Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Βαγγέλη σε πήραν στο ψιλό..

Το παραπάνω τιτίβισμα της Μαρίας Ρεπούση αποτελεί την καλύτερη πάσα για το τι είπε ο Βενιζέλος στη χθεσινή του εμφάνιση στην "Ανατροπή", λίγες ώρες μετά την παρουσία του στο Ακροπόλ για τους "58", μια συζήτηση που θα μέινει στην ιστορία ως η "Δευτέρα των Καπέλων", που μπορεί κάποτε να ανέβει ως θεατρικό έργο στη σκηνή του Ακροπόλ. Επιγραμματικά:Στο πρώτο λεπτό ο Βενιζέλος καπέλωσε σαν να μην υπάρχει αύριο την "πρωτοβουλία των 58", λέγοντας, τι πρωτότυπο, ότι εκείνος είχε ουσιαστικά την ιδέα για τη συγκρότηση της ελληνικής "Ελιάς" (ο Βούλγαρης όταν το άκουσε αυτό παίζει να του ξαναφύτρωσε το μουστάκι)Στο πέμπτο λεπτό ο Βενιζέλος καπέλωσε τόσο το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, όσο και τον υποψήφιο για την προεδρία Μάρτιν Σούλτς, ωθώντας τους πασοκογενείς ψηφοφόρους να
ψηφίσουν τον έλληνα Τσίπρα ή τον Κον-Μπεντίτ.Στο δέκατο λεπτό ο Βενιζέλος δεν δίστασε να ερμηνεύσει την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, κατηγορώντας τον Κουβέλη για αθέτηση συμφωνίας, καλώντας τον όμως για συνεργασία στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς .Στα είκοσι λεπτά ο Βενιζέλος πήγε να οικειοποιηθεί και τις πρόσφατες επιτυχίες κεντροαριστερών πρωτοβουλιών στα συνδικάτα, δίχως να λέει ότι η επιτυχία τους στηρίχθηκε στη μηδενική συσχέτισή τους με το ΠΑΣΟΚ "του". Στο ημίωρο της εκπομπής καπέλωσε και την πρωτοβουλία των "5 Δημάρχων", παρουσιάζοντας τις επιλογές Μπουτάρη-Καμίνη ως δικές του, ενώ όλοι ξέρουμε ότι ο Παπανδρέου είχε την ιδέα και η ΔΗΜΑΡ την καθοριστική συμβολή. Ο ίδιος δεν επιφύλαξε την παραμικρή κριτική στη ΝΔ και το Σαμαρά, λέγοντας ευθαρσώς ότι οι σχέσεις του με τον Σαμαρά είναι άψογες (ανταπέδωσε μάλλον τη στήριξη στην ίδια εκπομπή από τον συνέταιρό του) .Αναλώθηκε σ' ένα προσωπικό κατινάζ για την υπόθεση των υποβρυχίων και της λίστας Λαγκάρντ με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας στα μάτια πολλών ότι ο Παπακωνσταντίνου είναι το πραγματικό θύμα της υπόθεσης. Εξομοίωσε τη Τζάκρη με το Συμπιλίδη, μίλησε με θράσος περί αποστατών, ενώ για το ζήτημα του χρέους είπε το ψεκασμένο ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη δανειοδότησης το 2014.,, ,,Παρουσίασε ωε πλεονέκτημα (!) έναντι του Τσίπρα ότι είναι 20 χρόνια βουλευτής και 14 χρόνια υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χάρη μας κάνει που ασχολείται με την πολιτική με την περίφημη αποστροφή: "Η διαδρομή μου αυτα τα τρία χρονια ειναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της χώρας". Και τέλος έφτασε στο σημείο να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μίκη Θεοδωράκη, υποκαθιστώντας τον Σαμαρά (που στην αντίστοιχη συνέντευξη του Πρετεντέρη ο ίδιος απέφυγε την ονοματολογία), σε μια χρονική στιγμή άκαιρη, αχρείαστη, για ένα πρόσωπο που και υπέργηρο  είναι (το 2015 θα είναι 90 ετών!) και προβλήματα υγείας, αδικούμενος και από τη συμπεριφοά του το καλοκαίρι του 2011, που έδωσε "σπίθα" στους αγανακτισμένους με το ιστορικό του κύρος. Δεν επιφύλαξε, δόλια το απέφυγε και ο Πρετεντέρης, την οποιαδήποτε αναφορά στα γεγονότα των Καννών και την ομολογία του ότι επί της ουσίας έριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2011. Καταληκτικά: Όσο κι αν προσπαθεί ο Βενιζέλος να αναβαπιστεί μέσα από τους "58", τους δημάρχους, τους συνδικαλιστές, τον Σούλτς, τον Σαμαρά και να μας πείσει ότι χάρις στο "εγώ" του υπάρχουμε και θα υπάρχουμε όλοι, μόνο καλό στο ΣΥΡΙΖΑ κάνει και δευτερευόντως στη ΔΗΜΑΡ. Κακό κάνει στους "58", οι οποίοι χωρίς να το θέλουν "φορτώνονται" τον αγώνα επιβίωσης του Βενιζέλου και το δυστύχημα είναι ότι ο ίδιος ο Βενιζέλος δεν έχει καταλάβει ότι όλα αυτά που περιγράφει έγιναν ΧΩΡΙΣ να τον ρωτήσει κανείς, γιατί δεν τον είχε ανάγκη ΚΑΝΕΙΣ. Επομένως το τιτίβισμα της Ρεπούση μας επιβεβαιώνει: Ζήτω ο βασιλιάς Εγώγγελος!!! 
epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά