Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Εδώ δεν υπάρχουν κυρώσεις;


Η Ευρώπη σκέπτεται να δαπανήσει περισσότερους πόρους για την Άμυνα. Θα «σκοτώσει» πολλά αναπτυξιακά προγράμματα για να αγοράσει βόμβες και αεροπλάνα. Αναγκαίο! Με την Ρωσία να απειλεί με πυρηνικό όλεθρο, δεν υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές. Η Ευρώπη επέβαλε από την πρώτη στιγμή κυρώσεις σε Ρώσους επιχειρηματίες. Λογικό! Το ερώτημα είναι τι θα κάνει με τους δικούς της επιχειρηματίες που δουλεύουν ως πέμπτη φάλαγγα πίσω από τις γραμμές της.

Φανταζόμαστε ότι οι κυρώσεις δεν έγιναν στην αρχή του πολέμου με την Ουκρανία επειδή στις φλέβες των ανθρώπων κύλαγε ρωσικό αίμα. Αυτό θα ήταν ενάντια στις αρχές του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Οι κυρώσεις μπήκαν σε υποστηριχτές του Πούτιν. Η Ευρώπη έκρινε και σωστά ότι αυτοί υπονόμευαν τα ζωτικά της συμφέροντα.

Το ερώτημα που εύλογα δημιουργείται είναι γιατί την ίδια ώρα δεν υπήρξαν κυρώσεις και απέναντι σε επιχειρηματίες με ευρωπαϊκά διαβατήρια που υποστήριζαν ανοικτά τον Πούτιν! Είναι πέρα για πέρα άδικο! Για τους Ρώσους που ήταν οι πρώτοι αποδέκτες της δίκαιης οργής της Δύσης. Όπως και να το κάνουμε εδώ έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ποια η διαφορά, δηλαδή, ενός Ρώσου επιχειρηματία που

μεταφέρει βαλίτσες με λεφτά σε ένα μοναστήρι του Αγίου Όρους με έναν Έλληνα που εκφράζεται ανοικτά υπέρ των ρωσικών θέσεων και την ίδια ώρα χρηματοδοτεί μέσα ενημέρωσης με καθαρά φιλορωσικό περιεχόμενο;

Ναι, αλλά έχουμε Δημοκρατία! Και εδώ μιλάμε για θέματα έκφρασης. Τι μας λέτε! Επειδή νομίζουμε ότι η Ευρώπη είναι σε μια φάση ψυχρού πολέμου με την Ρωσία. Και αν δεν κάνουμε λάθος η Ελλάδα περιλαμβάνεται μέσα στις λίστες των ρωσικών σχεδίων αν και όταν συμβεί το μοιραίο. Όταν λοιπόν ο Πούτιν απειλεί την Δύση, η απειλή αυτή δεν αφορά γενικά και αόριστα τις χώρες δυτικά της Μόσχας. Αφορά μέλη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

Κι επειδή ίσως κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Στο τέλος δεν μιλάμε για θέματα ελευθερίας της σκέψης. Αλλά για χρηματοδότηση των σχεδίων ενός εχθρού στο έδαφος της χώρας μας. Με άλλα λόγια, κάνει κάποιος δουλειές με την Μόσχα και την ίδια ώρα χρηματοδοτεί την ρωσική προπαγάνδα στην Ελλάδα. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι είναι και τόσο αθώο…

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά