Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ήθελε το τζιπ για τις... ελιές

Ισως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να έχουν πυκνώσει οι φωνές στη ΝΔ για τη διαγραφή του κ. Μιχ. Λιάπη (φωτογραφία) από το κόμμα. Αυτό για το οποίο συνελήφθη ήταν, λένε οι γαλάζιοι βουλευτές, απαράδεκτο: να οδηγεί, δηλαδή, τζιπ ανασφάλιστο, με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα. Και τούτο γιατί ο κ. Λιάπης χρημάτισε και υπουργός Μεταφορών και ήταν αυτός που αυστηροποίησε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και διπλασίασε τις ποινές για όσους κυκλοφορούσαν με τα οχήματά τους ανασφάλιστα και με πλαστές πινακίδες. Ασε που ορισμένοι βουλευτές έλεγαν γεμάτοι ειρωνεία  για τον συλληφθέντα πρώην υπουργό  στη Βουλή: «Λευτεριά στον Λιάπη...».
Τώρα, θα πείτε, ο κ. Λιάπης είχε οικονομική ανάγκη ώστε να ακινητοποιήσει το τζιπ του (ένα VW Touareg) καταθέτοντας τις πινακίδες του; Και, το σημαντικότερο, να ρισκάρει να το κυκλοφορήσει με πλαστές πινακίδες; Ενα πουλάκι πάντως μου είπε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Λιάπης κυκλοφορούσε το τζιπ με πλαστές πινακίδες. Μόνο που το κυκλοφορούσε τα Σαββατοκύριακα πιστεύοντας ότι δεν γίνεται έλεγχος από την Τροχαία. Το πήρε ακόμη και στο Καρπενήσι για να μεταφέρει τις ελιές που μάζεψε εκεί. Ελα όμως που το κρύο και το ψιλοβρόχι της Τρίτης τον έπεισαν ότι οι μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ δεν θα πολυκυκλοφορούσαν στον δρόμο και αποφάσισε να το εμφανίσει και τις καθημερινές. Και την πάτησε...
Την τελευταία φορά πάντως που τον συνάντησα τυχαία στον δρόμο φαινόταν εύχαρις: «Δεν ασχολούμαι με την πολιτική και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Μόνο με τις ελιές μου στο Καρπενήσι. Και κάνω και κανένα ταξιδάκι» έλεγε. Οταν ρωτήθηκε πού δουλεύει σήμερα, δεν απάντησε. Κάθησα και έψαξα το «πόθεν έσχες» του (στο οποίο, να σημειώσω, είναι καταχωρισμένο το τζιπ του) και είδα πράματα και θάματα: γιατί ο επονομαζόμενος από τους φίλους του και...«Μισέλ» ή «Μίγκουελ» διαθέτει βίλες στην Αθήνα, σπίτι στη Μύκονο (όπου πάει τα καλοκαίρια) και παραδοσιακό αρχοντικό στην Ευρυτανία (εκεί όπου έχει και τις ελιές). Το σπίτι του κ. Λιάπη βρίσκεται κοντά στην πλατεία Κεφαλαρίου, στην οδό Αρτέμιδος, και διαθέτει και ένα μίνι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Στο Καρπενήσι το πετρόχτιστο αρχοντικό του είναι 237 τ.μ.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά