Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Υποχώρησε η Αθήνα: O Tσίπρας αποδέχθηκε τελικά την αξιολόγηση της Τρόικας

Ανοίγουν τα εργασιακά-ασφαλιστικά.
Αντίο στις κόκκινες γραμμές.
Μέτρα ύψους 15-16 δις για το 2015-16.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε κοινή δήλωση του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker μετά από τηλεφωνική τους συνομιλία, κάνει για πρώτη φορά λόγο για αλλαγές στο ασφαλιστικό και στα εργασιακό, “πεδία” που θεωρούνταν μέχρι πρότινος “κόκκινες” γραμμές για την ελληνική κυβέρνηση.
Αξιοσημείωτη είναι η κοινή αναφορά τους σε “ολοκλήρωση της αξιολόγησης”, η οποία παραπέμπει ευθέως σε παραδοχή ολοκλήρωσης από κυβερνητικής πλευράς του υφιστάμενου προγράμματος, και άρα πολιτική υποχώρηση.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι
οι δύο άνδρες «έλαβαν γνώση της προόδου που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με μια ολοκληρωμένη σειρά μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».
Επίσης, σημειώνεται ότι συζήτησαν κυρίως τη σημασία των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος έτσι ώστε να είναι δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στο να αποτρέψει την φτώχεια των ηλικιωμένων.
Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι εξελίξεις στους μισθούς και στους θεσμούς στην αγορά εργασίας να είναι υποστηρικτικές στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι οι εποικοδομητικές συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στο πλαίσιο του Brussels Group.
Κομισιόν: Σύγκλιση σε ΦΠΑ-ενέργεια–ιδιωτικοποιήσεις
Νέα παράταση δύο ημερών λαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group στις Βρυξέλλες, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου ως το Eurogroup της 11ης Μαΐου.
Αυτό ανέφεραν σύμφωνα με ρεπορτάζ του Aθηναϊκού Πρακτορείου κοινοτικές πηγές σημειώνοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος, και υπάρχει σύγκλιση απόψεων.
Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι υπάρχει συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ, στον ενεργειακό τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται και το θέμα της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.
 http://lykavitos.gr/

2 σχόλια:

  1. "Συναντήσεις"
    -----------------
    Τα χαιρετίσματα απ'το το Γιούσουρι της Μανολιάς σας φέρνω,μαζί με τις γυαλιστερές που μάζεψα στόν θαλασσόβυθό του,χωρίς να με θαλασσοανεμίσει με τα κλώνια του.Κι ήταν πολλές και θροφαντές οι άτιμες!!! Αυτές είναι για καλωσόρισμα μου είπε βαρετά,αλλά απ΄αύριο!!!έλα μου είπε και για ψάρεμα!!!πάρε και τους φίλους σου τον Πεύκο και τον Τσίου για μουρμούρες και ζαργάνες,έχει και γλώσσες εδώ θροφαντές-θροφαντές,θα σας ξελασπώσουν με τα ευρώ τους!!!συνταξιούχοι είστε ,κάντε το κουμάντο σας!!!
    -Σου τά έλεγα πέρσυ τέτοια εποχή ,μου σιγοψιθύριζε καθώς μάζευα γυαλιστερές αχόρταγα!!!που μόνο καλοκαίρια με θυμάσαι πλέον!!!τώρα με τις χιλιοκου-τσουρεμένες συντάξεις σας σαν τις κουτσομούρες,που με τριγυρίζουν, θα βουτάς και χειμώνα γεράκο φίλε μου!!!σου τόλεγα πώς μόνο με μια κυβέρνηση αριστερής χροιάς θα ανεχόσαστε τα πιό δύσκολα !!!τα καταφέρατε και τους καταφέρατε!!!
    -δεν χαίρομαι,αλλά αρχίζω ν΄ανανεώνω πλέον την δική μου λίστα "των ανευθυνουπεύθυνων", που θα είναι η αιτία να σας χαρίζω τα θαλασσινά φιλαράκια μου για ολίγα ευρώ!!!
    Καλή αρχή φίλε μου κι εύχομαι να βάλεις κανένα ευρώ στην άκρη,να γίνεις Ευρωπαίος να κάνεις κι αλλού ψαρέματα κι όχι μόνο στ΄άνοιχτά της Μανολιάς και μετά "βούρ" για ουζοκατάνυξη!!!
    --------------
    Μου τάψαλλε "το γιούσουρι" σήμερα κι έτσι με τον Τσίου και τον Πεύκο αράξαμε κάτω απ΄τα πεύκα για "ουζοκατάνυξη" πραγματι και μόλις ξύπνησα σας τα γράφω ,μή και τα ξεχάσω μετά την κρασοκατάνυξη που έπεται το βράδυ στη ταβέρνα του Λευτέρη,όπου ψήνονται οι μουρμούρες, που μ΄άφησε να ψαρέψω μέσα στα κλώνια του το γιούσουρι,άς είναι καλά κι ας το κακόχουν μερικοί μερικοί, που κοιτούν προς την Αμερική!!!

    Παρασάνταλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ 100 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ
    ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά