Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ενέσεις ΠΑΣΟΚ και μουτζαχεντίν του Τσίπρα στον ανασχηματισμό

Όταν ένας πρωθυπουργός κάνει μεγάλης κλίμακας ανασχηματισμό είναι σαν να ομολογεί ότι δεν κυβερνά αυτός αλλά οι υπουργοί, εφόσον όλο το βάρος πέφτει πάνω τους.
Όμως, στο «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» δεν κυβερνούν οι υπουργοί αλλά ο Τσίπρας και το Μαξίμου.
Τουλάχιστον στα βασικά θέματα, γιατί τα δημοσιονομικά τα διαχειρίζεται ο ακούνητος Τσακαλώτος – διότι μάλλον δεν υπάρχει στον πλανήτη άλλος εκπρόσωπος «αριστερής τάσης» που να έχει περάσει τόσα μέτρα λιτότητας – με τον Χουλιαράκη, γνωστού ως «σας ομιλεί το Βερολίνο».
Έτσι και τώρα ο πρωθυπουργός επέλεξε να στείλει το μήνυμα ότι αυτός κυβερνά και αλλαγές δεν γίνονται.
Άλλωστε, είναι σαφές ότι
στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται πολύ σοβαρά να πάνε και σε εθνικές εκλογές τον Μάιο.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει σε σφιχτά χρονικά περιθώρια να περάσουν μια σειρά από νομοσχέδια που έχουν ιεραρχήσει (π.χ. τη διάδοχη κατάσταση του Νόμου Κατσέλη, τη συμφωνία με την Εκκλησία, τις 120 δόσεις) οπότε δεν ήθελαν αλλαγές.
Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός θέλησε να δώσει ακόμη περισσότερο «άρωμα ΠΑΣΟΚ» στην κυβέρνηση, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να είναι πλέον η «προοδευτική παράταξη» και η Κεντροαριστερά στην Ελλάδα.
Και έτσι δύο πολιτικοί, με προϋπηρεσία στη «μνημονιακή» κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι μέχρι προχτές παζάρευαν θέσεις μέσα στο ΚΙΝΑΛ, τώρα βρίσκονται στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για να μπορεί ο τελευταίος να υποστηρίζει ότι… έκανε διεύρυνση.
Βέβαια, δεν είναι τίποτα… βαριά χαρτιά, αφού για το συμβολισμό μπήκαν όχι για την ουσία.
Και την ίδια ώρα σπρώχνει προς τα εμπρός νεότερα στελέχη, που σε αυτόν χρωστάνε το ότι βρίσκονται στην πολιτική και με τα οποία θα διαμορφώσει τους αυριανούς κομματικούς συσχετισμούς, παραμερίζοντας τους παραδοσιακούς «βαρόνους».
Έτσι, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου βρέθηκε από συνεργάτιδα του Τζανακόπουλου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και ο Κωνσταντίνος Μπάρκας στη θέση τουΝάσου Ηλιόπολου.
Και βέβαια, γνωρίζοντας ότι ο Νίκος Κοτζιάς εάν επέστρεφε στην κυβέρνηση, θα διεκδικούσε πολύ αναβαθμισμένο ρόλο, προτίμησε τη σίγουρη λύση να αφήσει τον Κατρούγκαλο στο υπουργείο και να φέρει και τη Σία Αναγνωστοπούλου.
Για κάποιον που υποτίθεται ότι θα έφερνε το νέο στην πολιτική, ο Τσίπρας δείχνει να έχει μάθει πολύ καλά όλα τα παλιά κόλπα.
Λευτ. Χαραλαμπόπουλος-in.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά