Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Καλλιεργούν το φθόνο, επενδύουν στο λαϊκισμό

Την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται διασταυρούμενα πυρά για το σχέδιο επιστροφής στη δραχμή που αποκαλύφθηκε και επισήμως από τον εξ απορρήτων σύμβουλο του Βαρουφάκη, με τη γνωστή πλέον τακτική της προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα δια του εκλογικού νόμου και τα σκηνικά στοχοποίησης ΜΜΕ και τραπεζιτών. Με την κοινωνία να βρίσκεται κυριολεκτικά στα κάγκελα λόγω της υπερφορολόγησης και του κύματος κατασχέσεων και δεσμεύσεων λογαριασμών που έχει εξαπολυθεί, το Μαξίμου αναζητά εναγωνίως σχέδιο διαφυγής και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Με όχημα τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική προσπαθεί να διασπάσει το μέτωπο της αντιπολίτευσης .΄Έτσι με τροπολογία της τελευταίας στιγμής διαχώρισε την κατάργηση του μπόνους  στο πρώτο κόμμα, από το πλαφόν του 3%  για είσοδο  στη Βουλή. Καταφέρνει έτσι να μετατοπίσει το ΚΚΕ και προσδοκά τώρα τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, που κατά τον πρόεδρο της Βουλής δεν έχουν οσμή...

Ο αντιπερισπασμός όμως που επιχειρεί δεν φαίνεται να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αφού δεν συγκεντρώνει τις απαραίτητες 200 ψήφους για να εφαρμοστεί άμεσα ο νέος νόμος.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά  τα συγκυριακά πολιτικά παιγνίδια της κυβέρνησης,δεν αποσκοπούν σε μια προσπάθεια ευρύτερης πολιτικής συνεννόησης ,όπως επιβάλλει η απλή αναλογική.Γιατί την ίδια ώρα που προωθεί το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα, επιμένει να καλλιεργεί ένα κλίμα διχασμού και πόλωσης απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης,αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Η χώρα έχει πράγματι ανάγκη από μια προσπάθεια ευρύτερης συναίνεσης για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Προσπάθεια που δυναμίτισε με κάθε τρόπο ο Σύριζα και στο παρελθόν και τώρα ,καλλιεργώντας από τη μια φρούδες ελπίδες και από την άλλη το φθόνο και το μίσος απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους και σε όσους τους ασκούσαν κριτική.

Ο λαϊκισμός και ο καιροσκοπισμός έχουν όμως  τα όρια τους.Η απαξίωση που εισπράττουν τα στελέχη του όπου τολμούν να εμφανιστούν και η δημοσκοπική κατάρρευση του Σύριζα, είναι συνέπεια αυτής ακριβώς της τακτικής.Είτε βολεύει είτε όχι την κυβέρνηση απλή αναλογική και απουσία δημοκρατικής κουλτούρας και συνεννόησης δεν πάνε μαζί. Όσα πολιτικά παιγνίδια κι αν επινοήσουν...
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά