Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ποιος κυβερνά τη χώρα; Ο πρωθυπουργός… Πάνος Καμμένος

 Ο μικρός απλώς προεδρεύει..
Στην ερώτηση «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;», η απάντηση είναι πλέον σχεδόν προφανής: Ο Πάνος Καμμένος.
Ο Πάνος Καμμένος είχε «φάει» τον Νίκο Φίλη από το υπουργείο Παιδείας όταν είχε προκύψει η σύγκρουση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με αφορμή τα βιβλία των Θρησκευτικών.
Ο Πάνος Καμμένος πήγε στις ΗΠΑ και είπε διάφορα δικά του για την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Ο Πάνος Καμμένος διαπληκτίστηκε και στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τον Νίκο Κοτζιά, όταν ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε ζήτημα για τα όσα είχε πει ο υπουργός Αμυνας στις ΗΠΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας όχι απλώς παρακολουθούσε, αλλά τήρησε και ίσες αποστάσεις, μην αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ΥΠΕΞ στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.
Στην πραγματικότητα δεν τήρησε ίσες αποστάσεις:
μία ημέρα αργότερα, ο Κοτζιάς είναι αυτό που παραιτείται και όχι ο Καμμένος.
Συνδυάζοντας τις εξελίξεις αυτές, με την ικεσία του Πρωθυπουργού προς υπουργούς να μην ανατρέψουν την κυβέρνηση, καταλήγει κανείς σε ένα συμπέρασμα: στην κυβέρνηση αυτή δεν συμμετέχουν πλέον όσοι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί και επιλέγει, παρά όσοι του κάνουν την χάρη και δέχονται τις παρακλήσεις του. Και όσοι επιθυμεί ο Καμμένος.
Το άλλο συμπέρασμα είναι ότι ο υπουργός Αμυνας ισχυροποιείται όσο ποτέ και πιθανώς αυτό να συνδυάζεται και με άλλες εξελίξεις.
Η κυβέρνηση πλέον βρίσκεται σε κρίση και είναι άγνωστο αν, πώς και πότε θα βγει από αυτήν, απαλλάσσοντας τους πολίτες και την χώρα από την παρουσία της.
Κομβική παράμετρος για τις εξελίξεις παραμένει το θέμα των Σκοπίων. Αυτό θα καθορίσει τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει να προσφύγει στις κάλπες, έχοντας όμως έναν νέο μεγάλο πονοκέφαλο να αντιμετωπίσει: τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος είναι γνωστό ότι δεν χαρίζεται, όποτε αποφασίσει να μιλήσει.
Παρά ταύτα, ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται να απασχολείται και πολύ από αυτά. Κουμάντο πλέον κάνει ο Πάνος Καμμένος και αυτός θα λάβει τις αποφάσεις για την τύχη του – τύποις –  προϊσταμένου του… 
Αγγ. Κωβαίος -in.gr

3 σχόλια:

  1. Οκτωβρίος 2018 ετσι τα βλεπουν οι σωστοι δημοσιογραφοι του ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ




    Η μυθοπλασία είναι το προσόν ενός καλού συγγραφέα, είναι όμως σοβαρό μειονέκτημα για έναν δημοσιογράφο. Στις ημέρες μας που δεν είναι απλώς πονηρές αλλά παμπόνηρες, κατακλύζονται τα ΜΜΕ από ψευδείς ειδήσεις, φανταστικές ιστορίες, παραπληροφόρηση και σε ακραίες περιπτώσεις ανοικτή προπαγάνδα.



    Έτσι λοιπόν η δημοσιογράφος Νεφέλη Λυγερού (κόρη του Σταύρου Λυγερού) στο κυριακάτικο Πρώτο Θέμα εμφανίζεται ως συντάκτρια ενός δισέλιδου άρθρου (;) με τίτλο Κοτζιάς vs Καμμένου το παρασκήνιο μίας επικίνδυνης σύγκρουσης.



    Ακολουθεί ένα κείμενο για τις δήθεν διαταραγμένες σχέσεις των δύο υπουργών όπου κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι είδηση, πληροφορία, ρεπορτάζ, σχόλιο, άποψη, φαντασία και αληθινό γεγονός.



    Αντικειμενικός στόχος του κειμένου είναι να εμφανίσει μία κυβέρνηση αλληλοσπαρασσόμενη, με προσωπικές κόντρες μεταξύ των δύο υπουργών και του πρωθυπουργού.



    Προσπαθώντας δε να «ζωντανεύσει» το υποτιθέμενο ρεπορτάζ της η καλή δημοσιογράφος καταφεύγει σε ακραίες μυθοπλασίες κατασκευάζοντας ανύπαρκτα γεγονότα και μ’ αυτόν τον τρόπο δεν αποφεύγει σε ορισμένες περιπτώσεις την γελοιοποίηση. Όπως π.χ. «στο παρελθόν είχαν πιει κρασί (οι δύο υπουργοί) και είχαν απολαύσει μεζέδες στους οποίους έχουν και οι δύο ιδιαίτερη αδυναμία» Είναι γνωστό και όχι μόνο στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ότι ο Νίκος Κοτζιάς δεν βάζει ποτέ στο στόμα του αλκοόλ το πολύ coca cola light και με το Πάνο Καμμένο δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα ποτέ να συμφάγουν σε οποιαδήποτε περίσταση, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στην ζωντάνια του ρεπορτάζ.



    Εν τούτοις η καλή δημοσιογράφος επιμένει απτόητη ότι ο Π.Κάμμενος «παρήγγειλε τα πιο φρέσκα ψάρια στο Μικρολίμανο για να κάνει το τραπέζι στον Ν.Κοτζιά». Πιο κάτω πάλι ο Π.Καμμένος «με ουίσκι και ξηρούς καρπούς έπαιξε επιτυχώς τον ρόλο του», δηλαδή να σώσει τις σχέσεις του Ν.Κοτζιά με το Μέγαρο Μαξίμου που ήταν στα όρια της ρήξης! Πιο κάτω και πάλι ο Π.Καμμένος , ο οποίος σύμφωνα με την ευφάνταστη δημοσιογράφο λόγω των πολύ καλών του σχέσεων με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, παρενέβη ως διασώστης και απέτρεψε μεθοδεύσεις με σκοπό την αντικατάσταση του Κοτζιά. Μάλιστα η θαρραλέα δημοσιογράφος έχει ανακαλύψει και ποιος θα ήταν ο αντικαταστάτης του Ν.Κοτζιά, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης!



    Ώσπου φτάνουμε στα «αχνιστά μύδια», που συνέφαγαν οι δύο υπουργοί στις ΗΠΑ και στο ότι και οι δύο είναι ¨καλοφαγάδες¨ αλλά ο Π. Καμμένος έχει ένα συν ότι είναι εμφανώς πιο «γκουρμεδιάρης». Ασφαλώς η συμπαθής δημοσιογράφος έχει γνώσεις μαγειρικής, πιθανόν δε να έχει παρακολουθήσει ανελλιπώς τις ειδικές εκπομπές μαγειρικής στα πρωινάδικα της TV.



    Τέλος η ταλαντούχα αυτή δημοσιογράφος διερωτάται τι θα γίνει στο μέλλον με αυτήν την σφοδρή σύγκρουση και αν ο κυβερνητικός συνασπισμός θα παραμείνει σταθερός με την προφητεία ότι η ειρήνευση μπορεί να επέλθει με κλάδο ελαίας που θα σηκωθεί μετά από παρέμβαση του Παύλου Πολάκη!



    Αυτή είναι δυστυχώς η τραγική κατάπτωση του δημοσιογραφικού και πολιτικού λόγου, η οποία καθίσταται απολύτως εμφανής ακόμα και σε ένα νήπιο. Ψέματα, αλήθειες, φανταστικά γεγονότα, παραπληροφόρηση μπαίνουν όλα στο μίξερ της παραδημοσιογραφίας με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να δέχεται εύπεπτα την σερβιριζόμενη μυθοπλασία και να επιτυγχάνεται ο αντικειμενικός σκοπός που είναι η δημιουργία ψευδούς πληροφόρησης και ψευδούς συνείδησης.

















































    Διεύθυνση: Σαρρή 19, Ψυρρή, Αθήνα ΤΚ 105 54
    Τηλέφωνο: 210 3217777
    Fax: 210 3217766
    e-mail: info@stokokkino.gr






    Επικοινωνία μέσω SMS: Γράφετε 1055, στη συνέχεια αφήνετε ένα κενό και κατόπιν γράφετε το μήνυμα σας και το στέλνετε στο 54045 (Χρέωση 0,30ευρώ/sms)


    Disigned & Developed by






    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
    stokokkino


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ..ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΡΤΕΡΟΣ
    Σύντροφε πάρε ποπ κορν και απολαύστε το τέλος του πιο ανατριχιαστικού θρίλερ της μεταπολίτευσης ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας...εμείς πάντως ΓΕΛΑΜΕ με τα χάλια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηλίου φαεινοτερον πως στηθηκε η πρωτη φορά αριστερη κυβέρνηση στην Ελλάδα με την ευγενική προσφορά της λαικίστικης δεξιάς. Αποδείχτηκε σήμερα ότι το DNA αυτής της Κυβέρνησης δεν έχει καμμιά σχέση με την Αριστερά.Η ιστορική στιγμή ένωσε δυο αδίστακτους πολιτικούς που είχαν κοινο όραμα την υφαρπαγή της αρχής με κάθε τρόπο και μέσο (στα πλαισια της δημοκρατικής διαδικασίας βέβαια).Ελπίζω οτι υπάρχουν ακόμη αριστεροί στο Συριζα με πραγματικά αριστερά αντανακλαστικα για την αποκατάσταση και τις αξίες της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά