Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

«Εθνοπρεπής» σημαιολογία


Δεν θέλει ρώτημα: Αν ήταν Γάλλος ή Άγγλος ή Αμερικανός ο μαθητής που αρίστευσε και, κατά τις εγκυκλίους, παίρνει τη σημαία στην παρέλαση, αν ανήκε δηλαδή σε κάποια φυλή ευγενή σαν τη δική μας, τότε ουδείς θα γκρίνιαζε. Ίσα ίσα όλοι οι νυν διαμαρτυρόμενοι θα δήλωναν περήφανοι που η αίγλη της πατρίδας μας είναι ικανή να κάψει και τις πιο ισχυρές αντιστάσεις. Αλλά ο μαθητής που πρώτευσε βαθμολογικά στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής δεν είναι Άγγλος, Γάλλος ή Αμερικανός. Δεν είναι μέλος καμιάς ευγενούς φυλής. Είναι Αλβανός. Είναι δηλαδή ένας από αυτούς που, το ξέρουμε δα, «δεν θα γίνουν Έλληνες ποτέ», δεν θα αποκτήσουν δηλαδή ποτέ πιστοποιητικό «φυλετικής αναβάθμισης».

Νιώθουμε ντροπή. Αυτό είναι. Νιώθουμε ντροπή όχι επειδή ένα ξενάκι θα κρατήσει τη σημαία, αλλά επειδή τα κατάφερε να ξεπεράσει βαθμολογικά τα δικά μας παιδιά, τα καμάρια μας. Τα τρέχουμε εμείς στα φροντιστήρια, γεμίζουμε το γραφείο τους βοηθήματα, τ’ αφήνουμε να σερφάρουν με τις ώρες στο Ιντερνετ, κι έρχεται τώρα ένα βλαχάκι, ένα γυφτάκι, ένα Αλβανάκι και παίρνει καλύτερους βαθμούς. Κι ας μην έχει δικό του δωμάτιο για να διαβάζει, όπως δεν είχαμε οι περισσότεροι από μας, όχι και πολλά χρόνια πριν. Και από φροντιστήρια, βοηθήματα και Ιντερνετ, όχι και σπουδαία πράγματα, όσο αντέχει ο μισθός ενός μετανάστη, αν έχει σίγουρο μισθό και δεν βγαίνει αχάραγα αναζητώντας μεροκάματο εκεί όπου πια τα μεροκάματα σπανίζουν. Δεν είναι λοιπόν εθνική η ντροπή μας, κι ας τη μασκαρεύουμε έτσι για να της δώσουμε τάχα βαθύτερο περιεχόμενο. Προσωπική είναι, γιατί προσωπική είναι και η ήττα μας αφού, βλακωδώς, μεταφράζουμε σαν βαριά ήττα, δική μας και του παιδιού μας, ένα απλούστατο γεγονός: ότι το βλαστάρι μας δεν βγήκε πρώτο στα μαθήματα. Ενα παιδί δυσκολεμένο στη ζωή, ένα παιδί που μοιράζεται την πίεση του σπιτιού του, όπως ξέρουμε από παλιά, είναι πιθανό να κοπιάσει περισσότερο από τα παραχαϊδεμένα συνομήλικά του. Και με τον κόπο κτώνται τα αγαθά, έτσι δεν μάθαμε να πιστεύουμε;

Ιδού όμως που κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους γονείς σκαρφίστηκε και πρότεινε δημοσίως το εξής σχέδιο, ώστε να μην πέφτουμε κάθε λίγο και λιγάκι στο πρόβλημα τη σημαίας: Να μην ανταμείβεται όσο πρέπει κι όσο αξίζει ένας μαθητής για τον κόπο του, αν ο ιδρώτας είναι αλβανικός, μη ελληνικός. Να βάζουν λέει οι δάσκαλοι μικρότερους βαθμούς στους ξένους, να τους κλέβουν στο ζύγι, να τους αδικούν κατάφωρα και προσχεδιασμένα για «εθνικούς λόγους» και, πάλι για εθνικούς λόγους», να επιδοτούν βαθμολογικά τα δικά μας παιδιά. Χυδαίο; Κυνικό; Εξοργιστικό; Μα όχι. Πρόκειται για σχέδιο απολύτως εναρμονισμένο με την πραγματικότητα: Όπως οι γονείς των Αλβανόπουλων, των ξενόπουλων εν γένει, πληρώνονται λιγότερο για τον μόχθο τους εν συγκρίσει με τους ημεδαπούς, έτσι και τα παιδιά τους πρέπει να παίρνουν μικρότερους βαθμούς. Για να μην κακομαθαίνουν κιόλας κι έτσι να μπουν ώριμα στην παραγωγή.

Παντ. Μπουκάλας

9 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ Η΄ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
    ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟ "40" Η'ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑ ΤΟΥ
    "21" ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΕΑΝ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ .ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,ΓΑΛΛΟΥΣ,ΑΓΓΛΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η' ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΘΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ.ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΟΤΑΝ ΨΥΦΙΣΤΗΚΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤΕΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ (ΙΜΠΡΑΗΜ)ΑΠ΄ΤΗΝ (ΑΤΤΑΛΕΙΑ)ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΣΑΚΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΗΜΑΙΩΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έως ότου να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο τη σημαία θα την κρατά ο πρώτος μαθητής ανεξαρτήτως εθνικότητος.
    Δυστυχώς με μια ματιά με ότι συμβαίνει και στα σχολεία του χωριού μας σε λίγο και να θέλουμε να δώσουμε τη σημαία σε Ελληνόπουλο δεν θα το βρίσκουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ'ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΕ ΑΛΒΑΝΕ' ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που καταντήσαμε την Ελληνική παιδεία η πλειοψηφία των "θεότρελλων" γονιών!!!
    Μετά την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, βάλαμε "χέρι" ποδοσφαιροποιώντας και την παιδεία. Σε πρωτάθλημα και μάλιστα τοπικό μετατρέψαμε την παιδεία, με έπαθλο την Ελληνική σημαία!!!
    Ζήτω!!! οι αριστούχοι μαθητές που θα παρελάσουν σημαιοφόροι, θα περάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια, εφόσον θα έχουν περάσει από τα καλύτερα φροντηστήρια και θα έχουν σπουδάσει "ιδανικοί άνεργοι". Μπράβο στην κυβέρνηση που έχει την βούληση να αλλάξει την μορφή της παιδείας. Μπράβο και στην υπεύθυνη αντιπολίτευση που συμμετέχει σ΄αυτό. Συλληπούμαι την ΟΛΜΕ που βολεύετε με την σημερίνη κατάσταση "το πρωί καθηγητής το βράδυ φροντηστής"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ,ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΙΝΕΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΦΥΣΙΚΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΗ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΗΤΑΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΗΤΑΝ ΣΦΑΓΕΑΣ κ.α. ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΝΤΩΝΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη πυροβολείτε τον διαχειριστή...
    ΔΕΞΙΟΣ διάβασε προσεκτικά τι γράφω.
    "Έως ότου να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, τη σημαία θα την κρατά ο πρώτος μαθητής ανεξαρτήτως εθνικότητος".
    Αν κάποτε αλλάξει τότε το ξανασυζητάμε , έως τότε υπακούμε στους νόμους του κράτους και εγώ περισσότερο ,όπως λες λόγω .....επαγγέλματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ .ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΚΑΚΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΟΥΛΙΣΕΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΔΩ! ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ....ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε δεξιε τιμω τους προγονους μας για τις θυσίες τους ειμαι περηφανος που ειμαι ελληνας και ο παππους μου εχει παρει μερος σε πολεμο κατα ξενων εισβολεων αλλα πρεπει ολοι να προσπαθησουμε να ενταξουμε αυτα τα ατομα στην ελλαδα και να μην τους αποτρεπουμε απο την ελληνικη εθνικη συνειδηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.