Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Πάμε για αφισοκόλληση στην Οξφόρδη!

Ο Αντώνης Τζανακόπουλος, αδερφός του στενού συνεργάτη του Α. Τσίπρα, έκανε μια ανάρτηση στο twitter στην οποίαν απεικονιζόταν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι φωτογραφίες συνοδευόταν από το σχόλιο: «πού είναι η αστυνομία;».
 


 

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ο κ. Α. Τζανακόπουλος πιστεύει πως με αυτό το tweet ενισχύει τις θέσεις του. Αν δηλαδή πιστεύει πως δείχνοντας τις μεγαλοπρεπείς εγκαταστάσεις αυτού το ιστορικού πανεπιστημίου, τεκμηριώνει και ενισχύει την θέση του κόμματος του ότι στην Ελλάδα δεν χρειάζεται αστυνομική παρουσία στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Κάνοντας μια στοιχειώδη έρευνα, πληροφορήθηκα πως

τους χώρους του πανεπιστημίου της Οξφόρδης τους προστάτευε μέχρι το 2003 ιδιωτική αστυνομία. Στην συνέχεια τις αρμοδιότητες αυτές τις ανέλαβε η αστυνομία του Λονδίνου, με πλήρεις εξουσίες.

Ας ξεκινήσω λοιπόν μερικές υποθέσεις εργασίας.

Υποθέτω πως στην Οξφόρδη οι τοίχοι του πανεπιστημίου είναι πεντακάθαροι, καθώς ουδείς φοιτητής διανοείται να τους βεβηλώσει. Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο κ. Α. Τζανακόπουλος το πιστοποιούν. Υποθέτω επίσης πως δεν υπάρχουν κρεμασμένες οι κουρελούδες των φοιτητικών παρατάξεων με τα συνθήματα τους, γιατί προφανώς δεν υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις.

Συνεχίζω τις υποθέσεις μου.

Υποθέτω πως στην Οξφόρδη οι καθηγητές δεν συνεδριάζουν σε ξενοδοχεία, υπό τον φόβο της εισβολής μαινόμενων φοιτητών. Επίσης υποθέτω πως οι φοιτητές που πρόσκεινται στο κόμμα του κ. Α. Τζανακόπουλου δεν μπορούν να «κτίσουν» τα γραφεία καθηγητών με τους οποίους διαφωνούν πολιτικά ή είναι αυστηροί στην βαθμολόγηση των γραπτών τους. Επίσης είμαι σίγουρος πως στην Οξφόρδη δεν υπάρχουν «αιώνιοι φοιτητές», κάτι που στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι κάτι σαν θεσμός.

Συνεχίζω.

Υποθέτω πως στους χώρους της Οξφόρδης δεν βρίσκουν καταφύγιο διακινητές ναρκωτικών ούτε οι κάθε λογής μετανάστες μπορούν να απλώσουν τα σεντόνια με την «πραμάτεια τους».

Θα ήθελα ο κ. Α. Τζανακόπουλος να μας ενημερώσει αν ποτέ φοιτητές ή εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, κλείδωσαν τις πρυτανικές αρχές της Οξφόρδης την ώρα που συνεδρίαζαν ή αν προπηλάκισαν τον πρύτανη.

Επίσης, υποθέτω πως δεν σημειώθηκαν καταστροφές κτιριακών εγκαταστάσεων, υποδομών και εξοπλισμού στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ούτε «απαλλοτριώθηκαν» υπολογιστές και άλλα όργανα.

Αν η κατάσταση που επικρατεί στην Οξφόρδη επικρατούσε και στα ελληνικά πανεπιστήμια, εννοείται πως δεν θα χρειαζόταν ειδικό αστυνομικό σώμα να τα περιφρουρεί. Αυτό είναι αδύνατον να μην το έχει αντιληφθεί ο κ. Α. Τζανακόπουλος. Εκτός αν δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια, κάτι που είναι λογικό, λόγω αποστάσεως.

Πάντως η κυβέρνηση τού οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί με τις φωτογραφίες τού πανεπιστημίου της Οξφόρδης που ανέβασε στο twitter, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο για το πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία της ΕΛΑΣ μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Όταν τα ελληνικά πανεπιστήμια θα γίνουν σαν αυτό της Οξφόρδης (και της Κινσάσα), όταν οι φοιτητές θα σέβονται τους καθηγητές τους και τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, τότε και η παρουσία της ΕΛΑΣ θα είναι περιττή.

Σ. Μουμτζής-liberal.gr

6 σχόλια:

  1. Ο Τζανακοπουλος στην Οξφορδη η κορη της Παπαρηγα στην Αμερικη ο γιος του Τσιπρα στο ιδιωτικο Hill εσεις συνεχιστε να μασουλατε τον σανο που σας σερβιρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλα τα λεει ο κ. Α. Τζανακόπουλος κ. κονδυλοφορε μου,τα μηνυματα που στελνει ειναι απολυτα σωστα! Την ιδια σταση θα ακολουθουσαν και πολλοι συναδελφοι του, ιδιαιτερα οι περισσοτεροι που εχουν σπουδασει/σπουδαζουν σε πανεπιστημιακα ιδρυματα Αγγλιας και κεντρικης/βορειοδυτικης Ευρωπης!!
    Προσωπικα ανηκω και γω σ~αυτους που πιστευουν, οτι η διασφαληση ποιοτητος ανωτερων ιδρυματων μας πρεπει να ερχεται , αν οχι στο συνολο, μερικως και επιλεκτικα, απο το μακρυνο εξωτερικο!! Η κομματικοποιση εχει καταφαγει τα παντα στην Ελλαδα μας και μαζι και την αντικειμενικοτητα με τον μπαρμπα στη Κορωνα πουχει ο καθε αξιολογημενος προφεσορας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τα ξέρεις όλα μήπως ξέρεις να μας πεις ποια κόμματα έλυναν και έδεναν (διά της χρήσης βίας και απειλών) και συνεχίζουν να λύνουν και να δένουν την ομαλή λειτουργία και καθημερινότητα στα πανεπιστήμια. Εγώ ξέρω! Εσύ όμως είμαι σίγουρος πως όχι.

      Διαγραφή
  3. Απαντηση Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 - 8:15:00 μ.μ. EET, φιλε μου , μιλα ειλικρινα και πες μας τον φιλο σου καθηγητη και πως τα καταφερε να παρει το ποστο/εδρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις ψήφους αριστερών και σοσιαλιστών φοιτητών. Οι δεξιοί φοιτητές δεν τολμούσαν να περάσουν την πόρτα τη μέρα των εκλογών. Οι καθηγητές στα πανεπιστήμια είναι όλων των κομματικών αποχρώσεων και εκλέγονται και με ψήφους των φοιτητών. Άστο λοιπόν κατά μέρους αυτό το κεφάλαιο. Δεν το γνωρίζεις ούτε από την όψη ούτε από την κόψη. Ασχολήσου με το γνωστό σου θέμα.

      Διαγραφή
    2. Ομολογω δεν το γνωριζω επι μερους , γνωριζω ομως,, χαρην ενος φιλου μου πολιτικου μηχανικου, πως γινοταν οι δημοπρασιες δημοσιων εργων!! Καποιες αναλογιες υπαρχουν και σε πολλα αλλα, , ετσι λεω !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά