Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Μόνος με τον Μανώλη…

Όσο οι απαντήσεις της κυβέρνησης για τον ρόλο και τις δραστηριότητες του πολυπράγμωνος Μανώλη Πετσίτη λείπουν, καταφαίνεται καθημερινώς κάτι πρωτοφανές για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Κανείς δεν είναι πρόθυμος να στοιχιστεί πίσω από τον πρόεδρο του κόμματος και επικεφαλής της κυβέρνησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας μένει σιγά σιγά μόνος. Για την ακρίβεια, μένει με μοναδική παρέα τον Νίκο Παππά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.
Οι υπόλοιποι σιγά σιγά παίρνουν τις αποστάσεις τους και αναζητούν τρόπους και συμπεριφορές που θα τους δώσουν πιθανότητες επανεκλογής και εξασφάλισης ενός ρόλου στο μετεκλογικό σκηνικό.
Όσοι ερωτώνται για τον μυστηριώδη συμμαθητή του Νίκου Παππά υποστηρίζουν ότι
δεν γνωρίζουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.
Ετσι απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης την Τετάρτη, προσθέτοντας μάλιστα και μία άλλη νότα, λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει κιόλας.
Αδιαφορία δεν δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης την Πέμπτη, είπε όμως κι εκείνος ότι δεν γνωρίζει το πρόσωπο και τον ρόλο του.
Κι όμως, ο συνεργάτης-φίλος του Νίκου Παππά με τον ιδιαίτερο ρόλο, έχει φωτογραφηθεί και στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου και από τα όσα αποκαλύπτονται οι επισκέψεις του εκεί δεν πρέπει να ήταν και τόσο σπάνιες.
Ειτε τον γνώριζαν είτε όχι, σημασία έχει η άρνησή τους και οι δηλώσεις αγνοίας. Κάπως έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στην Βουλή απέφυγε και να υπαινιχθεί κάτι, έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του και είναι εγκλωβισμένος στην αναμονή του για ό,τι άλλο αποκαλυφθεί στην συνέχεια.
Δεν μπορεί αυτήν την στιγμή να υπάρξει βεβαιότητα για τις πολιτικές επιπτώσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης. Είναι όμως φανερό ότι για πρώτη φορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον Πρωθυπουργό τους και να συνταχθούν μαζί του.
Είναι ίσως το πρώτο επεισόδιο ενός εσωκομματικού δράματος, το οποίο μπορεί και να εξελιχθεί σε καταλύτη για άλλες εξελίξεις.
Μπορεί ο Πρωθυπουργός να έχει γλιτώσει έως τώρα από κωλοτούμπες και ψεύδη, όμως δεν αποκλείεται να χρεωθεί αυτά που δεν περίμενε.
Και σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί η μοναξιά του να γίνει βασανιστική. 
Αγγ. Κωβαίος-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά