Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Μπούμερανγκ ο Ομπάμα για Καραμανλή


Συνάντηση κλίματος και καλών προθέσεων αλλά φτωχών αποτελεσμάτων είχε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο.

Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν η αναφορά του κ. Ομπάμα στην «Μακεδονία» κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς του ηγέτες των χωρών της Συμμαχίας. «Καλωσορίζουμε τα δύο νέα μέλη την Κροατία και την Αλβανία και προσβλέπουμε και στην ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Ομπάμα. Το ΝΑΤΟ δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία και ο κ. Ομπάμα μιλούσε σε Νατοϊκή συνεδρίαση. Παράλληλα έδειξε ότι δεν έχει απομακρυνθεί από την θέση του προκατόχου του Τζορτζ Μπους για το θέμα. Πλήγμα όμως αποτελεί και το ότι ο κ. Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη δεν θα επισκεφθεί στο Φανάρι τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός ηγέτης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη και δεν επισκέπτεται την έδρα του Πατριαρχείου. Τελικώς μετά από πολλές πιέσεις από διαφορετικούς παράγοντες ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον κ. Βαρθολομαίο στο ξενοδοχείο του.

Η συνάντηση Καραμανλή Ομπάμα που διήρκεσε μισή ώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισορροπήσει την μείζονα επιλογή των ΗΠΑ που σηματοδοτεί η επίσημη επίσκεψη του προέδρου τους στην Τουρκία.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. δεν καθορίζεται ποτέ από τον εκάστοτε πρόεδρο, ο πρόεδρος είναι μάλλον για τα εσωτερικά, στην εξωτερική πολιτική εξασκεί το ρόλο της "μαριονέτας" και αυτοί που ασκούν εξουσία στα εξωτερικά, δεν είχαν πια ενδοιασμούς αν η "μαριονέτα" θα ήταν "άσπρη" ή "μαύρη".
    Όσο για την εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α., την ξέρουμε όλοι μας ακόμη και οι "πέτρες"!
    "Μακεδονία", αποκαλούσαν ανέκαθεν τα σκόπια οι αμερικάνοι, γι΄αυτό η σφαλιάρα του "όχι" των σκοπίων στο ΝΑΤΟ πρέπει να ξαναπέσει και ακόμη πιο ισχυρή απο οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά