Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Καλά ο Λιάπης! Τους άλλους τους ξεχάσατε;

magginasΔεν έχουν περάσει δα και τόσα χρόνια για να ξεχάσουμε τα «golden boys» του Καραμανλικού συστήματος, που χαρακτήρισαν μια κυβέρνηση, που θα μείνει κυριολεκτικά αξέχαστη.
Και αν η περίπτωση Λιάπη, εξοργίζει, προκαλεί αλλά προκαλεί και γέλια, υπάρχουν αυτά που δεν θα έπρεπε να ξεχνάμε:
Ο απίστευτος Υπουργός Μαγγίνας που έχτισε την οικία του στο Κορωπί με άδεια … αναψυκτηρίου! Και μάλιστα σε  χωροταξική ζώνη η οποία δεν είναι οικιστική. Στη συγκεκριμένη περιοχή τα μόνα κτίρια που μπορούν να ανεγερθούν είναι αναψυκτήρια, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικά κέντρα και γηροκομεία. Ο ίδιος στο όνομα της ασφάλισης (!), απασχολούσε αλλοδαπούς στην κατοικία του, ανασφάλιστους, δηλώνοντας πως τους …
φιλοξενούσε απλά! Παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις. Ήταν όμως Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στην Κυβέρνηση Καραμανλή!
Σάββας Τσιτουρίδης: Υπουργός Απασχόλησης παραιτήθηκε το 2007 μετά τις πληροφορίες ότι έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευγένιου Παπαδόπουλου από την περίοδο του 1999. Ο Παπαδόπουλος επίσης υπέβαλε την παραίτησή του. Στον ίδιο καταγράφεται και η ιστορία με τη μεταγγραφή του υιού του! Ο υιός Τσιτουρίδης είχε κάνει αίτηση μετεγγραφής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η οποία αρχικά απορρίφθηκε. Στη συνέχεια επανήλθε με ένστασή του, επικαλούμενος «πρόσθετους λόγους ασφαλείας», λόγω της υπουργικής ιδιότητας του πατέρα του και των επικείμενων τότε Ολυμπιακών Αγώνων! Είπαμε… σεμνά και ταπεινά!
Γιώργος Βουλγαράκης: Στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 υπέβαλε την παραίτησή του από το κυβερνητικό σώμα, η οποία και έγινε αποδεκτή, μετά από κατηγορίες που αφορούσαν εμπλοκή του σε υπεράκτια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων αλλά και αυτήν της συζύγου του με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Ήταν τότε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Να θυμηθούμε και το σκάνδαλο των απαγωγών Πακιστανών κατά τη θητεία του ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Το νόμιμο είναι και ηθικό; Ακόμα αναζητείται απάντηση!
rousoΘοδωρής Ρουσόπουλος:  Εκπρόσωπος τύπου από το 2000, Υπουργός Επικρατείας, μέχρι την παραίτηση του το 2008. Στην παραίτησή του οδήγησε το αρνητικό κλίμα από την εμφάνιση του τότε πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, την κακή εκτίμηση της υπόθεσης του Γιώργου Βουλγαράκη και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Γνωστές οι ιστορίες με τις φωτογραφίες και τις σχέσεις με τον Εφραίμ αλλά και εκείνες με τα σπίτια του που φύτρωναν σαν μανιτάρια! Στις 12 Ιουνίου του 2009 απέστειλε στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επιστολή, με την οποία παραδέχτηκε τις ευθύνες του και του γνωστοποίησε την απόφασή του να μη διεκδικήσει θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ παραπέμφθηκαν στο Δικαστικό Συμβούλιο μετά από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη 17 Νοεμβρίου του 2010 στη Βουλή για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, οι κ. Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος, για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και όχι για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Όλοι τους είχαν χρηματίσει σε Υπουργικές θέσεις!
πολύδωρα; 2Βύρωνας Πολύδωρας: Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης , ο εμπνευστής του «στρατηγός άνεμος» και άλλων τόσων, που διόρισε την κόρη του στη Βουλή, όντας πρόεδρος της Βουλής για 24 ώρες! Είπαμε το νόμιμο είναι ηθικό;
Και θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες ακόμα περιπτώσεις:
Την υπόθεση Παλαιοκρασσά του προέδρου της ΔΕΗ που παραιτήθηκε το 2005, γιατί έκανε λόγο για το «πάρτι» στην επιχείρηση, όταν η επιχείρηση εκείνους τους 9 μήνες είχε μείωση κερδών 48%!
Την υπόθεση του κ. Σπ. Κλαδά, του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ). Οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά από τη σύγκρουση του με τον Αλογοσκούφη!
Ο Κλαδάς ήταν και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση του κ. Ζαχόπουλου και το όνομά του ακούστηκε τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας. Τότε, η Εύη Τσέκου κατήγγειλε τον επίμαχο διαγωνισμό για την πρόσληψη 148 υπαλλήλων στο υπουργείο Πολιτισμού, στον οποίο ενέπλεξε τον κ. Κλαδά καθώς η προκήρυξη ήταν της αρμοδιότητας της Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης, με προϊστάμενο τον ίδιο τον κ. Κλαδά, ο οποίος αντέδρασε έντονα.
Και για όσους ξεχάσανε , ήταν ο ίδιος που μπλέχτηκε στην υπόθεση της μεσολάβησης Κουκουδήμου (βουλευτής της ΝΔ, τότε) προκειμένου να διευθετηθούν οικονομικές εκκρεμότητες 5,5 εκατ. ευρώ του κ. Θ. Αναστασιάδη.
Ένας όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος. Αυτούς όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ τους αθωώνουν οι σημερινοί κυβερνόντες. Στη λήθη όλα τα πεπραγμένα, μιας άθλιας διακυβέρνησης και ενός αποτυχημένου Πρωθυπουργού, που διέλυσε τη χώρα. Τους αθωώνουν και οι συγκυβερνώντες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΟΥΛΗΣ
 http://ra64.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.