Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Κενό μνήμης !


«Δεν ξέρω τι έγινε την προηγούμενη πενταετία!» Η κα-τα-πλη-κτι-κή αυτή δήλωση ανήκει στον σημερινό υπουργό Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου. Ήταν, η απάντηση στο ερώτημα για την διάλυση των μηχανισμών είσπραξης των φόρων, που οδήγησε στη σημερινή δημοσιονομική κατάρρευση και κατά συνέπεια στα «μέτρα» που ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση.

Εμείς θα τον βοηθήσουμε να θυμηθεί τι έκανε τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Θα το κάνουμε με ένα απλό τρόπο. Ανατρέχοντας στο βιογραφικό του, όπως ακριβώς δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.

- Από 19/9/2007 μέχρι 7/1/2009, διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, με αρμοδιότητα σε θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης.

- Από 13/3/2004 μέχρι 16/9/2007 διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης, με αρμοδιότητα σε θέματα εμπορίου και καταναλωτή. Από το 2005 ανέλαβε αρμοδιότητα και σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια ο κ. Παπαθανασίου υπήρξε επιφανές μέλος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση χρεοκοπίας. Συναποφάσισε την πολιτική που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Το θέμα βεβαίως δεν είναι τι έκανε ο κ. Παπαθανασίου τα προηγούμενα πέντε χρόνια, αλλά τι σκοπεύει να κάνει αυτός, ο εικονικός και ο πραγματικός πρωθυπουργός τους επόμενους πέντε μήνες. Διότι άφησαν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο και νέων ακόμη μεγαλύτερων φοροεπιδρομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά