Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ο Ζόραν «ταμείο», ο Πάνος υπουργείο και ο Αλέξης Σούνιο...

Φαίνεται πως δεν μπορεί τα δύσκολα ο πρωθυπουργός. Υπέγραψε το 3ο μνημόνιο μετά από... 17 ώρες διαπραγμάτευσης, τις οποίες θεώρησε αρκετές και με το παραπάνω. Βγήκε από τη συνάντηση με τον Ερντογάν, που διήρκεσε περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, σχεδόν αποκαμωμένος. Ίσως για αυτό να είναι λογικό, αυτό που διαβάσαμε στο meaculpa.gr: πως έχει μετακομίσει για το καλοκαίρι στο Σούνιο, όπου μπορεί να παίρνει βαθιές ανάσες.
Σήμερα οι Σκοπιανοί γιορτάζουν. Πάρτι σε 15 πόλεις διοργανώνει ο Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας ούτε μία φορά δεν χρησιμοποίησε τον όρο «Βόρεια Μακεδονία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Έτσι για να έχουν κάτι να λένε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς. Ο άνθρωπος πήρε την πρόσκληση και επέστρεψε στη χώρα του για να το γιορτάσει. Άφησε τον Αλέξη Τσίπρα να γυρίζει βιντεάκια επιπέδου «Zoran do you know Prespes;»! Και να δηλώνει ότι θα συζητήσει τη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας με τον Πάνο Καμμένο τον... Φεβρουάριο! Χαλαρά, που θα έλεγαν και στη Θεσσαλονίκη. Ενώ τα Σκόπια έχουν ήδη πάει στο «ταμείο»
Την ίδια ώρα ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών δηλώνει ότι η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτών των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού. Τη στιγμή που ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ξεκαθαρίσει πως το κόμμα του είναι αμετακίνητο στο «όχι». Ξέρει κάτι ο Νίκος Κοτζιάς που δεν ξέρει ο Πάνος Καμμένος; Υπάρχουν υπόγειες διαδρομές Μεγάρου Μαξίμου με βουλευτές των ΑΝΕΛ;

Όμως, τα ερωτήματα είναι για αυτούς που ενδιαφέρονται για τις απαντήσεις. Στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου μιλούν οι πράξεις. Τα λόγια ήταν... αυταπάτες. Και οι δύο έχουν αποδείξει πως μπορούν να κάνουν τα πάντα για να μείνουν στις καρέκλες τους. Κλείνουν μάτια και αυτά όταν ο Ζάεφ μιλά για «Μακεδονία», «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα». «Είμαστε Μακεδόνες και η γλώσσα μας είναι μακεδονική» δήλωσε ο Ντιμιτρόφ. Αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός στην Αθήνα.

Οι άνθρωποι ζουν τον μύθο τους στην εξουσία. Και είναι προφανές ότι δεν αντέχουν στα δύσκολα. Κάθε φορά που κάποιος τους πιέζει η απάντηση είναι μονότονη: «Ναι σε όλα» αν είναι Αμερικανός, Γερμανός κοκ, ύβρεις και απειλές αν είναι Έλληνας πολιτικός αντίπαλος ή δημοσιογράφος. Η ζωή είναι απλή για όσους ξέρουν να την απολαμβάνουν. Χαλαρά. Ο Ζόραν «ταμείο», ο Πάνος υπουργείο και ο Αλέξης Σούνιο. Αγγίζουν την τελειότητα... 

 Γ. Αντύπας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά