Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πάντα οι ξένοι φταίνε

Δεν είναι ασφαλώς πολιτικό γεγονός η ήττα της εθνικής ποδοσφαίρου από την αντίστοιχη της Ιρλανδίας. Αλλά οι αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσε, δεν είναι αποκλειστικά ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος. Δείχνουν πόσο δυσκολευόμαστε ως λαός να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα. Είναι ένα κουσούρι που γενικά μας χαρακτηρίζει.
Πήγαμε καλά στο ποδόσφαιρο από τότε που ανέλαβε την Εθνική ο Ρεχάγκελ. Και κορύφωση ήταν φυσικά ο ευρωπαϊκός τίτλος του 2004. Μόνο που δεν φτάνει ένας καλός προπονητής και μια φουρνιά ποδοσφαιριστών. Ή έστω δύο. Χρειάζεται και να προετοιμάζεσαι για το αύριο. Και σ' αυτό, ως γνωστό, υστερούμε ως λαός.
Διαβάζω τα σχόλια των αθλητικογράφων και τους τίτλους για «επιστροφή σε πέτρινα χρόνια» και διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να μην το περίμεναν. Οταν επί δέκα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει αναδείξει έναν -έστω και έναν- ποδοσφαιριστή ικανό ν' αντικαταστήσει τον
Καραγκούνη ή τον Κατσουράνη, έναν επιθετικό της προκοπής εκτός του Μήτρογλου ή έναν εξτρέμ που να μπορεί να κάνει μια σέντρα της προκοπής, δεν περίμεναν κάποια στιγμή ότι το μπαλόνι θα ξεφούσκωνε;
Κυρίαρχη ομάδα εδώ και χρόνια είναι ο Ολυμπιακός. Αλλά η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών του είναι ξένοι. Και τις βασικές θέσεις στις στοιχειωδώς ανταγωνιστικές ομάδες (Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αστέρα και Περιστέρι) τις κρατάνε επίσης ξένοι. Πού υπάρχει το ελληνικό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια, ποιες ομάδες το στηρίζουν, από πού και πώς θ' αναδειχθούν τα νέα ταλέντα που θα συγκροτούν αξιόμαχα εθνικά συγκροτήματα;
Αλλά αυτά για την πατρίδα των επαγγελματιών χειροκροτητών είναι ψιλά γράμματα. Εδώ όποιος τολμήσει να επισημάνει λάθη και αδυναμίες, να υποδείξει παραλείψεις και να ζητήσει διορθωτικές κινήσεις, στοχοποιείται και καταγγέλλεται. Εδώ τίποτα και κανένας δεν πρέπει να ταράζει το πανηγυριώτικο κλίμα.
Σ' αυτή τη χώρα τη λύση την έχουμε πάντα εύκολη και πρόχειρη: οι ξένοι φταίνε. Στην πολιτική και στην οικονομία μας φταίνε, κατά καιρούς και κατά περίπτωση, οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ, οι Ευρωπαίοι, η Μέρκελ και οι ξένοι δανειστές και θέλουμε να ξεχνάμε ότι με το Ναυαρίνο και τους ξένους ελευθερωθήκαμε και με τα δανεικά ζούμε εδώ και δύο αιώνες. Και τον Ρανιέρι βρήκαν τώρα για φταίχτη και ξεχνάνε ότι με τον Ρεχάγκελ και τον Σάντος σηκώσαμε κεφάλι. Εμείς τι κάνουμε;
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει μητε ελληνικό ποδόσφαιρο αλλα και ουτε ελληνικα ταλεντα.Πρεπει να το καταλαβουμε οτι ειμαστε λαος σε παρακμη!
    Για να σταθεις σε ευρωπαικο επιπεδο σημερα πρεπει να εχεις ταλαντουχα νεα, εζυπνα και αθλητικα παιδια με σωμα αθλητικο και γυμνασμενο , με δυναμη κι αντοχη που ειναι επιδεκτικα στη μαθηση, αγωνιζονται σαν λιονταρια και μπορουν να βγαζουν 4 ημηχρονια.Τουτοι εδω οι δικοι μας ηταν μπαφες!Μια ντροπη! Ενα ματσο χαλια απο παρηκμασμενα βουτηροπαιδα με βαρυδια στα ποδια ,κεφαλια κενα απο μιαλο και κοιλιες καργα σουβλακια και φραπεδες.
    Ας παρουν παραδειγμα τους Ιρλανδους 1 1 με τους Γερμανους , και τους Ισλανδους με 1 0 την Ολανδια. Κατα τα αλλα καναν ανδρικη και παληκαρησια εμφανιση με μαλλι και γενι μοδατο, βαμμενα κορμια με τατουζ και παει λεγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά