Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ποιός μιλάει για Fake news

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επιβεβαίωσε για μια φορά ακόμα ότι Σύριζα και ΑΝΕΛ πορεύονται με την ίδια λαϊκίστικη και διχαστική τακτική, με την ίδια αλαζονεία της εξουσίας. Ο κ.Τσίπρας φανερά εκνευρισμένος από τα όσα έρχονται στο φως για τα έργα και τις ημέρες στενών συνεργατών του, επιχείρησε μια από τις συνήθεις πλέον τακτικές στοχοποίησης ,όσων δεν εκπέμπουν ύμνους προς την κυβέρνηση του.
Μόνο που ο κ.Τσίπρας δεν είναι ο πρωθυπουργός των 100 μεταμνημονιακών ημερών, όπως θέλει να παρουσιάζεται τελευταίως .Οι όποιες παροχές,που οφείλονται άλλωστε στην απομύζηση εισοδημάτων από την υπερφορολόγηση, δεν διαγράφουν τον πρότερο βίο της κυβέρνησης του. Όπως δεν ξεχνούν οι πολίτες ούτε τις ανέφικτες υποσχέσεις που μοίραζε,ούτε τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούσε.
Είναι τουλάχιστον αστείο να μιλά ο κ.Τσίπρας για Fake news.Ένας πολιτικός που δεν δίστασε εν πλήρη γνώσει του να
παραπλανά συνεχώς τον ελληνικό λαό,να πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες ,που λοιδορούσε με περισσή ευκολία το σύνολο σχεδόν των ευρωπαίων πολιτικών, για να παριστάνει στη συνέχεια το μεγάλο φίλο τους και τον αναμορφωτή της Ευρώπης.
Η στοχοποίηση των μέσων ενημέρωσης αποτελούσε και αποτελεί το βάθρο στο οποίο στήριξε την πολιτική του καριέρα. Ο διακαής του πόθος, όπως και πλείστων άλλων λαϊκιστών ηγετών, ήταν ο έλεγχος και η υποταγή τους. Όσοι δεν υπέκυψαν στους σχεδιασμούς του, όσοι επιμένουν να προσπαθούν να ενημερώσουν τους πολίτες χωρίς κομματικές ή άλλες παρωπίδες, όσοι δεν παίρνουν εντολές από τα υπόγεια του Μαξίμου ,είναι φυσικό να βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο του.
Κομματικά φερέφωνα έχει άλλωστε αρκετά. Αλλά δεν του αρκούν,όπως φαίνεται. Θέλει ο ίδιος και ο συνεταίρος του υποταγμένους τους πάντες. Συκοφαντεί, εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη, καταδικάζει προκαταβολικά, αρκεί να πετύχει το στόχο του.
Είναι καιρός να καταλάβει, όπως κατάλαβαν κι άλλοι στο παρελθόν, ότι η εξουσία έρχεται και παρέρχεται, αλλά τα μέσα ενημέρωσης που επιτελούν το ρόλο τους είναι και θα είναι εδώ. Όχι για να διεκδικούν εξυπηρετήσεις και να χαϊδεύουν την εξουσία, αλλά για να επιτελούν μέσα σε πολλές αντιξοότητες, αυτό που χρειάζεται η δημοκρατία: να ενημερώνουν τους πολίτες όσο καλύτερα μπορούν και να ασκούν τον αναγκαίο έλεγχο σε όλες τις εξουσίες.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά