Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Στην κόψη του ξυραφιού τα Σκόπια

Ξεκινά σε λίγη ώρα για τέταρτη ημέρα η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος στη Βουλή της ΠΓΔΜ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη διαφοροποίηση στις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις των δυο πλευρών.
Στην ημερήσια διάταξη είναι εγγεγραμμένοι να μιλήσουν 22 βουλευτές μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς το VMRO δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει άλλο στη συζήτηση. Διακινείται όμως και το σενάριο της παράτασης της διαδικασίας μέχρι τη Δευτέρα για να συμπέσει με την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, ο οποίος κατευθύνεται στα Σκόπια με άγριες διαθέσεις προς την αντιπολίτευση. Κυβερνητικοί κύκλοι ελπίζουν ότι η άφιξη του Πάλμερ και η πίεση που θα ασκήσει στην ηγεσία του VMRO μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή της στάσης του αντιπολιτευόμενου κόμματος.
Στις τάξεις του VMRO πάντως επικρατεί σκεπτικισμός για τη στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα. Υπάρχει μεν ικανοποίηση γιατί δεν έχουν υπάρξει διαρροές και το κόμμα εμφανίζεται συμπαγές, αλλά δεν κρύβουν και την ανησυχία τους για τη ζημιά που υφίσταται το κόμμα από τις συνεχείς επιθέσεις των δυτικών αξιωματούχων. Γνωρίζουν όμως ότι ενδεχόμενη κυβίστηση σε αυτήν τη συγκυρία θα εκληφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών τους ως μια ταπεινωτική άνευ όρων συνθηκολόγηση σε εξωγενείς πιέσεις.

Εάν η κυβερνητική πλειοψηφία αποφασίσει να ολοκληρώσει σύντομα τη διαδικασία στη Βουλή, η ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί αργά σήμερα το απόγευμα ή αύριο το μεσημέρι. Αλλιώς, θα αναμένουμε την άφιξη του ανθύπατου κ. Πάλμερ τη Δευτέρα.
 http://koutsomitis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά