Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Παρέδωσε στον Μητσοτάκη

Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά, τουλάχιστον σε αυτά της μεταπολίτευσης, πρωθυπουργός διά υπουργού του παραδέχεται ότι θα χάσει τις εκλογές. Το κατάφερε κι αυτό ο Τσίπρας.
Έτσι, με μια κίνηση πέτυχε το ακατόρθωτο. Να δημιουργήσει τετελεσμένα στους ψηφοφόρους, ειδικά σε αυτούς που σκέπτονται να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία για να απαλλαγεί η χώρα από την λαίλαπα της πρώτης φοράς Αριστερά.
Μέσω της γκάφας του Κατρούγκαλου, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες διάψευσης τόσο από τον ίδιο όσο και από το Μαξίμου, επί της ουσίας ο Τσίπρας παρέδωσε τα κλειδιά της εξουσίας στον Μητσοτάκη.
Οι συριζαίοι παραδέχτηκαν εμμέσως ότι θα χάσουν τις εκλογές. Και δεν στρώνουν μόνο το έδαφος για την νίκη της ΝΔ, αλλά
ενδέχεται να την καταστήσουν και αυτοδύναμη.
Την πάτησαν σαν μαθητούδια. Με μια απλή παγίδα ο Μητσοτάκης τους ξεγύμνωσε στα μάτια του λαού. Διότι όταν οι ίδιοι λένε ότι θα αποσύρουν βουλευτές τους για να μην περάσει η δική τους πρόταση αναθεώρησης για την αποφυγή πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επειδή θα την ψηφίσει η ΝΔ, όλοι αντιλαμβάνονται τον αριβισμό τους.
Όλοι καταλαβαίνουν ότι η προοδευτικότητα που θέλουν να δείξουν με την συνταγματική αναθεώρηση είναι κάλπικη και γίνεται καθαρά για προεκλογικούς λόγους. Κι όλοι συνειδητοποιούν ότι η μόνη έγνοια του Τσίπρα είναι πως θα θέσει σε εφαρμογή την «δεξιά παρένθεση» για να καταφέρει να επιστρέψει στην καρέκλα του Μαξίμου.
Η εξουσιολαγνεία του όμως τον έκαψε και το βρώμικο σχέδιο εγκλωβισμού του Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα. Και αυτή η δολιότητα του γύρισε μπούμερανγκ. Μετά από την αποκάλυψη ότι στόχος του Τσίπρα είναι να ρίξει τον Μητσοτάκη το 20’ μπλοκάροντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενδέχεται μεγάλη μερίδα πολιτών να ψηφίσει τον Μητσοτάκη δίνοντάς του την αυτοδυναμία για να εκλέξει Πρόεδρο ώστε να μην επαναληφθούν τα συριζαίικα παρατράγουδα του 14’.
Πρόκειται για την απόλυτη πολιτική αβελτηρία.
Κοίτα να δεις που ο Μέσι της πολιτικής, αποδείχτηκε... παλτό.
Έντρομος με την τροπή των πραγμάτων, από το βήμα της Βουλής και με εμφανή την έλλειψη ψυχραιμίας, που τον οδήγησε ακόμη και στην απρέπεια να πει στον Μητσοτάκη «τρομάρα σας θέλετε να γίνετε πρωθυπουργός», προσπάθησε να διαψεύσει ότι σχεδιάζει «δεξιά παρένθεση» με το ανεπιτυχές γι΄ αυτόν -όπως κατ΄ επανάληψη έχει αποδειχθεί- επιχείρημα ότι «παιχνίδια με τους θεσμούς δεν πρόκειται να παίξουμε». Παράλληλα, στο πλαίσιο των γνωστών τακτικισμών του, έκανε υπέρβαση στο χρόνο φθάνοντας στη διαδικασία του Φεβρουαρίου του 2020, και προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις καλώντας τη ΝΔ να απαντήσει αν θα στηρίξει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας ότι ο Μητσοτάκης έχει «τάξει» αλλού τη θέση. Ανεπιτυχώς, βέβαια, μιας και ο Μητσοτάκης και πολύ σωστά δεν σήκωσε το γάντι.
Τί του μένει πια; Να προκηρύξει πάραυτα εκλογές για να μειώσει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας της ΝΔ και να μετριάσει όσο μπορεί την συντριβή.
Σύντροφε, η συνταγματική αναθεώρηση ψόφησε, παράτα και την υποτιθέμενη σεισάχθεια που θες να σερβίρεις στον λαό για να σε προσκυνήσει, την παπάτζα με τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας για να καπαρώσεις ψηφαλάκια μέσω των προσλήψεων που τάζεις, τις... ατέρμονες δόσεις για να καταλαγιάσει η οργή λόγω της φορολογικής αφαίμαξης και ό,τι άλλη... φιλολαϊκή πομφόλυγα ετοιμάζεις, και πάτα το κουμπί της εξόδου μπας και διασωθείς.
Πλέον δεν κινδυνεύεις μόνο από τα αυτογκόλ και τα δωράκια πολιτικής αυτοϋπονόμευσης στη ΝΔ, αλλά και από τους δικούς σου. Μετά από την εσωκομματική γκρίνια ήρθε και η κυβερνητική. Πρώτα εξαπολύθηκαν οι μύδροι Δραγασάκη περί κουρέματος καταθέσεων επειδή του πήρες τον έλεγχο των τραπεζών δίνοντάς τον στον Φλαμπουράρη, και ακολούθησαν αυτοί του Κοντονή, ο οποίος ταυτίστηκε με την θέση της ΝΔ όσον αφορά την δέσμευση της επόμενης Βουλής ως προς το περιεχόμενο των άρθρων που θα κριθούν αναθεωρητέα, επειδή του πήρες το... υπουργικό κεφάλι.
Είμαστε σίγουροι ότι όσο πλησιάζει η ώρα της συντριβής, τόσο περισσότερα ποντίκια θα πηδούν από το καράβι.
Για να μην πούμε για τα κοράκια που μόλις τους παρέδωσες την Μακεδονία σε άδειασαν με συνοπτικές διαδικασίες και επιφυλάσσονται μέχρι νεωτέρας για την εκταμίευση των κερδών από τα ομόλογα, ενώ απειλούν για την τήρηση των δεσμεύσεων για ελαφρύνσεις στο χρέος εξαιτίας της καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων καθώς τάζεις λαγούς με πετραχήλια.
Τζάμπα το ξεπούλημα... σύντροφε! Πάει και η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια.
Ας πάει το παλιάμπελο... Απέδειξες περίτρανα ότι δεν το έχεις.
Άκουσε λοιπόν αυτούς που σε συμβουλεύουν να πας σε… μαζικές εκλογές τον Μάιο, καλύτερα τώρα λέμε εμείς, κι άσε τα μεγαλόπνοα σχέδια για μείωση της διαφοράς με την ΝΔ. Μετά από την εγκληματική κοτσάνα του Κατρούγκαλου δεν μειώνεται που να χτυπιέσαι κάτω.
Το φάντασμα του Χάρβαρντ, που τόσο υποτίμησες, πλανάται πάνω από το Μαξίμου και είναι έτοιμο να σας κατασπαράξει όλους μαζί.
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!!
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά