Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

«Τώρα αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;»


Δεν πρόκειται για μια απάντηση σε έναν καφενειακού επιπέδου χαβαλέ, αλλά σε συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων. Και αυτή την απάντηση την έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, όταν αυτός του ζήτησε να κοστολογήσει τις προεκλογικές παροχές του. 

Το πρόβλημα δε βρίσκεται στο γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε αμέσως το ποσό στα 14 δισεκατομμύρια, όταν ο Τσίπρας το «υπολόγιζε», κατά προσέγγιση, στα 5 δισεκατομμύρια. Και το ποσό o πρωθυπουργός το ανέβασε στα 14 δισεκατομμύρια υπολογίζοντας μόνο τις μειώσεις που εξήγγειλε ο Α. Τσίπρας στον ΦΠΑ και στον φόρο στα καύσιμα. 

Το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια την απάντηση που έδωσε ο Α. Τσίπρας: «αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;»

Δε δείχνει μόνο την βαθύτατη περιφρόνηση του θεσμικού του ρόλου, δείχνει πρωτίστως την

βαθύτατη περιφρόνηση προς τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται. Δεν αισθάνεται την υποχρέωση που έχει, όχι απλώς να κοστολογήσει αυτά που εξαγγέλλει, αλλά και να υποδείξει από ποιες πηγές θα εξευρεθούν αυτοί οι πόροι. 

Αλλά θα μου πείτε γιατί να το κάνει; Δεν πρόκειται για προγραμματικό λόγο, αλλά για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, ένα πακέτο προπαγανδιστικών παροχών, που απευθύνεται σε αυτούς που, εκ των προτέρων, έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Απευθύνεται στο κοινό του για να τους εμψυχώσει, να τους δώσει όπλα για τη μάχη του Διαδικτύου. 

«Τώρα αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;». Προφανώς σύντροφε αυτή τη δουλειά θα κάνεις. Ό,τι υποστηρίζεις θα πρέπει να το στηρίζεις. Και όταν μιλάς για αριθμούς, με αριθμούς θα πρέπει να τεκμηριώνεις το ρεαλιστικό της πρότασής σου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε λιγότερο από δύο λεφτά κατεδάφισε πλήρως την παροχολογία του Τσίπρα, ο οποίος νομίζει πως βρισκόμαστε στο 2014. 

Σήμερα, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Το πώς πολιτεύτηκε ο Α. Τσίπρας όταν κυβέρνησε, σε σχέση με αυτά που υποσχόταν πριν κυβερνήσει, ακυρώνει κάθε προσπάθειά οι προεκλογικές εξαγγελίες του να φανούν πειστικές. Αλλά δε χρειάζεται η προσφυγή στο παρελθόν του. Η χθεσινή στάση του στη Βουλή απέδειξε για μια ακόμα φορά πως δεν έχει αλλάξει καθόλου. Και πιθανόν να μην τον ενδιαφέρει να αλλάξει. Από τη στιγμή που τον ακολουθεί, ό,τι και να λέει, ένα σταθερό 25-28% δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει την τακτική του και την εκφορά του λόγου του. Ακολουθεί την πεπατημένη, έχει σίγουρη τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νέος είναι και θα περιμένει τον Κυριάκο - με την ισχνή αυτοδυναμία των 152 εδρών - στη γωνία. 

Συνεπώς, δεν έχει κανένα λόγο σήμερα να κουραστεί κοστολογώντας τις παροχές του. Και είναι απόλυτα ειλικρινής όταν απορεί λέγοντας: «τώρα αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;»

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Ο Τσίπρας στις συνεχόμενες σφαλιάρες χασκογελούσε σαν χάνος τελείως ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ δεν ήξερε να υπολογίσει ούτε τις δικές του παροχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την φόλα που θα φάει στις εκλογές, αφού φαγωθούν σαν σκυλιά, θα έχει άλλο αρχηγό και θα αρχίσει η διάλυση και η επιστροφή στα Εξάρχεια, όπου πάντα ανήκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν καταλαβαίνω πως σοβαροί ψηφοφόροι ακολουθούν αυτόν τον ανύπαρκτο. Τόσο χαμηλά έχει πέσει το επίπεδο τους? Το μίσος τους! για τον Μητσοτάκη δεν πρέπει να τους οδηγήσει στην αγκαλιά του αμόρφωτου. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά