Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου


Με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, η Βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Επανάσταση του ‘21 αποτελεί το πιο καθοριστικό ορόσημο στην πορεία του νεότερου Ελληνισμού προς την εθνική ανεξαρτησία και παραμένει πάντοτε το κορυφαίο σύμβολο του πατριωτικού αγώνα, του αγώνα για την ελευθερία, την αυτοδιάθεση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο σύγχρονος πατριωτισμός είναι συνώνυμος με τον αγώνα για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας, για την ισότιμη παρουσία της στο διεθνή χώρο, για την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας και την ευημερία όλων των πολιτών, χωρίς έντονες ανισότητες και άδικη κατανομή του πλούτου ανάμεσα στις περιφέρειες και στους πολίτες, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Ο σύγχρονος πατριωτισμός είναι επίσης συνώνυμος με τον αγώνα για την προστασία και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος, του φυσικού και του πολιτιστικού μας πλούτου, που είναι και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στο σύγχρονο κόσμο.

Για να πραγματοποιηθούν όμως αυτοί οι στόχοι χρειάζεται εθνική στρατηγική, όραμα, σχέδιο και προγραμματισμός, χρειάζεται ευθύνη και πολιτική βούληση, χρειάζονται όλα εκείνα που είναι σήμερα ζητούμενα στη χώρα μας, αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζεται να διεκδικούμε για τον τόπο μας και τους πολίτες αυτά που τους αξίζουν»


Η Πελασγία από ψηλά