Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Πελέ επικρατείας

Παρά τις διαψεύσεις του ιδίου, «φίλοι» του (τα εισαγωγικά είναι προαιρετικά...) από το πανεπιστήμιο επιμένουν ότι ο Θεοδόσης Πελεγρίνης λιποθυμά από ευτυχία με την ιδέα ότι θα είναι βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρέπει να έχουν δίκιο. Κατ’ αρχάς, διότι η Βουλή θα σημαίνει την ένταξή του στην ανώτατη θεατρική σκηνή του τόπου και θα μπορεί να τρίψει την επιτυχία του στο πρόσωπο των αντιζήλων του, που του έκλεισαν τον δρόμο για το Εθνικό Θέατρο. Επειτα, επειδή οι πολιτικές διασυνδέσεις δεν είναι για τον Θεοδόση παρά το μέσον ώστε να έχει ακροατήριο για το θεατρικό ψώνιο του.
Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο στη στάση αυτή. Είναι συνηθέστατη πρακτική στον θεατρικό χώρο. Δεν έχετε προσέξει πως, από την
χρυσή εποχή των σίριαλ, κάθε poor player that struts and frets his hour upon the stage (που λέει και ο βάρδος - όχι ο Βοσκόπουλος...) μόλις έπαυε να περνά η μπογιά του στην τηλεόραση έσπευδε να ενταχθεί σε ένα κόμμα της Αριστεράς; Συνέβαινε αυτό και συμβαίνει, επειδή η Αριστερά θεωρεί το θέατρο γενικώς ως «πολιτισμό». Ακόμη και το κακό θέατρο ή, μάλλον, ιδίως αυτό, εφόσον είναι «διδακτικό για τον λαό» κ.λπ. Γι’ αυτό και είχε πάντοτε ισχυρά ερείσματα στον θεατρικό κόσμο. Βοηθούσε μάλιστα το ότι οι κακοί ηθοποιοί είναι πάντα απείρως περισσότεροι από τους καλούς ηθοποιούς και όλοι τους, καλοί ή κακοί, δεν θέλουν να είναι τίποτε άλλο παρά ηθοποιοί, διότι το σανίδι είναι πολύ ισχυρότερο ψώνιο από τα διάφορα άλλα (της δημοσιογραφίας περιλαμβανομένης). Ισως μόνο με την πολιτική να μπορεί να συγκριθεί.
Μόνον μέσα στο πλαίσιο αυτό μπορεί ο Πελεγρίνης να βρει τη συνέχεια της προσπάθειάς του για την κατάκτηση της θεατρικής δόξας. (Γιατί νέα πρόσκληση για το Παρίσι, δεν νομίζω να προβλέπεται...). Ηδη διανύουμε, αισίως, την δεκάτη τετάρτη εβδομάδα με κλειστό το Καποδιστριακό. Δεν γίνεται όμως, κάποτε και αυτό το σίριαλ θα τελειώσει. Τι θα κάνει μετά ο Θεοδόσης; Να πάει για πρύτανης σε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο για να το διαλύσει και αυτό το βλέπω απίθανο. Ευγνωμόνως θα αποδεχθεί να μετάσχει στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο του πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι θα έχει να αναμετρηθεί με τον γνωστό σερ Μπάζιλ για τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου. Διότι, ως γνωστόν, η πρώτη είναι και θα είναι όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ του Μανόλη Γλέζου. Οταν πάψει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, ο Γλέζος θα βρει κάτι άλλο...
Στ Κασιμάτης-Καθημερινή

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.