Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Μπέρδεψε το Κομμένο με τον... Καμμένο

Δύο φορές ο Αλ. Τσίπρας έκανε το ίδιο σαρδάμ στην ομιλία του στο Κομμένο της Αρτας. Ηταν ένα σαρδάμ για το οποίο οι κάτοικοι του μαρτυρικού χωριού (που δεν απέχει πολύ από εκεί που κατάγεται ο Πρωθυπουργός) φοβούνταν ότι θα γίνει. Και έγινε: Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του μπέρδεψε το Κομμένο με τον Καμμένο: «Εδώ στο Καμμένο...» είπε. Από κάτω του φώναξαν «Κομμένο». Το διόρθωσε αμέσως. Και μετά από λίγο επανέλαβε το ίδιο σαρδάμ χωρίς όμως κανείς να το αντιληφθεί. Αλλωστε τα διορθώνει τα σαρδάμ με μια ευκολία, χαμογελώντας. Αλλά θα μου πείτε όλα αυτά είναι μικρολεπτομέρειες, αφού ο κ. Τσίπρας είναι συνηθισμένος στα σαρδάμ, κυρίως όταν του γράφουν οι άλλοι τις ομιλίες του. Στο Κομμένο είχε συγκεντρωθεί ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής. Από την Ολγα Γεροβασίλη (η οποία την προηγούμενη ημέρα άφιξης του κ. Τσίπρα εξήγγειλε έργα), τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Βαρεμένο, τους βουλευτές Αρτας, Ιωαννίνων, Τρικάλων και Κοζάνης, τον περιφερειάρχη, τον δασάρχη, τον μητροπολίτη (ο οποίος του ευχήθηκε... «καλό κουράγιο» και να μην ξεχνά τον λαό, ώστε να μπορεί να τους κοιτάζει στα μάτια), την ηγεσία των κομματικών οργανώσεων, νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. «Είμαστε μαθημένοι να πολεμάμε και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Το ιστορικό μας χρέος για δικαίωση σε σχέση με τις γερμανικές οφειλές δεν σχετίζεται και δεν συμψηφίζεται με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία» είπε χειροκροτούμενος. Κάποιος τόλμησε να πει ότι κάτι τέτοιο είχαν ακούσει να το λέει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πλην όμως ουδείς έδωσε σημασία.
Δεν έδωσαν σημασία στη Ζωή, ούτε στους τότε λόγους της, διότι είχαν έναν πρωθυπουργό στα μέρη τους. Και θεώρησαν χρυσή την ευκαιρία να του μεταφέρουν και ορισμένα αιτήματα («ρουσφέτια» τα λέγαμε επί Δεξιάς). Για παράδειγμα του ζήτησαν να παραμείνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του στον επερχόμενο ανασχηματισμό, ως ο πλέον επιτυχημένος υπουργός. Του ζήτησαν (και υποσχέθηκε πως θα το κάνει) να αφαιρέσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος τα δασαρχεία και να τα εντάξει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αλλά όταν του ζήτησαν να υπάρξει μια ενωτική εκδήλωση για τον Γράμμο και να μεταφερθούν οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων της εθνικής αντίστασης με πούλμαν στο οποίο να επιβαίνει και ο ίδιος εξέφρασε απορία: «Μα να τους βάλουμε στο ίδιο πούλμαν, γίνεται;». Βεβαίως δεν ξέχασε και το Γεφύρι της Αρτας. Η Ολγα Γεροβασίλη επέλεξε ένα ταβερνάκι εκεί κοντά και πήγαν όλοι μαζί συναδελφωμένοι και εθνικά υπερήφανοι να τσιμπήσουν κανένα κοψίδι.
ΒΗΜΑτοδότης

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά