Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Επικίνδυνος είναι πλέον ο Τσίπρας γιατί γνωρίζει οτι θα χάσει τις εκλογές


Εμφανώς απογοητευμένος από τα κακά μαντάτα που του φέρνουν οι δικοί του δημοσκόποι, όλη μέρα σκέφτεται τι πρέπει να κάνει για να μην υπάρχει κανονικότητα στον τόπο.

Όποιος περίμενε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, θα τελειώσει το θέατρο που παίζει, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του. Εμφανώς απογοητευμένος από τα νέα που του φέρνουν οι δικοί του δημοσκόποι με τους οποίους συνεργάζεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται όλη μέρα τι να κάνει για να μην υπάρχει κανονικότητα στον τόπο.

ΜΟΛΙΣ μας ενημέρωσαν ότι θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, αμέσως καταλάβαμε ότι κάτι ετοιμάζει πάλι. Και φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα με τον… σύντροφο Αλέξη, επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα, αφού προσπάθησε να θέσει υπό αμφισβήτηση την κοινοβουλευτική δημοκρατία επιδιώκοντας θεσμική εκτροπή που στόχο έχει την αποσταθεροποίηση της χώρας και του πολιτικού συστήματος.

ΓΙΑΤΙ αυτό το νόημα έχει η απόφασή του να αποσύρει τον ΣΥΡΙΖΑ από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τις ψηφοφορίες, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως η πλειοψηφία μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης δεν μπορεί να νομοθετεί στη Βουλή.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ πρόκειται για μεγάλο λάθος του Αλέξη Τσίπρα. Δυσαρεστεί τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και τον μεσαίο χώρο που

θέλει σταθερότητα και δεν επιθυμεί ακρότητες και ανωμαλία. Παραχωρεί εν λευκώ τον κεντρώο χώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ προκαλεί την κοινωνία διότι οι βουλευτές του θα συνεχίσουν να πληρώνονται με χιλιάδες ευρώ για να μην κάνουν τίποτα!

 

ΟΠΟΙΟΣ παρακολούθησε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, κατάλαβε περί τίνος πρόκειται. Ενας επικίνδυνος πολιτικός αρχηγός ζητάει εθνικές εκλογές δύο μήνες πριν από τις κανονικές (!) και, χρησιμοποιώντας εκ νέου απερίγραπτο υβρεολόγιο για τον πρωθυπουργό, υποστηρίζει ότι δεν μπορούν οι βουλευτές της πλειοψηφίας να νομοθετούν.

 

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ στα πολιτικά και κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας μας τέτοια δήλωση από αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα και στα «σκληρά» και πολωμένα χρόνια της δεκαετίας του 1980, τότε που ακόμα υπήρχαν τα «πράσινα» και τα «γαλάζια» καφενεία.

 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με τον Αλέξη Τσίπρα έχει πραγματικά ξεφύγει. Οσο βλέπει ότι ξεφεύγει η Νέα Δημοκρατία τόσο τρελαίνεται με την ιδέα της νέας εκλογικής ήττας. Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι αν χάσει και με διαφορά θα τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση. Γι’ αυτό τα κάνει όλα αυτά…

 

Οι επιθέσεις ενισχύουν τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Εναν απρόσμενο και… καλοδεχούμενο σύμμαχο στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές και ειδικά στον Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου θα κατέλθει, έχει αποκτήσει τον τελευταίο καιρό ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Οι επιθέσεις που δέχεται σε προσωπικό επίπεδο έχουν ενισχύσει σημαντικά το προφίλ του σε ένα κομμάτι των ψηφοφόρων στο οποίο δεν τα πήγαινε και πολύ καλά: στο λεγόμενο «σκληρό κομμάτι» των Νεοδημοκρατών, οι οποίοι επιλέγουν να ρίξουν τον σταυρό τους σε υποψήφιους με πιο δεξιά χαρακτηριστικά. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ενισχυθεί σημαντικά, κυρίως από τις επιθέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του. Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις τότε μπορεί να ξεπεράσει τον Νίκο Δένδια! Θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αυτές οι εθνικές εκλογές…

 

Με άνωθεν εντολή ο Τζανακόπουλος «κόβεται» από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν ήταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα σε συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, καθώς έκατσε στα ορεινά έδρανα και δεν είχε καμία επαφή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μαθαίνουμε ότι ο Τσίπρας έχει εκνευριστεί με την επιθετική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του πρώην υπουργού σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές. Η ζημιά που κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τζανακόπουλος με τις εμφανίσεις του είναι πολύ μεγάλη και πλέον το έχουν καταλάβει καλά στην Κουμουνδούρου.

 Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

tomanifesto.gr

10 σχόλια:

  1. Δεν είμαι μάντης ούτε πολιτικός αναλυτής, αλλά εδώ και 6 μήνες ο Τσιπρας είχε προδιαθέσει το κοινό του μέσω του Ν. Βούτση ότι το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών θα είναι προϊόν χειραγώγησης . Πρόσφατα ο Ραγκούσης και στη συνέχεια ο Τσίπρας κατήγγειλαν ότι τα ηλεκτρονικά ραντεβού των πολιτών για το Govid παρακολουθούνταν από το σύστημα Predator. Τι θέλει να μας πεί ο ποιητής? Επειδή τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των εκλογών διαχειρίζονται ηλεκτρονικά , θα καταγγείλουν ότι έχει γίνει αλλοίωση των αποτελεσμάτων και ιδιαίτερα εκεί που η διαφορά θα είναι μικρή ( πρώτος διδάξας Τράμπ).
    Αρα όταν απέχουν από τη Βουλή έμμεσα απειλούν ότι δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα της εκλεγμένης κυβέρνησης. Επικίνδυνα πράγματα. Ελπίζω να αλλάξουν γνώμη και να δώσουν το πολιτικό τους αγώνα μέσα από το ναό της δημοκρατίας και όχι από τα πεζοδρόμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αποχή του Τσιπρα είναι καρύδια και ακούγονται, του Μητσπτάκη το '19 ήταν σύκα και ζουλιούνταν.

      Διαγραφή
    2. Δεν eisαι μάντης ούτε πολιτικός αναλυτής, ωστοσο καποιος/καπου σε εμαθε/εμαθες να μεταχειριζεσαι τη εις ατοπο επαγωγη των μαθηματικων και να καταληγεις σε λανθασμενα συμπερασματα !Μοιαζεις νασαι μαλλον κομπιναδορος, ετσι λεγεται αυτη
      προσπαθεια σου να συνδιαζεις το ενα με τ~αλλο για να αυτοεχαριστησαι κοροιδευοντας , εν γνωση , τους αλλους !! Εσυ πως τα βλεπεις τουτα ?

      Διαγραφή
    3. Μετα την χωρις ουδεμια αμφιβολια επαληθευση, οτι ο κ. Κουλης χρησημοποιουσε τον πρεντατορα και παρακολουθουσε τους παντες και τα παντα ειναι φυσικο και ευκατανοητο, οτι η δημοκραττικη ευαισθησια του Ελληνα δημοκρατη και του σοβαρου κι αχξιοπρεπους Αλεξη Τσιπρα καταπατηθηκε! Ο κ.Κουλη την πεταξε στον σκουπιδοντενεκε, προσβαλλοντας κατα αυτον το τροπο καθε δημοκρατη! Μετα απο αυτα η δημοκρατικη συνεπια επιβαλλει στον κ. Κουλη να αποχωρησει απο την πολιτικη σκηνη της Ελλαδος ! Εναλακτικη αλλη λυση/συνεπεια δεν υπαρχει !!

      Διαγραφή
    4. Αμαν αδελφε μου 5:35:00 μ.μ. EET προσεχε !!Δεν χρειαζονται πολλες ιατρικες γνωσεις στη περιπτωση σου αρκει να διαβασει κανεις επιμελημενα το γραπτο σου! Εισαι αιχμαλωτος της φαντασιας σου!!
      Διακατεχεσαι απο τρομερα αισθηματα φοβιας και καταδιωξεως. Η μονη θεραπεια ειναι να πλησιασεις τα προσωπα που σε φοβιζουν και νομιζεις οτι θα κανουν τη ζωη σου αβασταχτη ωστε να διαπιστωσεις, πως ειναι κι αυτοι ελληνες σαν και σενα , οτι εχουν παιδια κι αγωνιες και προ παντος, οτι φλεγονται να δημιουργησουν απο τις πολιτικες θεσεις τοθς που επιδιςκοθν να αναλαβουν τις καλιτερες προυποθεσεις για να ζεις καλα κι ησυχα στο Ελληνικο μας Κρατος , να μπορεις να σπουδασεις τα παιδια σου και να πραγματοποιησεις τα ονειρα σου !
      Φυλαξου αδελφε μου απο νευροσπασματα με ψυχοπροβληματα αλα Αδωνι και με αισθηματα καταδιωξεως αλα Κουλη που κατευθυονται απο πρεντατορες και ποιος να ζερει τι αλλα μεσα, ωστε να αποφασιζουν και να δημιουργουν με καθαρο νιονο, γνωσεις κι μελλοντκα ονειρα για μας, τη κοινωνια μας και το Ελληνικο κρατος μας !!.
      Ο Αδολφος που παραλιγο θα αφανιζε την οικουμενη ειχε τρομερα ψυχοπροβληματα , διαβασε την βιογραφια του, υπαρχουν πολυ καλες εκδοσεις !!!

      Διαγραφή
    5. Θα μ~εκοβες στα ελληνικα για τα λαθη μου 10:34:00 π.μ. EET, θελεις να πεις!
      Και καλα θα κανες κ. καθηγητα , αν νομιζεις, οτι η ελληνικη γραμματικη ειναι ο αφαλος της γης και χωρισ αυτα σταματα η περιστροφη της γης μας !!

      Διαγραφή
  2. απλα ο αγραμματος προσπαθει να μειωσει την διαφορα γιατι ξερει οτι οι σταλινικοι συντροφοι του θα τον πεταξουν με τις κλωτσιες σε μια νεα ηττα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 023 στις 6:20:00 μ.μ. EETνς απο την αλλη μερια ανεχεσαι τα παντα και τον πρεντατορα ακομα ! Λαμπρος δημοκρατης ελληναρας, να σε χαιρεται ο μπαμπας σου !!

      Διαγραφή
    2. Μην περιφέρεις την αμορφωσιά σου παντού...εδώ συζητάμε σοβαρά.

      Διαγραφή
  3. Ενα δεν μπορει να εισχωρισει στο κρανιο μου, να χονεψει το στομαχι μου γιατι πρεπει μερα μπαινει , μερα φευγει να διαβαζουμε τοσου χαμηλου επιπεδου σχολια σαν και τουτο του κ. Παπαγιάννη, τα οποια καταφανως , αποβλεπουν στο να διαχωριζουν τη κοινωνια μας, δεν περιεχουν κατι αξιοπροσεκτο , μια προταση, μια προοδευτικη σκεψη παρα μονο
    αναμοχλευουν παλιες δισμοιρες εποχες , ανακαλουν κινδυνους και στο βαθος αποβλεπουν να διαχωριζουν τη κοινωνια μας σε τετοιους και τετοιους , σε καλους και προοδευτικους, σε μαυρους , ασπρους, κοκκινους !! Προβληματα εχουμε , οπως καθε κρατος, αλλα δεν επιλυονται με αλλους τροπους ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά