Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία δεν τόλμησαν να παραστούν σε εκδήλωση για τον Τέλλο Άγρα

 Κατάπτυστη ανακοίνωση των βουλευτών του Σύριζα.
Είναι τόσος ο φόβος των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, που οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στη Μεσσηνία, Γ. Κατρούγκαλος, Π. Κωνσταντινέας και Π. Κοζομπόλη, δεν τόλμησαν να παραστούν σε εκδήλωση μνήμης στους Γαργαλιάνους για την ηρωική θυσία του Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχου, Σαράντη Αγαπηνού, που είναι γνωστός με το πολεμικό του ψευδώνυμο ως Τέλλος Άγρας, παρά το γεγονός ότι ήταν προσκεκλημένοι
Οι εκδηλώσεις, στις οποίες τιμήθηκε και ο Αντώνης Μίγγας, ο οποίος μαζί με τον Άγρα δολοφονήθηκαν δι’ απαγχονισμού από κομιτατζήδες Βούλγαρους στις 7 Ιουνίου 1907, ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον ανδριάντα του Τέλλου Αγρα, στο πάρκο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από
το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, το δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, τον τέως Υπουργό Ιωάννη Λαμπρόπουλο, την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, τον διοικητή του Α.Τ. Γαργαλιάνων Νικόλαο Γεωργακόπουλο, τον διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστα Γεωργακόπουλο, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Ανδρέα Ματθιουδάκη, την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Βάσω Καλκαβούρα, τον Κων/νο Βλάχο εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας η Κων/να Πλιούτα.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης αφού προηγήθηκε μικρή παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, των πολιτιστικών συλλόγων και των αντιπροσωπειών των σχολείων της πόλης.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον αείμνηστο Δήμαρχο Γαργαλιάνων Νικόλαο Χωραΐτη ο οποίος θέσπισε τη γιορτή των Αγαπηνείων, επισημαίνοντας την ευλάβεια που έδειξαν όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι προκειμένου να προστάτεψουν τη γιορτή.
Ο κ. Γιάννου από την πλευρά του ανέφερε πως νιώθει μεγάλη χαρά να βρίσκεται στους Γαργαλιάνους και λύπη γιατί το κλίμα είναι διαφορετικό, εννοώντας τη συμφωνία των Πρεσπών.
Κύριος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας – αναλυτής κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Κυριακή 17 Ιουνίου 2018. Ημέρα ντροπής, εθνικής ήττας, παράδοσης των ιερών και οσίων για τα οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος, στις ίδιες ακριβώς περιοχές. Θλίψη, απογοήτευση, αγανάκτηση και διαρκώς αυξανόμενη οργή…

Η προκλητική ανακοίνωση των ΣΥΡΙΖΑίων βουλευτών

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως το θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τέτοιο ώστε εξέδωσαν και ανακοίνωση κατηγορώντας το σκοπό της εκδήλωσης. Διαβάστε την κατάπτυστη ανακοίνωση τους:
«Και οι τρεις μας θέλαμε πολύ να συμμετέχουμε στα «Αγαπήνεια 2018», να τιμήσουμε τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα καπεταν Τέλλο Άγρα και να συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας τις απόψεις και τις αντιρρήσεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών και γιατί εμείς τη θεωρούμε εθνικά ωφέλιμη.
Πώς είναι δυνατόν να γίνει όμως κάτι τέτοιο, όταν στο ίδιο το πρόγραμμα της εκδήλωσης εκ των προτέρων γίνεται λόγος για «εθνική μειοδοσία της 17ης Ιουνίου 2018»;
Είναι μεγάλο το ολίσθημα και ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη της δημοτικής αρχής για την προσπάθεια αυτή διχασμού των δημοτών της Τριφυλίας.
Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να κάνουν την ιστορία σχολείο, όχι αρένα μίσους ή φυλακή συνειδήσεων. Κακές υπηρεσίες προσφέρουν όσοι στάζουν το δηλητήριο του διχασμού, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια που πολλές φορές τα πλήρωσε πανάκριβα ο τόπος».
lykavitos.gr

l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά