Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Πού θα βρείτε τα χρήματα ;


Η μόνιμη ερώτηση προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ , πού θα βρείτε τα χρήματα; Ιδού η απάντηση .

- «Εμείς προτείνουμε ρεαλιστικές, μελετημένες και στοχευμένες πολιτικές που υπηρετούν την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Εγγυόμαστε τη στήριξη στους χαμηλόμισθους, τις συντάξεις, την ενίσχυση της απασχόλησης, τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας στα οποία στηρίζεται η μέση ελληνική οικογένεια. Εγγυόμαστε μία νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα. Ένα νέο συμβόλαιο με το λαό».

- «Θα βρούμε τα χρήματα πηγαίνοντας γραμμή-γραμμή τον προϋπολογισμό για να βρούμε τις σπατάλες εκεί που πράγματι υπάρχουν. Κυνηγώντας τη φοροδιαφυγή που σήμερα έχει θεριέψει. Φορολογώντας δίκαια τον πλούτο, τα μεγάλα εισοδήματα και τους μεγαλομετόχους, και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Αξιοποιώντας σωστά και προς το δημόσιο όφελος την περιουσία του δημοσίου. Παγώνοντας εξοπλιστικά προγράμματα. Ανοίγοντας νέους δρόμους ανάπτυξης. Όλα είναι θέμα επιλογών».

«Η δίκαιη αναδιανομή είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας. Θα επαναφέρουμε τη φορολογία της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα φορολογήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία, θα λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα φορολόγησης των εξωχωρίων εταιρειών(offshore) και του προκλητικού πλούτου που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και δεν φορολογείται».
Από τη χθεσινή συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

3 σχόλια:

  1. "Από κάτι τέτοιους σοσιαλιστές γιόμισε ο τόπος. Κανα καλό δεν βλέπουμε". (Ατάκα του Αλέκου Σακελλάριου, δια στόματος Δημήτρη Παπαμιχαήλ , στην ταινία "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια"). Με το συμπάθειο, αλλά δεν νομίζω ότι αντέχουν σε σοβαρότερη κριτική τα όσα έχει πει και έχει πράξει ο... "σοσιαλιστής" γιός του "σοσιαλιστή" μπαμπά του και εγγονός του "γέρου της δημοκρατίας" παππού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xrock εσένα σου χρειάζεται ένας Πάγκαλος , σας ξέρει πολύ καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμείς ξέρουμε τον Πάγκαλο, πολύ καλά. Κι ακόμη καλύτερα τη... Χριστινάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά