Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

H Mέρκελ πρότεινε στον Τσίπρα να κάνει συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο

To “Κουρδιστό Πορτοκάλι” αποκαλύπτει τον διάλογο-φωτιά της Μέρκελ με τον Ελληνα πρωθυπουργό στην διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Γερμανίδα καγκελάριος ρώτησε με κάποια δόση “αφέλειας” τον Αλέξη Τσίπρα
-Γιατί δεν κάνεις μια συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι εκείνος είναι νέος άνθρωπος όπως κι εσύ…
Ο Ελληνας πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε αρχικά και στην συνέχεια της απάντησε
-Μα είναι πολύ πρόσφατες οι εκλογές και ο λαός ανέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει…

Και η δηλητηριώδης ατάκα της Μέρκελ
-Ε, λοιπόν κυβερνήστε!
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EMΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ μιλάει ανοιχτά για την αποτυχία της Ελλάδας στο πρόγραμμα.
Τις δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, αναπαράγει η φλαμανδική εφημερίδα «De Tijd» σε ανυπόγραφο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Σκληρή η πολιτική της ευρωζώνης αλλά αποδίδει».
Ο Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι όλες οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα κατάφεραν να απεμπλακούν πλην της Ελλάδας, η οποία όμως «είχε πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ενώ και η πορεία ανάκαμψης διακόπηκε πέρυσι από την ελληνική κυβέρνηση».
«Πολλοί πολιτικοί στις χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί ότι με την είσοδό τους στην ευρωζώνη οι χώρες τους έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους σε ό,τι αφορά την νομισματική και οικονομική πολιτική και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επί έξι μήνες πέρυσι αγωνιζόταν εναντίον των μεταρρυθμίσεων», παρατηρεί.
Την καταιγίδα που πλησιάζει συνειδητοποιεί έντρομος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος δήλωσε σήμερα:
-Το κλείσιμο της αξιολόγησης πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν πάμε Μάιο ή Ιούνιο… καήκαμε».
 Από την Ιόλη Πιερίδη-http://kourdistoportocali.com/

2 σχόλια:

  1. ΣΥΡΙΖΑ τελος, αλλα δυστυχως τραβηξε και τη χωρα στο βυθο. Τωρα το τι θα γινει, νομιζω κανεις δεν μπορει να κανει προβλεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://nonews-news.blogspot.gr/2016/02/welt.html?m=1
    Καλά, τόσα χρόνια δεν μας παραμυθιαζαν ότι ο Παπανδρου έφερε το ΔΝΤ? Τω τα τι διαβάζουμε στην Γερμανική εφημερίδα? Η Μέρκελ λέει το έθεσε σαν όρο από την αρχή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά