Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Πήραν λεφτά από τη Novartis;

Την υπόθεση την ανέδειξαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χθες στη Βουλή, αλλά πέρασε ολίγον «άκαπνη» διότι κυριάρχησε στα Μέσα η οξύτατη σε χαρακτηρισμούς και περιεχόμενο συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Αφορά την αμαρτωλή Novartis. Αυτή την ίδια τη Novartis που σύσσωμη η κυβέρνηση του προέδρου Τσίπρα και του Καμμένου (συν)εταίρου αποκαλούσαν «ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».
Αυτή λοιπόν η τρισκατάρατη και απόκληρη της κοινωνίας Novartis, στην ποδιά της οποίας σφάχτηκαν παλικάρια και παλικάρια (πρώην πρωθυπουργοί, πρώην υπουργοί κ.λπ. κ.λπ.) απ' ό,τι φαίνεται δεν είναι και τόσο αποσυνάγωγος με τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει η κυβέρνηση. Αντιθέτως, όπως διαπιστώνει κανείς φυλλομετρώντας το τεύχος με αριθμ. 92/24-5-2018 της freepress έκδοσης «Πρακτορείο» του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν δύο ολοσέλιδες καταχωρίσεις της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας, η οποία μονοπωλεί εδώ και μήνες την πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, στη σελίδα 23 υπάρχει μια κανονική διαφημιστική καταχώριση με τίτλο «Changing the practice of medicine», ήτοι «Αλλάζοντας την πρακτική της φαρμακολογίας», ενώ στη σελίδα 27 του ίδιου τεύχους υπάρχει ένα ωραιότατο «γκρίζο» άρθρο (γκρίζο λέμε στη γλώσσα μας οι δημοσιογράφοι ό,τι αποτελεί έμμεση διαφήμιση) υπό τον τίτλο «Νέα κλινική μελέτη για την αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα».
Εννοείται ότι σε αυτά τα «γκρίζα», τα οποία πληρώνει ο διαφημιζόμενος, αυτοαποθεώνεται - με τον παρά του, ό,τι θέλει λέει, ό,τι θέλει γράφει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σκανδαλιάρα Novartis αποθεώνει εαυτόν για την καινοτομία που επέδειξε σε μια κλινική δοκιμή φαρμάκου για την αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα.
Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Παππά, ο οποίος προΐσταται των κρατικών μέσων ενημέρωσης, και προσωπικά είμαι περίεργος να δω τι θα απαντήσει. Λεφτά από τη Novartis που βαρύνεται με «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους»; Και πότε; Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγελλε τους προηγούμενους ότι δεν έδιωχναν από τη χώρα τη Siemens γιατί βαρυνόταν με σκάνδαλα!
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά