Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ λειτουργεί υπό καθεστώς πανικού και αυτό είναι ορατό σε κάθε προσπάθεια που καταβάλει για αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και του κλίματος, το οποίο μετά τη συμφωνία των Πρεσπών τείνει να μετατρέψει σε Βατερλώ τις επόμενες εκλογές.
Όλα τα αφηγήματά τους καταρρέουν μέσα σε λίγα 24ωρα με αποτέλεσμα να επαναφέρουν διαρκώς στο προσκήνιο την πόλωση και το διχασμό καθώς και μια ρητορική εμφυλιοπολεμικής περιόδου ως αντίδοτο στην πλήρη αποδόμησή τους από την πλειοψηφία των πολιτών.
Παρόλα αυτά εμμένουν να παραμένουν γατζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας, χτίζοντας ένα παράλληλο σύμπαν μέσα στο οποίο κρύβουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει και τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες της.
Τώρα, επιδιώκουν να στραφούν στο μέτωπο της οικονομίας και προετοιμάζονται για νέες φιέστες στις 20 Αυγούστου, αν και γνωρίζουν ότι
οι βασικές αρχές του μεταμνηνονιακού προγράμματος για την Ελλάδα που εγκριθούν από το προσεχές Eurogroup δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.
Επενδύουν με τον τρόπο αυτό στην παροχολογία αλλά και στον φτηνό εντυπωσιασμό, βάζοντας μπροστά στον επικοινωνιακό τους σχεδιασμό το θέμα της μείωσης των συντάξεων, παρά το γεγονός πως ο νόμος ψηφίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμένου.
Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος κατά τη διάρκεια της οποία κατηγόρησε τον ΣΕΒ ότι συνηγορεί υπέρ της μείωσης των συντάξεων, ταυτίζοντας τον μάλιστα με τη Ν.Δ.
Παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν η Ν.Δ. έκανε πράξη τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατέθεσε τροπολογία στην οποία προβλέπεται η ακύρωση του Νόμου Κατρούγκαλου, η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πείσει πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιθυμεί τη μείωση των συντάξεων, είναι ενδεικτική της κατάστασης αποδρομής που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου
Η προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες σε άλλους για τις μειώσεις των συντάξεων είναι το ένα μέρος της ομιλίας του που εδράζεται στην άποψη ότι αν λες συνέχεια το ίδιο πράγμα κάποιοι στο τέλος θα το πιστέψουν. Το άλλο εντάσσεται στο νέο επικοινωνιακό σχέδιο του επιτελείου του Μαξίμου να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας ως πολέμιος των επιχειρηματικών συμφερόντων που πλέον έχουν ταυτιστεί μαζί του.
Στην προσπάθεια αυτή μάλιστα αναμένεται να υπάρξουν και εξελίξεις στο δικαστικό πεδίο αφού η κυβέρνηση έχει καλλιεργήσει το έδαφος ακόμη και για συλλήψεις επιχειρηματιών που δεν έχουν καταστεί... συνοδοιπόροι τους.
Η στρατηγική που έχει καταρτιστεί πλέον είναι όλα για όλα. Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να αποτραπεί όχι η δεδομένη ήττα αλλά το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό και θα αποτρέψει τα παιχνίδια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Διαμορφώνοντας μια δική τους πραγματικότητα επιδιώκουν να εντάξουν σε αυτή και το πολιτικό σύστημα και το λαό έστω και διχασμένο.
Δεν τους ανησυχούν οι εξελίξεις διότι ως θιασώτες της θεωρίας τους χάους εκτιμούν πως αυτοί μπορούν να επιβιώσουν. Και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις κάτι που είναι ορατό σε όλες τις πράξεις τους.
Έχοντας υποτιμήσει τον ελληνικό λαό και τις αντιδράσεις σχετικά με τη συμφωνία των Σκοπίων βλέπουν τώρα τις δημοσκοπήσεις και προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Αυτή τη φορά όμως θα είναι μόνοι τους αφού ο εταίρος του έχει εξαϋλωθεί και δεν μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του.
Η προσεχής Πέμπτη άλλωστε θα φέρει το τελειωτικό χτύπημα για τον Πάνο Καμμένο που γνωρίζει ότι η παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και η πρόσκληση προς τα Σκόπια για ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν θα του συγχωρηθεί, ειδικά από τους ψηφοφόρους του.
Η πραγματικότητα είναι εδώ και όσο και αν δεν αρέσει στους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο δυστυχώς δεν αλλάζει. Εισπράττουν τα επίχειρα των πολιτικών τους, της καταπάτησης των θεσμών και της αποδόμησης του πολιτικού συστήματος. Παράλληλα προγράμματα Θεσσαλονίκης και παράλληλοι κόσμοι δεν βρίσκουν θιασώτες.
Τ. Ευαγγελίου-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά