Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ούτε αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν!


Η Αυστρία με την υποδειγματική πρωτοβάθμια περίθαλψη έχει 784 θανάτους ανά εκατομμύριο και ανακοίνωσε τρίτο λοκντάουν. Τρίτο απαγορευτικό η Ιρλανδία, ενώ παρατείνουν τα μέτρα καμιά δεκαριά ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και εξαιρετικά οργανωμένες, όπως η Ελβετία, η Ολλανδία, και η Δανία.

Το πλέον εντυπωσιακό (δυσάρεστα εντυπωσιακό) είναι η Γερμανία. Τον περασμένο Μάιο, είχε τους λιγότερους νεκρούς, μόνο 28 μέσα σε 12.000 κρούσματα. Είχε αποθεωθεί τότε το γερμανικό σύστημα Υγείας και η υπερεπάρκεια των δώδεκα χιλιάδων ΜΕΘ, με στόχο να επικριθεί η πάντα ανοργάνωτη και προσφάτως πτωχευμένη Ψωροκώσταινα, που δεν γέμισε ΜΕΘ την επικράτεια, και που δεν έκανε κατ' αναλογία πληθυσμού, τόσα διαγνωστικά τεστ όπως η Γερμανία, ώστε να έχουμε λιγότερους θανάτους.

Χθες λοιπόν η ισχυρή Γερμανία των πολλών ΜΕΘ και των πολλών διαγνωστικών τεστ, μας ξεπέρασε σε θανάτους. Η Ελλάδα είχε 523 ανά εκατομμύριο και η Γερμανία 562! (πηγή: worldometers.info).

Το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντοπίζουμε. Πελαγοδρομεί σε ένα

σύννεφο κατασκευασμένης πραγματικότητας που δεν έχει επαφή με την κοινή λογική και τις προσλαμβάνουσες του μέσου πολίτη.

Υπάρχει πρόβλημα αντιπολιτευτικού λόγου, όταν άτομα που έχουν ώσμωση με την κοινωνία και δεν υπάγονται, κατά προσωπική άποψη, στους ιδεολογικά αλλοπαρμένους, όπως η Γραμματέας της Κ.Ο. Ολγα Γεροβασίλη αναρτούν στο twitter: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Μητσοτάκης μπροστά σε τόσες χιλιάδες θανάτους μιλάει για επιτυχία. Το να ζει σε μια παράλληλη πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο ότι τον ακολουθεί και η κοινωνία».

Προφανώς για την αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι επιτυχία όταν έχουμε λιγότερους νεκρούς από την ισχυρά Γερμανία που την έφεραν έως και το Φθινόπωρο ως σημείο αναφοράς! Προβάλουν τους νεκρούς, αλλά ο εχέφρων πολίτης συγκρίνει κατ' αναλογίαν με ισχυρές χώρες και αναλογίζεται πόσους άλλους νεκρούς γλυτώσαμε.

Η ίδια η Γεροβασίλη ανήρτησε ότι «ήρθε το εμβόλιο και η κυβέρνηση αδυνατεί να το διανείμεις σωστά σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων… δεν μπορεί από τη μια να δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης πως είχε εξασφαλίσει τα εμβόλια και από την άλλη να δηλώνει ότι θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός».

Ελα όμως που της απαντάει εμμέσως ο λελογισμένος σύντροφός της και Τομεάρχης της Κ.Ο. Α. Ξανθός, που τελευταία τον έχει από δίπλα ο Τσίπρας. Λέει σε συνέντευξή του: «Είναι δεδομένη η αδυναμία ανταπόκρισης των κατασκευαστριών εταιριών στη αυξημένη ζήτηση εμβολίων παγκοσμίως. Αυτό έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις και τεράστια καθυστέρηση στα χρονοδιαγράμματα του μαζικού εμβολιασμού τόσο των ευπαθών ομάδων όσο και του γενικού πληθυσμού στις χώρες τη Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».

Αλλά συνεχίζει και αυτός, γιατί πρέπει να υπηρετήσει το πρόσφατο ανάερο αφήγημα του Τσίπρα: «Η μόνη λύση είναι η άρση της προστασίας της πατέντας και άρα η δυνατότητα πολλαπλασιασμού των υφιστάμενων δόσεων»!

Το ίδιο υποστήριξε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης: «Ας κοιτάξει ο κ. Μητσοτάκης τι θα γίνει με τα εμβόλια και με τη δυνατότητα πρόσβασης στις πατέντες για να παράγονται εμβόλια στην Ευρώπη».

Φυσικά τα ανωτέρω είναι το live motive κάθε βουλευτή που βγαίνει στα τηλεπαραθήρια και του κάθε troll στα social media. Αλλά εδώ ασχολούμαστε με τους ανωτέρω που είναι εκ των σοβαρών.

Ο γράφων κατανοεί ακόμη και την έννοια της… απαλλοτρίωσης, καθώς είναι οικεία στην κουλτούρα ενός μέρους της Αριστεράς - όχι του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, για να ξηγιόμαστε. Αλλά η απαλλοτρίωση γίνεται όταν μια παραγωγική μονάδα είναι τον τόπο σου. Όταν είναι άυλο αγαθό, όπως η πατέντα, πρέπει να την εξαγοράσεις. Θα είναι αστείο να υποθέσει κανείς ότι η Ελλάδα έχει την οικονομική δυνατότητα μιας τέτοιας εξαγοράς. Απομένει η ΕΕ. Μπορεί η Ελλάδα να την αναγκάσει;

Αλλά ακόμη και να πετυχαίναμε να πείσουμε την ΕΕ να τις εξαγοράσει και να τις διανείμει στα κράτη, πάλι θα ήταν ατελέσφορο. Όπως είπε ο Πρόεδρος των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων, και έχουμε ξαναγράψει, για να παραγάγουμε εμβόλια, πρέπει να μας έδιναν την τεχνογνωσία οι εταιρίες, ακόμη και να είχαμε το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, θα έπρεπε να εγκαταστήσουμε τα μηχανήματα (λες και τα βρίσκεις αμέσως στην αγορά), να δημιουργήσουμε νέες σειρές παραγωγής, να μας δώσουν και τις πρώτες ύλες (μα εξαιτίας της έλλειψης αυτών καθυστερούν την παραγωγή ), να τα παραγάγουμε, να πάρουμε στη συνέχεια το «οκ» από τους διεθνείς αρμόδιους Οργανισμούς, και μετά να τα διαθέσουμε.

Ο ίδιος προσδιόρισε χρονικό σημείο, λέγοντας αν αυτό ξεκινούσε τώρα, η παραγωγή των πρώτων εμβολίων θα γινόταν το Φθινόπωρο του 2022!

Δηλαδή γι’ αυτό μιλάμε; Για το Φθινόπωρο του 2022 κάνει τη φασαρία ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό προέχει; Αυτό θα μπορούσε να έχει βάση για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, εάν ο ΠΟΥ διαπίστωνε ότι χρειάζεται ετήσιος εμβολιασμός εσαεί, που ακόμη δεν το ξέρουμε.

Απλώς φρονούμε ότι όλα αυτά τα αιτήματα δεν είναι αντιπολιτευτικές θέσεις. Είναι φωνές αμηχανίας που στην ανάγκη να φανούν αγωνιστικές, μετατρέπονται σε «κρωγμούς». «Πιάνουν» στα social media και στους ταγμένους δικούς του. Στους υπόλοιπους σκεπτόμενους πολίτες, στην κοινωνία που θα έλεγε η Γεροβασίλη, περιμένουν να «πιάσουν;». Και θεωρούν ότι έτσι κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση; Ή έστω, ότι κάνουν αντιπολίτευση;

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

6 σχόλια:

  1. ΥΣΤΕΡΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΕΙ 18 ΜΟΝΑΔΕΣ..ΑΣΧΕΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μανια μερικων κονδυλοφορων της Αθηνας να δημιουργουν εντυπωσεις και να εμφανιζονται πιστοι, και εργατομανεις στ~αφεντικα τους δεν εχει ορια!
    /Μπερδευουν τα μπουτια τους/ ειχα ακουσει για πρωτη φορα να λενε στην Ελλαδα το τελευταιο καλοκαιρι.
    Εδω λοιπον προσπαθει ο κονδυλοφορος να αποδειξει, οτι το ΜΕΘ στην Ελλαδα του κ.Κουλη ειναι καλιτερο και απο keino της Γερμανιας βασει των κρουσματων, αφου η Ελλάδα είχε 523 ανά εκατομμύριο και η Γερμανία 562! Ονειρα θερινης νυχτος!
    Κανω τον κοπο και παρενθετω λοιπον εδω (πηγή: worldometers.info).τα προβλεπομενα συμπληρωματικα εξοδα στο τομεα υγειας /καταπολεμηση του κορωνοοιου στην Ευρωπη, οπου καταφαινεται οτι η Ελλαδα ειναι η προτελευταια με 30ευρω κατα κεφαλη , μετα την Πορτογαλια με 57 ευρω,... και πρωτη την Αγγλια με 446, Γερμανια 302,Ιρλανδια 274 , Ισπανια 220 κοκ...,!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πόσο ξοδεύει ο καθένας ανα κεφαλή για το Covid-9 είναι υποκειμενικό, το πόσο αποτελεσματικός
    είναι το στοιχείο που μετράει, και φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι ποιο αποτελεσματική από την
    αγαπημένη σου Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά