Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Το μαγικό φίλτρο της βλακείας είναι ανεξάντλητο…

Το Χάρβαρντ, το LSE, το Στάνφορντ και μερικά ακόμη πανεπιστήμια ευθύνονται για όλα τα δεινά του πλανήτη. Αφήστε δε που τα ιδιωτικά πανεπιστήμια οδηγούν τους νέους στο άρμα του καπιταλισμού, αφού τους «δένουν» με τραπεζικά δάνεια. Όλος ο υπόλοιπος πλανήτης βρίσκεται σε πλάνη. Θα παραμείνουμε το τελευταίο γαλατικό χωριό. Το μαγικό φίλτρο της βλακείας είναι σε αφθονία και ανεξάντλητο…
Δεν υπάρχει σωτηρία. Η μάχη είναι χαμένη. Δόθηκε και χάθηκε το 2015. Μας φταίνε για όλα οι «παλαιοί» και θελήσαμε να τιμωρήσουμε το πολιτικό σύστημα, στέλνοντας στην Βουλή κάτι απίστευτους τύπους. Δεν μας φταίει κάποιος άλλος για την καταστροφή. Μόνοι μας βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη που απαγορεύει ακόμη τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Γιατί; Διότι έτσι
αποφάσισαν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες. Να μπλοκάρουν την εξέλιξη και να «κερδίσουν» έτσι άλλα δέκα χρόνια σκοταδισμού. Οι ίδιοι, όμως, σπούδασαν σε ξένα πανεπιστήμια. Οι ίδιοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ξένα πανεπιστήμια. Το σκοτάδι το θέλουν για τους άλλους.
Ο υγιής ανταγωνισμός, η αριστεία, η ευγενής άμιλλα είναι έννοιες ξένες προς την «ιδεολογία» τους. Τι στον διάολο ιδεολογία είναι αυτή που στερεί από τους ανθρώπους το δικαίωμα της επιλογής; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον μας με τόσο αυταρχικό τρόπο;
Οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονται με έναν ιδιότυπο τρόπο. Επικαλούνται το σύστημα όταν οι συσχετισμοί δυνάμεων τους επιτρέπει να κερδίζουν μάχες και το «αρνούνται» όταν οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν επιτρέπουν να περάσει η άποψή τους. Μονά – ζυγά δικά τους!
Το 2015 ξεκίνησαν να αλλάξουν την… Ευρώπη και να φέρουν τον αέρα της επανάστασης της Βενεζουέλας στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα ήταν δύο ακόμη μνημόνια και ένα κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Το 2019 αρνήθηκαν την πρόοδο και την συναίνεση, προσπαθώντας να κρατήσουν την χώρα όμηρο των σταλινικών τους φαντασιώσεων.
Δεν ευθύνονται τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού για την ανισότητα, όπως υποστήριξαν οι φελλοί του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Ευθύνονται, όμως, τα μικρά μυαλά των αρνητών της πραγματικότητας για την κατάσταση της ίδιας μας της χώρας. Βρισκόμαστε παγιδευμένοι στον μεσαίωνα. Η χρεοκοπία της χώρας έχει από κάτω πολλές υπογραφές. Κάποιες απ’ αυτές μπήκαν μόλις χτες…
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά