Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Στρουθοκαμηλισμοί

Στην ιστοσελίδα της κομματικής εφημερίδας επέλεξαν να κάνουν το κορόιδο και να μην αναφέρουν λέξη - τουλάχιστον μέχρι χθες στις 7 το απόγευμα που «μπήκα» για τελευταία φορά. Και φυσικά ανέτρεξα σε άλλες εποχές, τότε που οι εκπροσωπούντες την ανανεωτική Αριστερά χλεύαζαν τον «Ριζοσπάστη» επειδή είχε δημοσιεύσει σε μονόστηλο τον θάνατο του Μάο. Οι τωρινοί «ανανεωτές» έκριναν πως δεν έπρεπε ν΄ ασχοληθούν καν με τη διαφοροποίηση του Λαφαζάνη. Γιατί την πληροφορήθηκαν, υποθέτω.
Μόνο που ο στρουθοκαμηλισμός δεν έλυσε ποτέ και πουθενά κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Και φυσικά δεν πρόκειται να λύσει και το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι όταν ο Λαφαζάνης λέει «έξω από το ευρώ» το εννοεί και είναι απόλυτα συνεπής με τις θέσεις που έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα. Ποτέ δεν μίλησε για συνεργασία με Καμμένους ή όψιμους αντιμνημονιακούς ή αναζητούντες εκλογική στέγη, ούτε και
κάλεσε ποτέ δημοσίως οιονδήποτε ν΄ ανατρέψει την κυβέρνηση και να βρει πολιτικό καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Λαφαζάνης ήταν πάντα ξεκάθαρος. Ηθελε και θέλει- αριστερή κυβέρνηση με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και την επιθυμία του αυτή δεν εννοεί να την απαρνηθεί, παρά την απορριπτική στάση του ΚΚΕ και τα απαξιωτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ σχόλια που συνοδεύουν τις σχετικές δηλώσεις της ηγεσίας του. Εκείνοι που επιλέγουν να κινούνται σε θολά νερά και να ψαρεύουν ελπίζοντας ότι κάτι θα πιάσουν είναι η άλλη πλευρά.
Και μοιραία τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι αναπόφευκτα και συγκεκριμένα. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μια εκλογική αναμέτρηση τη στιγμή που το κόμμα αδυνατεί να ομονοήσει πάνω στο βασικότερο διακύβευμά της; Αν ο Τσίπρας θεωρεί ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική, αυτόματα απορρίπτει τις θέσεις του Λαφαζάνη ακόμη και ως εναλλακτική πρόταση. Κι ας μη γελιόμαστε μόνο υπερβολική δεν θα είναι η αξίωση του κάθε πολίτη -και φυσικά και η προπαγάνδα των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ- ότι θα πρέπει να είναι απόλυτα αποσαφηνισμένη η πορεία της χώρας την επομένη των εκλογών.
Προς το παρόν η επίσημη θέση του κόμματος είναι να υποβαθμίζει το πρόβλημα. Αλλά δεν θα τα καταφέρει. Δεν θα του το επιτρέψουν οι αντίπαλοί του.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά