Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Pray for Greece - Ο Κοτζιάς κάνει πόλεμο με πρακτόρια παλικάρια

Του Θέμου Αναστασιάδη-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο Κοτζιάς κατάφερε για πρώτη φορά να μιλήσει η Μόσχα για Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου.  «Pray for Greece», προσευχηθείτε για την Ελλάδα, έγραψε στην κάμερα ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έναν από τους κορυφαίους του παγκόσμιου τένις, που δύο εβδομάδες πριν είχε κατακτήσει το Γουίμπλεντον! Στο ελληνικό δράμα αφιέρωσαν τον θρίαμβό τους στο επί κοντώ τα χρυσά κορίτσια Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. Το ίδιο έκανε και η Βούλα Παπαχρήστου με την πρώτη θέση στο τριπλούν, όπως άλλωστε και η Μαρία Σάκκαρη που λίγο έλειψε να αγγίξει έναν μεγάλο θρίαμβο.

Ενώ για τον Μίλτο Τεντόγλου, τον 20χρονο που μέχρι πρόσφατα έκανε παρκούρ και τώρα πήρε χρυσό στο μήκος, είναι αυτονόητο. Στον τρελαμένο αυτό τυπάκο βλέπεις την Ελλάδα της Αριστείας. Κι από την άλλη, απέναντι στις πανέμορφες αγγελικές μορφές των νέων Ελλήνων, τα τέρατα της Αχρηστίας σε κάνουν να μη θες άλλη πραγματικότητα. Η χυδαία Αυλωνίτου, ο κατ’ επάγγελμα υβριστής νεκρών Πολάκης, η πρωταθλήτρια της υποκρισίας Δούρου, ο θεομπαίχτης Τσίπρας, που κάνει σόου επί πτωμάτων, και διάφορες άλλες ταλεντάρες του Αίσχους ΣΥΡΙΖΑ, που ρυπαίνουν καθημερινά τη ζωή μας και την ψυχή μας.
Από τη μία, η αποθέωση. Από την άλλη, η αποστροφή. Και στο βάθος μια μικρή ελπίδα. Πώς γίνεται στη χώρα των συριζο-τεράτων να βγαίνουν ακόμη, ίσως όλο και πιο συχνά, νέα παιδιά που διακρίνονται διεθνώς από τον αθλητισμό έως τη NASA και από κορυφαία ιατρικά επιτεύγματα σε μικρούς καθημερινούς ηρωισμούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου; Pray for Greece, να επικρατήσει στο τέλος το καλό, να φύγουμε από τον Αστερισμό της Βρωμιάς και της Εθνικής Συμφοράς και να ξαναβρούμε το χαμόγελο και την ελπίδα. Εξ ου και λέμε «Pray for Greece». Γιατί το κακό συνεχίζεται: καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ καίει κι ένα κομμάτι της Ελλάδας με τον τρόπο του, σαν να ήταν το Μάτι... Μόνο που μερικές φορές τις απώλειες τις μαθαίνουμε πολύ αργότερα... Παρεμπιπτόντως: Αφού προβληματίστηκε τόσο πολύ με τη διεθνή αλλαγή του κλίματος και τα αυθαίρετα, ο Τσίπρας στο τέλος πήγε κι έβαλε για επικεφαλής του νέου συστήματος ένα «κομματόσκυλο», όπως λέει η πιάτσα χρυσής εφεδρείας, τον Γιάννη Ταφύλλη. Ο εν λόγω απόστρατος αξιωματικός που προβάλλεται ως ειδικός σε θέματα κρίσεων διαθέτει το μοναδικό ρεκόρ να έχει υπηρετήσει υπό τον Πάνο Καμμένο ως υπεύθυνος αμυντικών προμηθειών και μετά υπό τον Νίκο Παππά στα ψηφιακά-διαστημικά κ.λπ. και να έχει εκδιωχθεί και από τους δύο!
Παρά ταύτα, του έχουν έτοιμη μια αργομισθία-χρυσή εφεδρεία, δεν το λέμε τυχαία, έως ότου πάλι κάπου τον βολέψουν. Τώρα το ότι δεν τα βρήκε ούτε με τον Καμμένο, ούτε με τον Παππά μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά και πολλαπλά, όσον αφορά στην ακεραιότητα και το αδαμάντινο του ανδρός. Ναι... το λέω σοβαρά. Αλλά μπορεί και να αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση που έχει να κάνει με την προδιάθεσή του να αναλαμβάνει προσωπικές πρωτοβουλίες, εκτός τυπικών αρμοδιοτήτων, και όχι μόνο. Αυτό θα φανεί. Από την άλλη, άπαξ και κρίθηκε μη συνεργάσιμος σε υψηλότερες θέσεις, τι μας διασφαλίζει ότι θα αποδώσει σε μια άλλη, σαφώς κατώτερη από πλευράς εξουσιών και συριζοβαθμίδας; Μακάρι να πετύχει ακόμη και αν υπήρξε κουμπάρος στενού συνεργάτη του Ακη, σύμφωνα με κατά καιρούς δημοσιεύματα (αλλά από που κι ως που να κολλάει ο Ακης με τον Καμμένο και τον Παππά; Ασχετο αυτό). Αλλιώς ο Τσίπρας θα ’χει 1.000% την ευθύνη για μια προσωπική επιλογή με στενά κομματικά κριτήρια, μετά από τέτοια συμφορά. Αλλά, θα μου πεις, τις πολιτικές ευθύνες τις αναλαμβάνει σαν καραμέλες, ακόμα και όταν δεν του αναλογούν, όπως λέει.

PRAY FOR GREECE, γενικώς, γιατί το παρανάλωμα συνεχίζεται. Ξεπερνάμε για λίγο τη φάρσα «έξοδος στις αγορές», που πάει για πολύ μεγάλη πολιτική απάτη και άπατη οικονομική προοπτική, καθότι ένα άλλο ζήτημα μπορεί να εξελιχθεί σε βόμβα για την Ελλάδα. Είπαμε, υπάρχουν και όρια στο «πρακτοριλίκι». Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη με τους Ρώσους ιερείς και διπλωμάτες, όμως το να έχεις έναν υπουργό Εξωτερικών, τον Κοτζιά, να προσβάλλει καθημερινά ολόκληρη Ρωσία με ύφος και λεξιλόγιο που τείνουν προς την Αυλωνίτου είναι πρωτοφανές. Σε μια περίοδο που όλοι οι ηγέτες του κόσμου κοιτάνε να τα βρούνε μεταξύ τους ακόμη κι αν σιχαίνονται ο ένας τον άλλον, η χρεοκοπημένη Ελλάδα του Τσίπρα προκαλεί με ιταμό και ουδόλως διπλωματικό τρόπο τη Ρωσία του Πούτιν (μέχρι και ο Τραμπ κολλητός του είναι - εκτός κι αν εμείς παίζουμε με άλλο κλιμάκιο της CIA). Διακόσια χρόνια είμαστε στο ΝΑΤΟ, έχοντας ζήσει πιο ψυχρές και σκοτεινές περιόδους, όμως η ελληνική διπλωματία φρόντιζε όσο μπορούσε να είναι προσεκτική έως και ανοιχτά φιλική με τη Σοβιετική Ενωση και τη μετέπειτα Ρωσική Δημοκρατία. Και έρχεται από μόνος του ένας Κοτζιάς να τους βρίζει και να τους προσβάλλει με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο, γιατί, λέει, αποφάσισε ότι δεν θα κάνει διπλωματία της... κότας! Και κατηγόρησε χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο τους Ρώσους ότι αυτοί οργάνωσαν τον ξεσηκωμό σε όλη την Ελλάδα εναντίον της προδοτικής συμφωνίας με Ζάεφ για την Ονομασία.
Λες κι αν χρειαζόταν δεν θα πληρώναμε και με ειδικό κουπόνι ή με αριθμό SMS μέσω κινητού από την τσέπη μας όλοι οι κανονικοί Ελληνες. Μιλάμε τώρα σοβαρά; Είναι τρόπος συμπεριφοράς αυτός για έναν υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας σαν την Ελλάδα ή και οποιασδήποτε άλλης, τέλος πάντων; Και για όποιον δεν το κατάλαβε, η ουσιαστική απάντηση των Ρώσων δεν ήταν η απέλαση των Ελλήνων διπλωματών, αλλά η αποστροφή του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ, που για πρώτη φορά τοποθετήθηκε δημόσια για... Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου! Ούτε μιλιά εδώ η κότα που το παίζει κόκορας με φρασεολογία κοκότας. Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της ζημιάς που ήδη προκάλεσε ο Κοτζιάς; Οι Ρώσοι, από εποχής ΕΣΣΔ και μετά «Αττίλα», πάντα στήριζαν την ελληνική πλευρά, διακριτικά, στο Κυπριακό και τώρα είπαν, έστω τάχα μου τυχαία, για Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου; Εκτός κι αν μετά τη «Βόρεια Μακεδονία» αυτή θα είναι η επόμενη εθνική καταστροφή που μας ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Pray for Greece - και λίγα λέμε! Λιτανείες από το πρωί ως το βράδυ. Αν έχουν βάλει και την Κύπρο στο «Μάτι».

3 σχόλια:

  1. ΤΟΥς περιμενει μια θεση στο ειδικο δικαστηριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μια παρασιτική νόσος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και είναι αρκετά συχνή στα πρόβατα. Την λενε κοινούρωση των προβάτων , τρελα η βουρλαμάρα!!
    Φορέας της νόσου είναι ο Coenurus Cerebralis – προνύμφη της Taenia multiceps μιας ταινίας που παρασιτεί στο λεπτό έντερο των σαρκοφάγων- είναι μια διαφανής κύστη διαμέτρου περίπου 5 cm στην εσωτερική επιφάνεια της οποίας υπάρχουν σε ομάδες μέχρι και 7οο σκωληκοκεφαλές. Ο βιολογικός κύκλος του παρασίτου είναι έμμεσος με έναν ενδιάμεσο ξενιστή (χορτοφάγα θηλαστικά, χοίρος, άνθρωπος).
    Για κοιταξου φιλαρακι εκει στις Ραχες, κατι δεν παει καλα με σενα. Με τρομαζεις. Χαραλαμπος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο κοπαδι συριζα που ψηφιζεις ξερεις και απο προβατα
    συνεχισε να τρως τον σανο..αλλα με δοσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά