Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Κι όμως πολιτικοί τον ξεσκέπασαν

Επειδή πολλά έχουμε πει για τους πολιτικούς και είμαι βέβαιος ότι πολλά ακόμη θα πούμε, νομίζω ότι καλό θα είναι να επισημαίνουμε και τα θετικά τους όταν αυτά διαπιστώνονται. Και δεν εννοώ το γενικό και αόριστο που συγκαταβατικά τους αναγνωρίζουμε πως «δεν είναι όλοι ίδιοι» όταν αναφερόμαστε στις αθλιότητες που διαπράττονται από κάποιους συναδέλφους τους, αλλά πολύ συγκεκριμένα γεγονότα, όπως είναι τα αποκαλυπτήρια του Μαντέλη και των δραστηριοτήτων του, τα οποία έγιναν από πολιτικούς. 

 

Πόσα χρόνια είναι που ασχολούνται οι δικαστικές αρχές με τη διερεύνηση των δοσοληψιών της Siemens με Eλληνες πολιτικούς; Δύο, τρία, περισσότερα; Όσα και να ‘ναι, το βέβαιο είναι πως δεν κατάφεραν να προχωρήσουν την έρευνά τους σε ουσιαστικά ευρήματα. Ακόμη και την περίπτωση του Μαντέλη που τη γνωρίζουν εδώ και ένα ή δύο χρόνια, δεν κατάφεραν να τη φτάσουν εκεί που την έφτασε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Πολιτικοί είναι οι άνθρωποι που απέσπασαν την πρώτη ομολογία τέως υπουργού ότι χρηματίστηκε.
Κι άλλοτε έχω επισημάνει ότι καλό θα είναι να στεκόμαστε με ψυχραιμία απέναντι στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, γιατί μόνο έτσι είναι δυνατό να τα αντιμετωπίσουμε με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα. Αν αξιολογήσουμε, για παράδειγμα, τη συμβολή των δικαστικών αρχών στη διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων των τελευταίων χρόνων, θα διαπιστώσουμε ότι υπήρξε ελάχιστη, μηδενική ή και αρνητική. Από το σκάνδαλο των υποκλοπών μέχρι τα δομημένα ομόλογα, κι από το Βατοπέδι μέχρι τη Siemens, λίγα είναι τα θετικά της δικαστικής έρευνας που έχουμε να θυμόμαστε.
Αρα καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι δεν είναι οι πολιτικοί που φταίνε για όλα τα στραβά που μας συμβαίνουν. Είναι σημαντική η ευθύνη που τους αναλογεί, αλλά δεν είναι αποκλειστικά δική τους και μόνο. Γι’ αυτό και ο καλύτερος τρόπος για ν’ αρχίσουμε να τα λύνουμε, είναι να στρέψουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον μας και σ’ άλλες κατευθύνσεις.
Ίσως τότε διαπιστώσουμε πως το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο απ’ όσο το βλέπουν εκείνοι που χυδαιολογούν σε βάρος των πολιτικών και του κοινοβουλευτισμού, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι αποδίδουν τις ευθύνες εκεί που ανήκουν.
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  -Έθνος

2 σχόλια:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά