγάπη, από τον Πόντο με δάκρυα, άοπλος, αν και οπλισμένος με δεκάδες γαρίφαλα. 
Αστ. Λαζαρίδου-protagon.gr

1 σχόλιο:

  1. Φσνσδυτειτε τα σχολια και τους εμπαιγμούς των ξενων μεσων
    ενημερωσης!Ουστ χαμενοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά