Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Οργή Τσίπρα: Ο Καμμένος ανακοίνωσε χωρίς συνεννόηση την αναβολή της συνάντησής τους

Την οργή του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η κίνηση του Πάνου Καμμένου να ανακοινώσει την αναβολή της συνάντησής τους χωρίς να υπάρξει νωρίτερα συνεννόηση μεταξύ τους.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε για την αναβολή της συνάντησής του με τον Καμμένο από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να είναι ενοχλημένος από τη στάση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στον Έλληνα πρωθυπουργό και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν πρέπει να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο για τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
Το περιστατικό επιβεβαιώνει όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι έχουν κοπεί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πολιτικών και ότι το χάσμα μεταξύ τους είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί.
Ένα από τα σενάρια που υπάρχουν, θέλει τον
Αλέξη Τσίπρα να ζητάει Ψήφο Εμπιστοσύνης από τη Βουλή, κάτι που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα γίνει πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς επικύρωση στη Βουλή.
Τροχοπέδη στο παραπάνω σενάριο αποτελεί το ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία, με αποτέλεσμα βουλευτές που απουσιάζουν να μην έχουν στείλει επιστολική ψήφο.
Στην ομάδα αυτή ανήκει και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ένα από τα πρόσωπα των ημερών, η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει ανοιχτά τη στάση της.

Καμμένος: «Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την Συμφωνία των Πρεσπών»

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας», ανέφερε πριν από λίγο σε ανάρτησή στον λογαριασμό του στο Twitter μετά το πέρας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
«Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την Συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Μπλόκο στον Καμμένο από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να αποσπάσει από τους συμμετέχοντες στην διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απ' όπου συνεδρίαζε μόνο η βουλευτής Α' Αθηνών και υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, την εξουσιοδότηση των βουλευτών του ότι συμφωνούν να αποχωρήσουν οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ υπουργοί άροντας ταυτοχρόνως την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.
Οι παριστάμενοι υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ δεν έδωσαν την εξουσιοδότησή τους στον Πάνο Καμμένο να «διατάξει» την παραίτησή τους από την κυβέρνηση όταν (και αν) η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει προς κύρωση στη Βουλή, κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι ευθύνεται γιατί με τους χειρισμούς του οδήγησε το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο.
Με την άποψη του Πάνου Καμμένου στοιχήθηκαν μόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης.
Η πλειονότητα των υπολοίπων παρισταμένων δηλαδή ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης (δεν είναι βουλευτής) ετάχθησαν υπέρ της άποψης να επαναληφθεί η συνεδρίαση της διευρυμένης ομάδας των ΑΝΕΛ τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή της της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη και των υπολοίπων βασικών στελεχών που απουσίαζαν από τη σημερινή σύναξη.
Πλην της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά και του κ. Κατσίκη που ευθυγραμμίστηκαν με τις απόψεις του Πάνου Καμμένου, τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ που συμμετείχαν στη συζήτηση εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τους χειρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ και ζήτησαν ξεκάθαρα να είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Χωρίς αποφάσεις η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ

Τελικά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις.
Η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου μισή ώρα, κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που είπε το πρωί ο Πάνος Καμμένος ότι όσο στα Σκόπια δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση στη ψηφοφορία, εδώ δεν μπορούμε να έχουμε εξελίξεις.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι για αυτό τον λόγο η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι σε διαρκή εξέλιξη και θα επανέλθει όταν θα υπάρξει αποτέλεσμα στα Σκόπια κάτι το οποίο όπως δήλωσε εκτιμά ότι δεν θα γίνει σήμερα.
Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φαίνεται ότι θα ακυρωθεί και η προγραμματισμένη τηλεοπτική του συνέντευξη στο STAR.
lykavitos.gr

1 σχόλιο:

  1. Η κωμωδία συνεχίζεται, οι θεατές παραμένουν στις θέσεις τους, και οι πρωταγωνιστές καλά περνούν (παχυλότατος ο μισθός). Τον Οκτώβριο τελειώνουν οι παραστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά