Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ο Tύπος δεν φιμώνεται, δεν φυλακίζεται

Οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους και οι πολιτικοί τη δική τους. Δουλειά των δημοσιογράφων είναι η δημοσιοποίηση στοιχείων και έγκυρων πληροφοριών και κρίνονται καθημερινά από τους αναγνώστες, τους ακροατές ή τους τηλεθεατές. Οι πολιτικοί οφείλουν από την πλευρά τους να κάνουν αυτό για το οποίο τους ψήφισαν και τους εμπιστεύθηκαν οι πολίτες.
Το iefimerida έπραξε το αυτονόητο και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης δημοσιοποίησε τα στοιχεία σχετικά με το απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ. Τα λεγόμενα και ... μυστικά διότι ουδείς γνωρίζει πως τα διαχειρίζονται οι ηγεσίες των υπουργείων. Το ΥΠΕΞ αποτέλεσε εξαίρεση και τον τελευταίο χρόνο μπήκε στη διαδικασία να στέλνει ενημέρωση στη Βουλή κατ εφαρμογή νόμου που το ίδιο είχε φέρει προς ψήφιση.
Από τη στιγμή που πήρε τα στοιχεία ούτε να
αυτολογοκριθεί μπορούσε ούτε να μη τα δημοσιοποιήσει υπό το φόβο της δίωξης και της ενδεχόμενης φυλάκισης που πλέον φαντάζει ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον Ελληνικό Τύπο.
Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων είναι ένα θέμα που η ίδια η κυβέρνηση άνοιξε και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Με αναφορές υπουργών εντός του υπουργικού συμβουλίου και εκατέρωθεν καταγγελίες για κακοδιαχείριση από δύο κορυφαίους υπουργούς.
Οι διάλογοι και τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο δεν έχουν διαψευστεί. Τα περί χρηματισμού υπονοούμενα για εθνικά θέματα παραμένουν στο προσκήνιο, ενώ ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έδειξε το δρόμο της Βουλής στην οποία κατέθετε το υπουργείο τα σχετικά στοιχεία.
Αν οι αποκαλύψεις ενοχλούν την κυβέρνηση και τον κάθε κυβερνητικό παράγοντα είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον πολιτικό κόσμο και όχι τους δημοσιογράφους και τον Τύπο συνολικά
Υ.Γ. Στο θέμα της αποκάλυψης του iefimerida προκύπτει επίσης ένα βασικό ερώτημα: Πως γίνεται ο πρόεδρος της Βουλής και το Μέγαρο Μαξίμου να ομιλούν για δήθεν στοιχεία και δήθεν απόρρητα και ταυτόχρονα να γίνεται έρευνα για διαρροή απορρήτων;
liberal.gr

3 σχόλια:

  1. ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟΨΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΒΟΥΛΗ
    Με την εξαγορα των ψηφων των 8 σκοπιανων βουλευτων μαθαμε και που πηγαν τα μυστικα κονδυλια του ελληνικου υπουρ. εξωτερικων !!!

    ευχαριστούμε το σύντροφο Αλέξη που μας γέμισε δολάρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δουλειά των δημοσιογράφων είναι η δημοσιοποίηση στοιχείων και έγκυρων πληροφοριών και κρίνονται καθημερινά από τους αναγνώστες, τους ακροατές ή τους τηλεθεατές.
    Τουτοι οι δημοσιογραφοι που γραφουν και σχολιαζουν εδώ όμως , είναι η επιλεγμενη αφροκρεμα της δημοσιογραφιας κι αποτελουν στον παραπανο γενικο κανονα εξαιρεση! Τουτοι διεστραβλωνουν σε καθημερινη βαση τα γεγονοτα και ξερουν να περιχυνουν δηλητηριο μονον κατ~ αριστερα. Για τουτους ο κοσμος χωριζεται σ~αριστερους και δεξιους και οι αριστεροι ωφειλουν να βγαλλουν μουγκα , η σωτηρια θα επελθει από τον δεξιοστροφο Κουλη και τη μπλεμπα του! Μπαστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΩΣΑΜΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά