Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Διακοπές στο Σούνιο. Στο σπίτι του εφοπλιστή...

Τελικά τους ξήλωσαν σχεδόν όλους. Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Πάλι καλά όμως. Γιατί όπως είχαν πει οι ίδιοι στην περίφημη συνέντευξη, θα έκαναν ξανά τα ίδια. Δηλαδή θα ξαναθρηνούσαμε νεκρούς. Ήταν επικίνδυνοι οι "αλάνθαστοι".
Και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, και ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας. Πρέπει να ακολουθήσουν (μετά τον Τόσκα), ο Σκουρλέτης, η Δούρου, ο Πολάκης, ο Φάμελος, ο Κουρουμπλής και ναι φυσικά... και ο Αλ. Τσίπρας. Που συνεχίζει τις διακοπές του απτόητος. Στο Σούνιο υποθέτω. Και αν δεν αποσυρθούν ησύχως μόνοι τους, θα πρέπει να τους διώξουμε εμείς. Με το "υπερόργανο" που λέγεται κάλπη. Λίγη υπομονή.
Για τους πρώτους πάντως η απομάκρυνση είχε προαναγγελθεί. Από σχολιαστή του Σκάι. Ήταν το σχόλιο που προκάλεσε το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό. Γιατί λέει είχε στόχο
"να πλήξει το ηθικό των στελεχών και των μελών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας". Τώρα που το έπληξαν μόνοι τους, το εμπάργκο θα αρθεί; Τώρα που ακόμα και η κόκκινη ΕΦΣυν χαρακτηρίζει το εμπάργκο ανόητο; Εύλογο το ερώτημα. Φυσικά όχι. Γιατί ήταν πρόσχημα.
Πρόσχημα για να εκδηλωθεί η εχθροπάθεια του Σύριζα απέναντι σε οποιαδήποτε μη συμμορφούμενη φωνή, πρόσχημα για να ξεδιπλωθεί η δυσανεξία του Σύριζα προς τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Η υπόθεση του εμπάργκο στον Σκάι μπορεί να φαίνεται μια λεπτομέρεια στον φόντο της συριζαϊκής εμπάθειας, αλλά δεν είναι. Καταδεικνύει και τις ολοκληρωτικές καταγωγές του τσούρμου της αριστεράς, και -όσο και αν θυμίζει τις πρακτικές Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες- συνδέει τους σημερινούς κυβερνώντες με τους σταλινικούς, ιδεολογικούς τους προγόνους. Αλλά η ιδεολογική ετυμολογία του φαινομένου Σύριζα είναι το ελάσσων. Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό, είναι η απειλή που συνιστούν οι πρακτικές Σύριζα για την ελευθερία της γνώμης.
Γιατί, μην έχουμε καμία αμφιβολία, στόχος της ομάδας περί τον Αλ. Τσίπρα- ο οποίος συνεχίζει απτόητος τις διακοπές του, στο Σούνιο υποθέτω...- δεν είναι να τιμωρήσει τον Σκάι ή να ανακαλύψει έναν ακόμα εχθρό. Που είναι η raison d être της λαϊκής ψυχής του Σύριζα. Στόχος του Σύριζα είναι να φιμώσει και ει δυνατόν να κλείσει τον Σκάι. Αυτό ονειρεύονται και αυτό επιδιώκουν. Το δοκίμασαν μια φορά και πέτυχε. Με το Mega. Θα το επιχειρήσουν και πάλι. 
Η στρατηγική έχει ως εξής. Στην αρχή αμφισβητούν τη δημοσιογραφική αξιοπιστία του Μέσου. Ότι υπηρετεί τα σκοτεινά συμφέροντα της διαπλεκόμενης ελίτ. Θέλοντας να το αποξενώσουν από μια μερίδα τουλάχιστον του τηλεοπτικού κοινού. Όπως έκαναν με το Mega. Όπως κάνουν τώρα με τις εκπομπές και τους δημοσιογράφους του Σκάι. Μετά θα κινητοποιήσουν τα μισθωμένα τρολς του Διαδικτύου, σε οργανωμένες καμπάνιες αμφισβήτησης του πατριωτισμού του Μέσου. Τουρκοκάναλο έλεγαν το Mega, επειδή είχε ένα σίριαλ τουρκικής παραγωγής, τα ίδια κάνουν τώρα και με τον Σκάι λόγω Survivor.
Μετά έρχεται το εμπάργκο. Στην περίπτωση του Mega, η επιχείρηση υπονόμευσης του Μέσου εκδηλώθηκε επιλεκτικά, εναντίον του Γιάννη Πρετεντέρη και της εκπομπής Ανατροπή. Και τα κατάφεραν. Στην τελευταία σεζόν του Mega, η εκπομπή δεν προγραμματίστηκε, αφού ήταν πρακτικά αδύνατον να βγει στον αέρα ένα πολιτικό talk show, χωρίς την παρουσία των κυβερνητικών στελεχών. Exit μια δημοσιογραφική φωνή που ενοχλούσε τον Σύριζα. Στην περίπτωση του Σκάι, κατ εξοχήν δημοσιογραφικού σταθμού, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος αφού αφορά όλες τις εκπομπές και όλες τις ζώνες. Οι επιτελείς του σταθμού θα νιώσουν τον κίνδυνο (του ανταγωνισμού) με την επιστροφή.
Θα ακολουθήσουν εκβιασμοί, απειλές, στημένες  δικαστικές διώξεις, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από κάθε λογής κρατικές υπηρεσίες για ψύλλου πήδημα και πάει λέγοντας. Έως ότου μπορέσει ο πρωθυπουργικός σύμβουλος να αναφωνήσει: "Εμείς σπρώξαμε το Μέγκα/Σκάι στη χρεοκοπία". (Βλ. Θανάσης Καρτερός, εφημερίδα Αυγή).
Η διαφορά είναι φυσικά ο χρόνος. Η επιχείρηση φίμωσης του Mega εκδηλώθηκε όταν ο Σύριζα ερχόταν με φορά να σκίσει τα μνημόνια και να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Και οι επιχειρήσεις του Τύπου είχαν απέναντί τους, φοβισμένες διοικήσεις Τραπεζών, σε καθεστώς ομηρίας από το παραδικαστικό. Η επίθεση εναντίον του Σκάι εκδηλώνεται σε μια φάση που ο Σύριζα "μας τελειώνει". Όχι όπως το ονειρεύτηκαν αυτοί. Με εκλογές...
Το αδίκημα όμως παραμένει. Και απαιτεί απάντηση απ' όλους τους δημοσιογράφους και την Ένωση Συντακτών. Που όταν το Mega ήταν στο στόχαστρο της συριζαϊκής εμπάθειας κώφευε. Η ενημέρωση δεν είναι χάρη που προσφέρει στους υπηκόους του ο Αλ. Τσίπρας. Που συνεχίζει τις διακοπές του, στο Σούνιο υποθέτω... Είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών.
Ιδέες θα υπάρχουν πολλές. Αφήνω κι εγώ εδώ μια προς ζύμωση. Πως σας φαίνεται το εμπάργκο στον Σύριζα από όλα τα δημοσιογραφικά, δημοκρατικά Μέσα; Υπερβολή; Σίγουρα. Δημοκρατικό; Καθόλου. Αλλά ίσως θα ήταν ένα αρκετά δυνατό μήνυμα, ικανό ώστε να διακόψει ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας τις διακοπές του. Στο Σούνιο ναι. Στο σπίτι του εφοπλιστή υποθέτω...
Μαν. Καψή-capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά