Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Τα νεύρα του Γκλέτσου

Κάποτε είχα γνωρίσει έναν γκόμενο, Αλέξανδρος το όνομα. Τα φτιάχνουμε που λέτε και βγαίνουμε ραντεβού σ' ένα εστιατόριο. Κι εκεί που μας οδηγούν στο μπαρ, ο Αλέξανδρος αρχίζει: «Δηλαδή πόση ώρα θα περιμένουμε στο μπαρ; Αφού πήρα κι είπατε δεν χρειάζεται να κλείσω. Να μας βρείτε αμέσως ένα τραπέζι, αλλιώς θα σηκωθούμε να φύγουμε! Δεν έχετε;! Είστε απαράδεκτοι, σήκω Λίλα, δεν ξαναπατάω στο βρωμομάγαζό σας ρε!!!».
Να μην τα πολυλογώ, μετά από λίγες μέρες ο Αλέξανδρος τα πήρε με τον ταξιτζή που δεν είχε ρέστα από 50ευρω, μια άλλη μέρα ωρυόταν στο σούπερ μάρκετ γιατί η κυρία μπροστά του αργούσε με την πιστωτική κι άλλη φορά έκανε κακό χαμό σ' ένα φανάρι, ούτε κατάλαβα γιατί ακριβώς. Μια ωραία πρωία, λοιπόν, οι δυο μας ήμασταν, του λέω
«τα νεύρα σου μου 'χουν κάνει τα νεύρα τσατάλια, θέλω να χωρίσουμε». Παραδόξως, ο Αλέξανδρος περιορίστηκε σ' ένα μορφασμό τσατίλας κι έφυγε αθόρυβα. Ούτε φωνές, ούτε σκηνές, ούτε τίποτα. 
Μετά από χρόνια, κατάλαβα. Ο Αλέξανδρος φτιαχνόταν να νευριάζει μπροστά σε κόσμο. Άπαξ και είχε κοινό, την έκανε τη σκηνή για ψύλλου πήδημα, καμιά φορά και χωρίς καθόλου ψύλλου πήδημα. Ήταν ο τρόπος του να προσελκύει το ενδιαφέρον.
Μήπως Απόστολε Γκλέτσο κάνεις κι εσύ το ίδιο; Θέλω να πω, τη μια με περιφερειάρχες και προέδρους, την άλλη με διευθυντές εκπαίδευσης, την τρίτη με ιερείς σε αγιασμούς, πιο παλιά θυμάμαι με τη Βάσια Τριφύλλη, έχουμε τρελαθεί να σε βλέπουμε να τα παίρνεις στο κρανίο on camera, χωρίς να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σου φταίει. Δηλαδή, άλλοι πολιτικοί δεν έχουν παρόμοια ή και μεγαλύτερα προβλήματα από σένα; Δεν κάνουν έτσι όμως.
Απ' την άλλη, βέβαια, ίσως κάνεις καλά και πουλάς νεύρα. Τόσοι και τόσοι ακολουθούν την ίδια συνταγή, χαμένοι δεν βγήκαν. Τους επιβραβεύει κι ο Έλληνας που γουστάρει ως φαίνεται τη μανούρα κι επιβραβεύει τους τσατίλες. Τουλάχιστον, όμως, βρε Απόστολε, βρες καλύτερα ερείσματα, να καταλαβαίνουμε κι εμείς γιατί τα παίρνεις, να μην καρφώνεσαι.
ΥΓ: Θ' αρχίσω κι εγώ να τα παίρνω μπροστά σε κάμερες μπας και γίνω διάσημη μιαν ώρα αρχύτερα.
Λίλα Σταμπούλογλου-protagon.gr

7 σχόλια:

  1. ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
    ΕΛΕΟΣ
    ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙ ΠΙΑ ΕΓΙΝΕ 50 ΧΡΟΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Στυλίδα στη γέφυρα κοντά στο lidl πριν από 2 χρόνια είχαν γράψει το επιτυχημένο
    ΓΚΛΕΤΣΟΣ Η ΕΦΗ ΘΩΔΗ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
    αυτό τα έλεγε όλα
    φυσικά φρόντισαν να σβηστεί
    Ε.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ανθρωπος μαθαμε και το ξερουμε ολοι μας τωρα: ειναι το ονειδος της Ανατολικης Φθιωτιδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ν'ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΝΑ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΜΕΡΑΣ! ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑ ΓΡΑΨΙΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 67% ποιος του το έδωσε? αυτοι ειναι οι υπεύθυνοι και οχι ο ¨´ Δημαρχος´´. Κατα τη γνώμη μου έπρεπε κάθε μέρα να δέρνει το 67% γιατι φαίνεται οτι εκτός απο ηλίθιοι ειναι και μαζοχιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν ξερώ εαν μάθατε και το καλύτερο….με εισήγηση του ΤΣΑΚ.ΓΙΩΡ.ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΣΤΥΛΙΔΑ 200 ΠΡΟΣΦΥΓΆΚΙΑ STH ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓΕΚ ΗΡΑΚΛΗΣ …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβαζοντας τα παραπάνω και τα πιό πάνω,θυμήθηκα την δημόσια μέσω της TV δηλωσή του -προθεσή του- ,ότι να παραδώσει,"λέτε αμαχητί";;;,τα αποθεματικά του Δήμου για την διάσωση του ελληνικού κράτους και κατ΄επέκταση του λαού !!!
    αλλά τί να περιμένεις!!!όταν αυτά τ΄αποθεματικά είναι "στην άκρη" από ετών,-"αβρόχοις ποσί"- των εκλεγμένων ταγών για την περιφούρησή των υπέρ των κατοίκων του Δήμου!!!οι οποίοι βέβαια(δημότες) δεν ερωτήθησαν περί αυτού κατά τον χρόνο της εκλογής "των ταγών του Δήμου των" ή αργότερα "των ταγών του Ελληνικού κράτους"!!!
    Αλλά μην μου πείτε πάλι ότι φταίει το 67% ή το 46% αντιστοίχως ;;; ΟΧΙ δεν φταίει "ο Λαός"!!!
    - στην αρχαία Σπάρτη "οι ΕΦΟΡΟΙ", εκλέγονταν από το λαό δηλαδή
    "εκ πάντων" και όπως και σήμερα αντιπροσώπευαν το λαό κατά την έννοια του πολιτευματός των,δεν ελέγχονταν απ΄αυτόν και λογοδοτούσαν μόνο στους διαδόχους τους,όπως και σήμερα!!!
    Η διαφορά τους με το σήμερα είναι ,ότι η αρχή τους κρατούσε μόνο ένα χρόνο(ενιαύσιος αρχή) σ΄αντίθεση με την "τετραετία" και την "βουλευτική-άν λάχει-ασυλία".

    Αντίφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά