Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Η ιστορία ενός (πολιτικού) πτώματος


Πριν από μερικά χρόνια υπήρχε ένας υπουργός που τον έλεγαν Ρουσόπουλο. Ξεκίνησε από τα χαμηλά και πήγε στα ψηλά. Η ζωή του ως επαγγελματία δημοσιογράφου δεν μας απασχόλησε ποτέ. Ούτε θα μας απασχολήσει ποτέ. Το από εκεί και πέρα θα μας απασχολεί συχνά. Το παιδί αυτό ήταν περίεργο. Στην αρχή επιφυλακτικό, ανέλαβε τα δύσκολα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Στην συνέχεια άλλαξε συμπεριφορά. Οι επαφές και οι συναντήσεις με εκδότες και βαρόνους των ΜΜΕ του σμίλευσαν τον εγκέφαλο. Τρελάθηκε. Πίστευε ότι θα είναι αιωνίως ο ισχυρός μιας κυβέρνησης που βούλιαζε στην σήψη και τη διαφθορά. Δεν φταίει όμως αυτός. Φταίει ο Κ. Καραμανλής. Από την επαγγελματική οκνηρία που τον διέκρινε και τον διακρίνει τα άφησε όλα πάνω του. Πανίσχυρος ο Καραμανλής, απαξιούσε να συνομιλήσει με όποιον δεν συμπαθούσε. Ο Ρουσόπουλος έγινε Ριρής, τα πήρε πάνω όλα του. Και τις επαφές και το κυβερνητικό έργο. Κάρφωνε δημοσιογράφους, απέλυε δημοσιογράφους χωρίς να υπολογίζει την οικογενειακή τους κατάσταση, προσλάμβανε δημοσιογράφους χωρίς κριτήρια και γενικά έκανε ότι ήθελε. Οι εβδομάδες, οι μήνες και τα χρόνια περνούσαν βασανιστικά. Το όνειρο των εκδιωχθέντων ήταν πότε θα φύγει ο Ριρής από το Μέγαρο Μαξίμου. Και ξαφνικά ήρθε η ώρα της κρίσης. Ο Ρουσόπουλος μένει επί ξύλου κρεμάμενος. Τον αδειάζει ο οκνηρός κάτοικος του Μεγάρου Μαξίμου. Η στρατηγική χάλασε μέσα σε μια ημέρα. Ο Ριρής επέστρεφε στο απόλυτα τίποτα. Χωρίς σπουδές, χωρίς περγαμηνές, χωρίς τίποτα. Νόμιζε ότι θα κάνει παιχνίδι στην Περιφέρεια Αττικής με τις πλάτες του Μαξίμου και του Καραμανλή. Τα πράγματα όμως δεν ήλθαν όπως τα ήθελε. Ανακοίνωσε μόνος του την υποψηφιότητά του και τώρα τρέχει. Δεν έχει πιει ποτέ ένα ούζο με έναν από τους ψηφοφόρους του στο Μενίδι, τα Μέγαρα ή τον Ασπρόπυργο. Δεν έχει πάει ποτέ στο σπίτι ενός βιοπαλαιστή ψηφοφόρου να ευχηθεί για τον γάμο της κόρης ή του γιου του. Δεν έχει συμπαρασταθεί ποτέ στην κηδεία κάποιου πολίτη που έθαψε τον πατέρα ή το παιδί του. Δεν τον συνδέει τίποτα με την Περιφέρεια Αττικής. Είναι ο αλήτης της περιοχής. Από την Καλαμάτα στο Ψυχικό και τώρα ξανά στα λαϊκά σοκάκια του Υπολοίπου Αττικής. Η φύση εκδικείται. Η βίλα στο Καπανδρίτι δεν συνδέει ψυχές. Ούτε ψηφοφόρους. Το μόνο που μπορεί να τον συνδέει είναι οι αρπαχτές που έκαναν επί παντοδυναμίας του.
Ο Ριρής ΔΕΝ θα εκλεγεί βουλευτής. Αυτοί που μάτωσαν από το 1974 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, με ήθος, επιστημονική κατάρτιση και πολιτική πορεία θα τον μαυρίσουν. Και αυτοί και οι ψηφοφόροι της φτωχολογιάς της Περιφέρειας Αττικής. Ο Ρουσόπουλος θα φτύσει πολιτικό αίμα. Θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτά τα οποία έκανε. Όποιος θέλει μπορεί να στοιχηματίσει μαζί μας...
pressmme.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά