Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ακρωτηριασμός ή εξαΰλωση



Συμπολίτες – συμπολίτισσες, το εφεύρημα του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής, αποτελεί αρχικά μια παραδοχή της αποτυχίας, της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να φέρει μετά από πέντε μηνών διαπραγμάτευση, μια συμφωνία – μνημόνιο, που ακόμα και αν δεν συμφωνούσε με τα προεκλογικώς υπεσχημένα, τουλάχιστον να αποτελούσε έναν «έντιμο συμβιβασμό» (σύμφωνα με δικό της χαρακτηρισμό) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Αποτελεί ωστόσο και μια ανιστόρητη μετάθεση ευθυνών, καθώς καλεί τον ελληνικό λαό να ψηφίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ, σε μία συμφωνία, χωρίς να του έχει επακριβώς γνωστοποιήσει, τι  περιλαμβάνει.
Η αναγωγή όμως, του διλήμματος της Κυριακής, από ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη συμφωνία, σε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη, που φέρει την απόλυτη συνευθύνη ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ν.Δ. , καθιστά αμφότερους άκρως επικίνδυνους, ενώ δίνει βήμα σε όλα τα
συντεταγμένα οικονομικά συμφέροντα εγχώρια και μη, που φιλοδοξούν να αισχροκερδήσουν από την χρεωκοπία της χώρας, να ενισχύουν αυτό το ψευτοδίλημμα, ασκώντας πιέσεις με κάθε τρόπο.
Σήμερα 3-7-2015, δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια χρόνου για δημοσκοπικές εντυπώσεις, με όρους εσωκομματικής διαχείρισης. Η αναγωγή πλέον του δημοψηφίσματος σε Ευρώπη ή χρεωκοπία, μια μόνο πραγματική ερμηνεία έχει: ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ή ΕΞΑΥΛΩΣΗ.
Τέτοιες ώρες ευθύνης, ουδείς δικαιούται (πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός της χώρας) να θέτει τον εαυτό του, πάνω από την ίδια την χώρα, καθώς το συμφέρον της πατρίδας και μόνο, αποτελεί τεκμηρίωση της όποιας πολιτικής πράξης.
Οφείλει λοιπόν ο κος Τσίπρας, ως ο εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος αλλά και ως πρωθυπουργός της χώρας, να αποσύρει το δημοψήφισμα μιας συμφωνίας όπου κανείς δεν γνωρίζει το αληθινό της περιεχόμενο και να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες με ιλαρά υπονοούμενα, όταν το πραγματικό  διακύβευμα της Κυριακής για την Ελλάδα και τους Έλληνες, θα είναι ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ή ΕΞΑΥΛΩΣΗ.
Τσιμούρτος Ζήσης
Χημικός Μηχανικός         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά