Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ο Κασσελάκης ζητεί πρόωρες εκλογές. Βιάζεται για την… σφαγή του


Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την εποποιία του ανορθολογισμού που τείνει να περιπέσει στην επικράτεια του χαβαλέ. Επιτυχημένα ωστόσο αφού έλκει τους ομοίους του στη στο κοινωνικό μωσαϊκό: Αυτούς που κριτήριό τους είναι η ειδωλοποίηση της ελαφράς τηλοψίας, η ωραία εμφάνιση, η χαμογελαστή φιλική συμπεριφορά, θεατρική ή όχι, και τελικά ο χαβαλές.

Γι’ αυτό και παρόλα όσα αντιθετικά λέει, όχι μόνο δεν κατακρημνίζεται αλλά επιδοκιμάζεται με σταδιακή προσαύξηση των ποσοστών του.

Τα πρόσφατα στριφογυρίσματά θα τα ζήλευε και ο Τσίπρας. Οι αλλαγές θέσεων του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ωρίμαζαν μέσασε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να δικαιολογηθούν με το παλιό κομμουνιστικό «νέες συνθήκες νέα καθήκοντα».

Χθες πέταξε τη νέα φωτοβολίδα: Με άρθρο του στην καθημερινή ζητάει εκλογές τώρα. Με στρατηγική στόχευση το 17% του Τσίπρα και όχι την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας, ουδείς κατανοεί τη βιασύνη του.

Άλλωστε το μόνο επιχείρημα που

μπορεί να επικαλεστεί, και το επικαλούνται παραδοσιακά όλες οι αντιπολιτεύσεις, είναι η εθνική οικονομία, η ανάπτυξη, το μέγεθος της φορολογίας και η οικονομική κατάσταση του λαού

Είναι το επιχείρημα το οποίο δεν επιδέχεται ορθολογική αντιμετώπιση και δεν είναι μαχητό από τις κυβερνήσεις. Το αν με άλλη κυβέρνηση η κατάσταση θα ήταν χειρότερη, δεν έχει ισχυρό έρεισμα γιατί δεν μπορεί να αποδειχθεί.

Τα υπόλοιπα είναι σαθρά και δεν δικαιολογούν, ακόμη τουλάχιστον, το αίτημα περί εκλογών. Για τα Τέμπη ωραίες οι καταγγελίες περί «εγκλήματος» για τα αλαλάζοντα πλήθη του κομματικού ακροατηρίου και των τρολ του διαδικτύου.

Αλλά οι εκλογές είναι θεσμική διαδικασία και το αίτημα με την επίκληση του «εγκλήματος» ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η δίκη για το δυστύχημα, ώστε να αποδειχθεί αν ήταν έγκλημα ή όχι, προσβάλει τον θεσμό της δικαιοσύνης.

Για τις υποκλοπές, πάλι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα αφήνοντας θολή εικόνα. Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος του 2021, που άλλαξε το 2022, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούσε να ενημερωθεί ο παρακολουθούμενος. Δεν κρίθηκε αντισυνταγματική η παρακολούθηση.

Θα σταθούμε όμως στο πλέον σαθρό επιχείρημα, για την περίφημη διαρροή προσωπικών δεδομένων με αφορμή τα email της Άνας Μισέλ, για τους ψηφοφόρους εξωτερικού. Η καταγγελία της διαρροής είχε όντως ανταπόκριση στην κοινή γνώμη, καθώς ταυτίζεται με το πνεύμα των καιρών που είναι η αύξουσα ευαισθησία της εποχής μας για τα προσωπικά δεδομένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ιεραποστολικό ζήλο επιδόθηκε στην υπεράσπιση των «προσωπικών δεδομένων» των πολιτών, τη στιγμή που η ΝΔ αμαχητί και αμήχανα ψέλλιζε δικαιολογίες, ενώ μπορούσε αποδείξει ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Αλλά αυτά θέλουν επαγρύπνηση και μαχητική κουλτούρα, την οποία διαθέτει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Καθημερινή της Κυριακής (7/4) ο καθηγητής Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος κατέγραψε τις διατάξεις που όχι μόνο επιτρέπουν την παράδοση των email σε κόμματα και υποψηφίους, αλλά επιβάλλουν και τη γνωστοποίηση διεύθυνσης της κατοικίας τους (πιο σκληρό προσωπικό δεδομένο), επειδή συνιστά στοιχείο της ταυτοποίησης των ψηφοφόρων!

Ανέκαθεν άλλωστε οι εκλογικοί κατάλογοι ήταν προσιτοί σε κάθε ενδιαφερόμενο. Κατ΄ εμάς, το μόνο αδίκημα της Άννας Μισέλ είναι ότι δεν τα ζήτησε φανερά και επίσημα, αλλά κρυφά και κουτοπόνηρα.

Ο καθηγητής παραθέτει απόσπασμα από τη σχετική με τις εκλογές ιστοσελίδα του gov.gr, όπου διατηρείται ακόμη απόσπασμα σύμφωνα με το οποίο: «Οι υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές της 21.05.2023 μπορείτε να υποβάλλεται αίτημα χορήγησης αντιτύπων εκλογικών καταλόγων (σε CD) αποκλειστικά για εκλογική χρήση».

Σε άλλη σελίδα ακολουθεί ο τιμοκατάλογος που όρισε με την Υπουργική Απόφαση 22556/4-4-2022 ο τότε υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης και αρχίζει από 20 ευρώ ανά Δήμο (ούτε ο Βορίδης… δεν τα ήξερε αυτά και αφέθηκαν να δαιμονολογούν οι Συριζαίοι για τα απλά email; ).

Κατά τον καθηγητή επίσης, με το άρθρο 23 παρ. 2 του Π.Δ. 26/2012, που κωδικοποίησε την εκλογική νομοθεσία, δικαιούνται να προμηθευτούν τα αντίτυπα εκλογικών καταλόγων, βουλευτές, ευρωβουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές, ή υποψήφιοι στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές «αποκλειστικά για εκλογική χρήση».

Μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιήσουν τις διευθύνσεις κατοικίας για να διανείμουν ή να ταχυδρομήσουν προεκλογικό υλικό! Το ίδιο βεβαίως μπορούν να κάνουν και τα πολιτικά κόμματα.

Και ακόμη πιο εντυπωσιακό, μπορούν και απλοί πολίτες να έχουν πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους, που περιλαμβάνουν οπωσδήποτε και διεύθυνση κατοικίας για κάθε εγγεγραμμένο. Αυτό επιτρέπει το βλέπει ο κάθε εκλογέας και να υποβάλει ένσταση κατά της εγγραφής ή μη εγγραφής οποιουδήποτε προσώπου.

Αυτά ορίζει ο νόμος. Αλλά βαφτίστηκαν από τον Κασσελάκη μείζον θέμα διαρροής προσωπικών δεδομένων, και είναι μια από τις αιτίες που αιτείται εκλογές! Και επενδύει στην άγνοια και την ευαισθησία του πλήθους, και την αβελτηρία της ΝΔ!

ΥΓ: Εδώ το άρθρο του καθηγητή: https://www.kathimerini.gr/opinion/562968406/anyparkta-zitimata/

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά