Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Η αξιοπιστία του πρωθυπουργού


ΜΟΛΙΣ πριν από είκοσι μέρες ήταν που ο πρωθυπουργός είχε καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και είχε ζητήσει τη συναίνεσή τους για την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου και δεσμευτικού, υποτίθεται, προγράμματος που θα συνέβαλλε στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ήταν μια πρωτοβουλία η οποία όχι μόνο την επιδιωκόμενη συναίνεση δεν του εξασφάλισε, αλλά αποτέλεσε και την ευκαιρία να επαναβεβαιωθεί η δεδομένη αναξιοπιστία του.

ΡΗΤΑ αναφερόταν στις ανακοινωθείσες προτάσεις ότι η λήψη φορολογικών μέτρων δεν περιλαμβανόταν στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Αλλά ήδη έχει αποδειχτεί ότι μόνο ειλικρινής δεν ήταν προς τους συνομιλητές του ο Κ. Καραμανλής. Αντίθετα με τα όσα δημόσια δεσμευόταν, έχει ήδη προχωρήσει σε φορολογικά μέτρα τα οποία μάλιστα δεν θίγουν τους έχοντες και κατέχοντες, όπως επίσης παραπλανητικά διατείνεται η κυβέρνηση, αλλά τους οικονομικά ασθενέστερους. Και μάλιστα με μία ρύθμιση η οποία τους θίγει εφ όρου ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εξάλλου καμιά αμφιβολία ότι μέσα στους επόμενους μήνες η αξιοπιστία του Κ. Καραμανλή θα υποστεί και νέο πλήγμα, αφού είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οδεύουμε προς νέα φορολογικά μέτρα, μια και τα ήδη ληφθέντα από την κυβέρνηση όχι μόνο δεν λύνουν το δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά ούτε καν το αγγίζουν.

ΑΛΛΑ φυσικά η αξιοπιστία του πρωθυπουργού είναι κάτι που δεν απασχόλησε και, όπως φαίνεται, ούτε και τώρα απασχολεί τον ίδιο. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν οι επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες στις οποίες συστηματικά επιδίδεται. Κι αυτό αποδεικνύεται, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, από το γεγονός ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα που η κυβέρνησή του ετοίμαζε επιβολή νέων φόρων, ο ίδιος κατηγορούσε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι αρνούνταν τη «συναίνεση» που εκείνος τους πρότεινε.

ΕΣΤΩ και εκ των υστέρων, δεν αισθάνεται μια ανάγκη να δικαιολογηθεί με κάποιο τρόπο για τη σκαστή αυτή αναντιστοιχία λόγων και έργων του; Αν και ούτε η πρώτη φορά ήταν ούτε και η τελευταία θα είναι.

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά